بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

با توجه به آگاهی آنها از وجود سابقه اختلال رشد در خانواده، آیا به جرم فریب یا تدلیس می توانم شکایت کنم؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

سلام. حدود سه سال پس از ازدواج با خانمم متوجه شدم متوجه شدم که او تا ۲/۵ سالگی قادر به راه رفتن نبوده و فرزرندم هم همین مشکل را داراست و با توجه به اینکه فرزند برادر خانمم هم همین مشکل را داراست و وجود سابقه اختلال رشد در خانواده آنها به گفته کارشناسان امیدی به فرزند دار شدن از او نیست. با توجه به آگاهی آنها از وجود سابقه اختلال رشد در خانواده شان و کتمان این حقیقت که منجر به بروز خسارات زیادی برای من شد آیا حقوقی بر من مترتب میشود؟ آیا به جرم فریب یا تدلیس می توانم شکایت کنم؟ همچنین با گذر زمان متوجه شدم خانمم اختلال گفتار پریشی دارد بطوریکه ناخوداگاه کلمه ای را اشتباها بجای کلمه دیگر در جمله بکار میبرد و هیچگاه حاضر نشد به گفتار درمانگر یا کارشناس دیگری جهت بررسی این مشکل مراجعه کند. مشکل کتمان گفتار پریشی وی را چگونه میتوانم پیگیری کنم؟ جهت فرزندار شدن چگونه دادخواست ازدواج مجدد دهم؟ ممنون.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

صرف کتمان عیب جسمانی باعث ایجاد حق فسخ به دلیل تدلیس نمی‌شود، بلکه باید سلامت از آن عیب صریحاً یا ضمناً شرط شده باشد و فوریت فسخ نیز رعایت شود.

این حکم کلی است، اما پذیرش شکایت تدلیس یا امکان فسخ به شرایط عقد شما و زمان اقدام پس از اطلاع بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

شرایط پیگیری تدلیس و فسخ نکاح

صرف پنهان کردن عیوب جسمانی و سابقه اختلال خانوادگی توسط همسر موجب ایجاد حق فسخ نکاح به عنوان تدلیس نمی‌شود. برای تحقق تدلیس، باید عدم وجود این بیماری‌ها و نقص‌ها صراحتاً یا به‌صورت ضمنی در عقد ازدواج شرط شده باشد. همچنین حق فسخ نکاح دارای قید فوریت است و باید بلافاصله پس از اطلاع از عیب اعمال شود.

منابع: دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۹۰۹۹۰۰۲۵۶ شعبه ۲۶ دیوان عالی کشور

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
امید شکرائی فرد

کارشناس حقوقی

در حال حاضر اگر با همسر خود زندگی خوبی دارید نکات مورد اشاره را می توان با توجه به علم پزشکی رفع و رجوع کرد ، اینکه کلمه ای در جمله اشتباه می شود در زندگی شیرین چندان جایی ندارد بهر حال،
از لحاظ قانونی فقط کتمان عیب جسمانی موجب تحقق حق فسخ نکاح به‌علت تدلیس نمی‌شود بلکه  فقدان عیب می‌بایست صراحتا یا متباینا شرط شده و قید فوریت اعمال خیار نیز مراعات گردد.
رای شماره۹۲۰۹۹۷۰۹۰۹۹۰۰۲۵۶ مورخ ۱۳۹۲//۰۷/۰۶ که در شعبه ۲۶ دیوانعالی کشور صادرشده است مبین نمونه مشابه این موضوع است.

حسن آرین پور ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام ،کتمان عیب جسمانی موجب تحقق حق فسخ نکاح به‌علت تدلیس نمی‌شود بلکه فقدان عیب می‌بایست صراحتا یا متباینا شرط شده و فسخ هم فوریت دارد

۱۳۴ وکیل متخصص فسخ نکاح آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید