آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
با در نظر گرفتن جمیع این دو قانون ایا در نهایت زوجه در زمان جدایی از زوج، میتونه بابت مهریه ش یا اون قانون تنصیف اموال، روی این واحد مسکونی دست بذاره و همشو یا حداقل نصفشو مطالبه کنه یا خیر؟
با در نظر گرفتن جمیع این دو قانون ایا در نهایت زوجه در زمان جدایی از زوج، میتونه بابت مهریه ش یا اون قانون تنصیف اموال، روی این واحد مسکونی دست بذاره و همشو یا حداقل نصفشو مطالبه کنه یا خیر؟
سلام. اگر زوج در طول زندگی مشترک یه واحد اپارتمان بخره با پول خودش، در زمان جدا شدن از زوجه ۲ تا قانون داریم که به نظر با هم تداخل پیدا میکنند.
.... یکی اینکه قانون میگه داشتن یه واحد اپارتمان معمولی حق زوج هست و از این رو این واحد مسکونی جز مستثنیات دین هست و زوجه نمیتونه برای مهریه ش روش دست بذاره
.... یه قانون دیگه هم داریم به نام تنصیف اموال که میگه زوج بعد ازدواج هرچی بدست اورد باید نصفشو بده به زوجه
با سلام و درود
در صورت وجود داشتن موارد ذیل نصف اموال به زوجه می رسد
طلاق واقع شود: اجرای این شرط برخلاف سایر شروط، صرفا منوط به واقعه طلاق است و بدون وقوع آن قابل اجرا نیست و امکان الزام شوهر برای اجرای شرط قبل از درخواست طلاق ناشی از درخواست وی وجود ندارد .
زوج خواهان طلاق باشد: یکی از شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی این است که زوج بخواهد زوجه را طلاق دهد و وی ارائه کننده دادخواست طلاق باشد و نه اینکه زوجه خواهان طلاق باشد .
طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد: چنانچه سوء رفتار و سوء اخلاق زوجه علت طلاق باشد با اثبات آن، شرط تنصیف دارایی تحقق نمییابد. مثلا هرگاه زوج، نشوز و عدم تمکین زوجه را اثبات کند، این شرط برای زوجه قابل استفاده نخواهد بود .
ملاک تا نصف اموال یا معادل آن می باشد: در این شرط عبارت «تا نصف دارایی» یا معادل آن ذکر شده که این میزان میتواند از پایینترین درصد اموال زوج تا سقف پنجاه درصد آن تلقی شود که تعیین آن به نظر دادگاه بستگی دارد .
دارایی حاصل زندگی زناشویی با زوجه باشد: یکی دیگر از شرایط تحقق شرط مذکور حصول دارایی زوج، در زمان زندگی زناشویی با زوجه است، لذا به اموالی که زوج پیش از ایام زناشویی داشته (نه از تاریخ عقد) و اموال موروثی سرایت پیدا نمیکند، زیرا به مال ناشی از ارث اموال به دست آورده در زمان زناشویی اطلاق نمیشود .
دارایی در حین طلاق موجود باشد: موجود بودن اموال حین طلاق شرط لازم برای اجرای این شرط است. بنابراین شامل اموال از بین رفته اعم از تلف یا مفقود شده، نمیشود. همچنین آنچه موضوع شرط است، دارایی زوج است، لذا به نطر باید دیون زوج نیز مدنظر قرار گیرد. به عنوان مثال اگر زوج نسبت به مهر زوجهای که میخواهد او را طلاق دهد یا زوجه دیگرش مشغولالذمه باشد، پرداخت مهریه زوجه مذکور یا زوجه دیگر از دارایی زوج، نسبت به اعمال شرط تنصیف دارایی مقدم است و حتی بنا بر نظری اجرای این شرط نسبت به مستثنیات دین هم ممنوع بوده و تعهد به انتقال تا نصف مال زوج نیز نمیتواند از این قاعده کلی مستثنی باشد.
با درود..
واحد مسکونی از بابت مهـریه قابلیت توقیف را ندارد، ولی موضـوع تصنیف اموال، مقوله جدا از مهـریه بوده، و در صورت طلاق از جانب زوج و عدم تخلف زن منجمله ناشزه نبـودن،، شرط تصنیف اموال و دارایی ها اعمال می گردد..