بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

باتوجه به قانون ۲۰ پیش فروش آپارتمان اگر تقاضای داوری بین خودمون بدهیم چه می‌شود و آیا زودتر تکلیف مشخص می‌شود؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

درپیش خرید آپارتمان که درتاریخ ۹۷/۴/۷ در مبایعه نامه انجام دادیم و تاریخ تنظیم سند وکالتی و تحویل اپارتمان ۹۸/۴/۱۵ میباشد و من در قرارداد روزانه ۵۰ هزارتومن خسارت تاخیر زدیم و فروشنده داره اذیت میکنه و نمیخواد تحویل بده، بنده گواهی عدم حضور فروشنده هم گرفتم.


باتوجه به قانون ۲۰ پیش فروش آپارتمان اگر تقاضای داوری بین خودمون بدهیم چه می‌شود و آیا زودتر تکلیف مشخص می‌شود؟


چون از یطرف من خریدار خیلی دارم ضرر میکنم و فروشنده به خاطر اینکه روزانه ۵۰ هزار تومن زدیم میخواد اذیتم کنه، ماهیت قرارداد مشخصه که پیش فروش هست اگه به داوری بکشونم میتونم براساس قانون پیش فروش فشار بالای به فروشنده بیارم و خسارت بیشتری مثل اجرت مثل و خسارت مشاعی روزانه یک در هزار قرارداد و خسارت تاخیر در سند که اونم یک در هزار مبلغ قرارداد و خساراتی که در قانون پیش فروش هست از طریق داوری پیگیری کنم تا از این طریق فروشنده مجبور به تحویل بشه.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اگر در قرارداد شرط داوری وجود داشته باشد، تنها راه پیگیری رجوع به داوری است. همچنین خسارت تاخیر همان مبلغی است که در قرارداد توافق شده و خسارت بیشتری قابل مطالبه نیست.

این یک قاعده کلی است، اما شرایط دقیق پیگیری به متنِ قرارداد و پیش‌بینی شدن شرط داوری در آن بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

الزام به داوری و محدودیت خسارت به قرارداد

در صورتی که در قرارداد شرط داوری پیش‌بینی شده باشد، تنها راه احقاق حق و رسیدگی به اختلاف مراجعه به داور است. در این حالت داور بر اساس تعهدات و امتیازات موجود در همان قرارداد رسیدگی و رأی صادر می‌کند. در خصوص میزان خسارت نیز صرفاً همان مبلغی که در قرارداد قید شده ملاک است و نمی‌توان خسارتی فراتر از توافق قراردادی مطالبه کرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
فاطمه حسین پور
فاطمه حسین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۶۵ مشاوره موفق

در صورت تعیین داوری در قرارداد تنها راه شما مراجعه به داور است و در صورت تعیین خسارات به صورت قراردادی بیش از آن قابل مطالبه نیست

مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

با درود در صورت وجود شرط داوری در قرارداد راه منحصر احقاق حق شما همان داوری خواهد بود و شما بایستی طبق امتیازات و تعهداتی که به نفع شما در قرارداد از جمله خسارات روزانه و وجوه التزام وجود دارد از داور تقاضای رسیدگی و صدور حکم نمایید.

امیر ضیغمی ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۸۹۰ مشاوره موفق

با نظر همکار محترم جناب آقای عباسی موافقم .

علی زنجانی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۲ مشاوره موفق

با سلام
درصورت وجود شرط داوری در قراردادی بهتره کار رابه داوری بکشید اما درخصوص خسارات همانیست که درقراردادقیدشده است

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
سید عباس حجتی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

الزاما بایستی به داوری رجوع کنید

۲۸۵ وکیل متخصص ملکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال