بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

با توجه به اینکه ملکش چند میلیارد ارزش داره از لحاظ قانونی میتواند از همان سند استفاده کند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

سلام عید شما مبارک پدرم خونه ش قیمت چند میلیاردی داره ولی بخاطر بدهکاری بانکی در رهن هست مبلغش حدود دویست میلیون تومان هست و حالا مشکلی براش پیش اومده که باید وثیقه پانصد میلیونی ملک بذاره میخواستم ببینم با توجه به اینکه ملکش چند میلیارد ارزش داره از لحاظ قانونی میتواند از همان سند استفاده کند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

پذیرش سند ملکی که در رهن بانک قرار دارد برای وثیقه، کاملاً به نظر قاضی بستگی دارد؛ برخی توثیق مازاد ارزش ملک را بعد از کارشناسی می‌پذیرند، اما بیشتر قضات تاکید دارند که سند باید کاملاً آزاد و بدون رهن باشد.

اینکه سند در رهن شما برای وثیقه پذیرفته شود یا نه، دقیقاً به نظر و سلیقه مقام قضایی پرونده مربوط می‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان وثیقه‌گذاری سندِ در رهن بانک

پذیرش ملکی که در رهن بانک است به عنوان وثیقه، رویه ثابتی ندارد و به شدت وابسته به نظر قاضی پرونده است. از نظر قانونی ابتدا باید ملک توسط کارشناس رسمی ارزیابی شود و در صورت موافقت مقام قضایی، مازاد ارزش آن از طریق اداره ثبت توقیف گردد. با این حال، طبق بخشنامه‌ها و رویه غالب، بیشتر قضات بر طلق و آزاد بودن سند تاکید دارند و توثیق ملکی را که در رهن است معمولاً نمی‌پذیرند یا به سختی با آن موافقت می‌کنند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۳۰۳ مشاوره موفق

این موضوع کاملا سلیقه ای است . بعضی از قضات محاکم تاکید بر در رهن نبودن سند دارند و بعضی دیگر نیز توثیق مازاد را بلامانع دانسته و با آن موافقت میکنند . البته افراد معتقد به نظریه اول بیشتر است .

مرتضی ابراهیمی زیولایی ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۵ · ۱۵ مشاوره موفق

سلام
لحاظ قانونی میتواند از همان سند استفاده کند؟ باید سند ملکی ارزیابی و کارشناسی بشود
مقام قضایی از کارشناس برای ارزیابی مال معرفی شده استعلام می‌نماید
و بعد از آنکه کارشناسی شد و نظر کارشناس به قاضی اعلام شد باز مجدد مقام قضایی به اداره ثبت محل وقوع ملک نامه‌ای می نویسد و در آن تقاضای توقیف ملک می شود.
بعد از این مرحله فرد باید به اداره ثبت محل برود و پروسه توقیف ملک را انجام بدهد و در دفتر بازداشت ملک، ملک را ثبت کند و نامه ای از اداره ثبت بگیرد و به بازپرسی بیاورد که آن نامه حاوی این است که این ملک با مشخصاتش که در سند ثبت شده و با فلان میزان ارزش توقیف شده است.

علیرضا شوری ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲ مشاوره موفق

با سلام
مطابق بخشنامه های جدید وثیقه ملک باید طلق باشد و هیچ رهنی نداشته باشد و رویه قضایی این مورد را انجام می دهد لذا ممکن است ملک شما را رد نمایند

فاطمه زارع ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۰۱ مشاوره موفق

اگربرای دادگاه معمولا مازاد رابسختی, میپذیرند بستگی به قاضی دارد امابانک هم معنولا ملک رهنی رانمیپزیرد

۳۰۲ وکیل متخصص دیگر قراردادها آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید