بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

با توجه به ماده ی ۲۷۸ قانون ائین دادرسی کیفری و ارائه مستنداتم از دادستان تقاضای تعقیب مجدد رو بکنم ، ایا این ماده مقید به زمانه؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۱۲ پاسخ ثبت شده

سلام و عرض ادب خدمت وکلای عزیز ممنون میشم که سوالات بنده رو کامل و دقیق پاسخگو باشین چون هرجا پرسیدم جواب دقیق نگرفتم
من دو سال پیش شکایتی رو مطرح کرده بودم و به دلیل عدم پیگیری (نه به جلسه ی بازپرسی رفتم و نه حتی مستنداتم را ارائه دادم) در مرحله ی دادسرا بخاطر فقدان ادله ی کافی منع تعقیب خورد و قطعی شد .
الان دو سال از اون ماجرا گذشته و من میخوام که با توجه به ماده ی ۲۷۸ قاون ائین دادرسی کیفری و ارائه مستنداتم از دادستان تقاضای تعقیب مجدد رو بکنم ، ایا این ماده مقید به زمانه ؟ یعنی الان که دو سال از صدور منع تعقیب گذشته بازم میتونم این کار رو انجام بدم ؟
و سوال بعدی که اگر چه این مستندات در پرونده ثبت نشده بود و الان برای پرونده ادله ی جدید محسوب میشه ولی خیلی پیشتر و حتی قبل از صدور منع تعقیب من این مستندات رو داشتم ، ایا این موضوع میتونه مانع صدور تعقیب مجدد از سوی دادستان بشه ؟
و سوال اخرم اینه که در شکایتی که مطرح کرده بودم برخی از عناوین قابل گذشت بودن (جرایم قابل گذشت بعد از یک سال شامل مرور زمان میشن) با سپری شدن دو سال از تاریخ صدور منع تعقیب به فرض اینکه دادستان دستور تعقیب مجدد رو بده ایا این عناوین مجرمانه شامل مرور زمان شده و مختومه میشن؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند تعقیب مجدد به دلیل گذشت دو سال مشمول مرور زمان شده است، به‌ویژه در خصوص جرایم قابل گذشت که مهلت یک‌ساله دارند. همچنین برخی اشاره کرده‌اند مدارکی که از قبل در اختیارتان بوده ممکن است دلیل جدید تلقی نشود، اما برای عناوین غیرقابل گذشت در صورت عدم شمول مرور زمان عمومی، امکان بررسی وجود دارد.

امکان بازگشایی پرونده به نوع دقیق اتهامات از حیث قابل گذشت بودن و ارزیابی دادستان از جدید بودن ادله بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

شرایط تعقیب مجدد پرونده پس از منع تعقیب

تقاضای تعقیب مجدد بر اساس ماده ۲۷۸ قانون آیین دادرسی کیفری تابع قواعد مرور زمان است. در جرایم قابل گذشت، به دلیل گذشت بیش از یک سال موضوع مشمول مرور زمان شده و امکان تعقیب مجدد وجود ندارد. با این حال، در خصوص جرایم غیرقابل گذشت، در صورتی که مشمول مرور زمان ماده ۱۰۵ قانون مجازات اسلامی نشده باشند، امکان تقاضا وجود دارد. توجه داشته باشید که دادستان مدارک را بررسی می‌کند و چنانچه مشخص شود این ادله از قبل در اختیارتان بوده و عمداً ارائه نشده، ممکن است به عنوان دلیل جدید پذیرفته نشود.

منابع: قانون آیین دادرسی کیفری، مواد ۱۳ و ۲۷۸؛ قانون مجازات اسلامی، مواد ۱۰۵ و ۱۰۶

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

کبری پیرداده بیرانوند ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام ، نسبت به جرائم قابل گذشت مشمول مرور زمان شده، لیکن نسبت به جرائم غیر قابل گذشت با ارائه مستندات پیگیری کنید .

مریم مرادی
مریم مرادی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۸۶۶ مشاوره موفق

سلام چنانچه مشمول مرور زمان ماده ۱۰۵ قانون مجازات اسلامی نشده باشد امکان تعقیب مجدد با ارائه مستندات وجود دارد

حسن حاج بابایی ۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

سلام علیکم
احترما در خصوص سوال های موصوف به قدر بضاعت به شرح ذیل جهت بهره برداری تقدیم می گردد
۱- صرفا در خصوص خود ماده ۲۷۸ق آ د ک به دلیل اهمیت مقرارت عمومی مخصوصا ماده ۱۰۵، تبصره ماده ۱۰۶به مرور زمان توجه می شود چراکه باید فلسفه مرور زمان زیر سوال نرود قاعدتا در این خصوص حتی با وجود ادله جدیدی که بعد از مرور زمان ارایه شده به نظر دادستان باید درخواست را رد نماید
۲-به نظر بنده می توانید به دلیل اینکه موضوع شما اصلا مشمول ماده ۱۰۵نمیشود
۳- دادستان به ۲تا موضوع رسیدگی می کند الف- بررسی ادله های قبلی ارایه شده توسط شاکی در پرونده و تطابق با ادله جدید. ب- بررسی ادله ارایه شده که کفایت دیگری را نماید (به نظرم مطابق فهم از ماده۱۰۶ چنانچه دادستان متوجه حقیقت موضوع دایر بر وجود ادله و عدم استفاده عمدی از آن توسط شاکی در جرایم قابل گذشت شود دستور رد صادر می نماید)
۴- در صورت ارجاع موضوع چنانچه برابر ماده ۱۰۶ نتوانید ثابت نمایید که به دلایل الف- تحت سلطه متهم بودن. ب- یا به دلیلی خارج از اختیار، قادر به شکایت نبوده آید قاعدتا برابر بند ث ماده ۱۳ ق آیین دادرسی کیفری قرار موقوفی تعقیب صادر می شود.
موفق پایدار باشید

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
آرزو سلیمانی
آرزو سلیمانی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۱٬۰۸۸ مشاوره موفق

سلام امکان پیگیری پرونده براساس ماده ۲۷۸ وجود ندارد و دلایل شما چون از قبل وجود داشته اند دلایل جدید محسوب نمی شوند

سهیل فیضی عظیمی
سهیل فیضی عظیمی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲۸۹ مشاوره موفق

با سلام
باتوجه به مرور زمان یکسال امکان پیگیری از طریق ماده ۲۷۸ قانون آیین دادرسی کیفری نیز منتفی است.

رامین پورعطا
رامین پورعطا تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۹۵ مشاوره موفق

درود بر شما
جرائم مشمول مرور زمان ۱ ساله شده اند

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۴۱۴ مشاوره موفق

سلام علیکم
مشمول مرور زمان شده است

علی تقوی
علی تقوی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۳۵۷ مشاوره موفق

باسلام با توجه به اینکه مشمول مرور زمان شده قابل پیگیری نیست

امید یوسفی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۶ مشاوره موفق

سلام‌
تا یکسال امکان پیگیری مجدد وجود دارد و مشمول مرور زمان گردیده است

حسین مظاهری تهرانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
موضوع مشمول مرور زمان شده است.

الهام دامغانی ثانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲٬۸۳۸ مشاوره موفق

با سلام
مشمول مرور زمان شده است

آسیه فتاحی امیردهی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۳۴۷ مشاوره موفق

مشمول مرور زمان شده است .

۱۵ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید