لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

برای سفته سفیدم بعد از ۱۰ روز چه کنم؟

۰ پاسخ ۲

به شخصی آهن فروختم و قرار بود در تاریخ ۰۲/۱۵ امسال پرداخت کند. یک چک به مبلغ ۱ میلیارد تومان داد که صادرکننده متواری و کلاهبردار است. از او یک سفته سفید هم دارم که بدون تاریخ و مبلغ است و گفته شده تا ۱ میلیارد تومان اعتبار دارد. حدود ۳۰ روز پیش اظهارنامه فرستاده‌ام و هنوز شکایت نکرده‌ام؛ می‌خواهم بدانم تفاوت مهلت ۱۰ روزه واخواهی چیست و آیا می‌توانم سفته را پر کنم و تاریخ جدید بزنم و در دادخواست به اظهارنامه اشاره نکنم؟

۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده
پاسخ بنیاد وکلا
پاسخ بنیاد وکلا

واخواهی مربوط به اعتراض محکوم‌علیه به حکم غیابی است و به سفته یا چک ارتباطی ندارد؛ مهلت آن ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ واقعی رأی غیابی است، نه ۱۰ روز. شما می‌توانید با سفته سفید اقدام کنید، اما حق ندارید تاریخ یا مبلغ خلاف توافق واقعی را درج کنید.

طبق ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی مدنی، محکوم‌علیه می‌تواند ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ واقعی حکم غیابی واخواهی کند. طبق ماده ۳۱۰ قانون تجارت، سفته سندی است که باید مبلغ و تاریخ داشته باشد و دارنده می‌تواند آن را مطابق اختیار و توافق تکمیل کند.

سفته را فقط مطابق قرارداد فروش و سررسید واقعی تکمیل کنید و سپس دادخواست مطالبه وجه سفته و در صورت لزوم تأمین خواسته بدهید. اظهارنامه را پنهان نکنید و به‌عنوان دلیل مطالبه قبلی ضمیمه کنید. هم‌زمان برای چک نیز شکایت کیفری یا دعوای حقوقی و درخواست تأمین خواسته مطرح کنید.

این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است اطلاعات ارائه‌شده به‌طور کامل دقیق یا قابل اعتماد نباشد. توصیه می‌شود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط