بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

برای وکالت فروش، آیا صرفا بیان شفاهی کفایت میکند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

با سلام
آیا صرف اینکه به شخصی گفته باشیم برای ملک من مشتری پیدا کن، وی میتواند خود را وکیل فروش بداند؟
و اقدام به فروش و تحویل ملک به خریدار کند؟
آیا حق مالک نیست که شرایط مندرج در مبایعه نامه را قبول کند، بعد معامله صورت بگیرد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

وکالت شفاهی از نظر تئوری و در صورت اثبات می‌تواند معتبر باشد، اما صرف درخواست برای یافتن مشتری به معنی وکالت در فروش نیست. برای فروش ملک نیاز به تصریح به حق فروش و عملاً وکالت رسمی است، وگرنه معامله فضولی محسوب شده و بدون رضایت و تایید مالک اعتباری ندارد.

این قاعده در حالت کلی حاکم است، اما اثبات اظهارات طرفین و حدود دقیق اختیاراتِ توافق‌شده می‌تواند سرنوشت معامله را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

بیان شفاهی برای وکالت فروش ملک کافی نیست

صرف گفتن اینکه برای ملک مشتری پیدا کن، به معنی دادن وکالت در فروش و تحویل ملک نیست. وکالت برای فروش باید صراحتا مشخص شده باشد و امروزه برای فروش و انتقال، وکالت کتبی و رسمی لازم است. اگر شخص بدون داشتن وکالت رسمی اقدام به تنظیم قرارداد و فروش کند، معامله فضولی خواهد بود. بنابراین تا زمانی که مالک شرایط مبایعه‌نامه را نپذیرد و آن را تایید نکند، معامله الزامی برای او ایجاد نمی‌کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
فریدالدین اسماعیلی ایوانکی
فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴۵۶ مشاوره موفق

خیر
حتی اگر عقد شفاهی وکالت را معتبر بدانیم باید صراحتا وکالت با حق فروش در آن قید شده باشد و در عمل امروزه نظر به اهمیت موضوع در جامعه حتی سند کتبی عادی وکالت فروش برای انتقال سند به هیچ وجه مورد پذیرش نبوده و تنها با وکالت فروش کتبی رسمی این امر ممکن است؛ اگر در خصوص مورد سوال قراردادی عادی تنظیم شود آن معامله فضولی بوده و برای الزام آور و معتبر بودن نیازمند تنفیذ و تایید مالک است.

موسی اسماعیلی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱۱ مشاوره موفق

با سلام به لحاظ حقوقی وکالت شفاهی دارای اعتبار می‌باشد ولی حدود اختیارات وکیل همیشه دارای اختلاف بوده فلزات دادگاهها وکالت شفاهی را مورد قبول قرار نمی‌دهد ضمن بر فرض قبول صحت وکالت شفاهی وکیل می بایست در حدود متعارف نفخ و صلاح موکل را رعایت نماید

رضا طالبی دادوکلائی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱ مشاوره موفق

در صورتی که بتوانید این بیان شفاهی را ثابت کنید کفایت می کند.

۲۳ وکیل متخصص قرارداد وکالت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید