بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

بابت تخلف از یکی از شروط قولنامه چه باید کنم؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۱۰ پاسخ ثبت شده

باسلام،خداقوت

در اجاره نامه ای بصورت کتبی شرطی نوشته شده است به این شرح:
که چنانچه مستاجر در پرداخت اجاره و قبوض ۱۰ روز تاخیر نماید. موجر حق فسخ یکطرفه قرارداد را داشته ومستاجر میبایست ضمن تخلیه اجاره یک ماه اضافه را بهمراه کمیسیون املاک وروزانه مبلغی بابت اجرت المثل تصرف بعد از فسخ پرداخت نماید.

و همچنین در اجارنامه قید شده است که انشعابات (آب و برق و گاز)بصورت ۲واحده و مشترک با طبقه ی دیگر است و مبلغ پرداختی قبوضم بصورت نصف بعهده مستاجر است. ولی از ابتدای قرارداد تا به الان که ۶ماه هست میگذرد از طرف مستاجر به عمد و بقصد اذیت موجر هیچ مبلغ قبوضی پرداخت نمیشود و اجاره هم هرماه با تاخیر ۱۰روزه توسط مستاجر پرداخت میشود.که موجر امکان فسخ اجاره نامه را نداشته باشد.حال میتوان برای پرداخت نکردن همان قبوض که در شرط قید شده است درخواست فسخ و تخلیه و خسارت مندرج در شرط را مطالبه نمود؟؟؟

باتشکرفراوان

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

میان وکلا در این باره اختلاف نظر وجود دارد؛ گروهی معتقدند با توجه به ذکر قبوض در متن شرط حق فسخ دارید، اما گروهی دیگر تاکید دارند به دلیل نحوه نگارش و کاربرد حرف واو به جای یا، فسخ صرفا بابت قبوض امکان‌پذیر نیست.

اینکه بتوانید قرارداد را فسخ کنید مستقیما به نگارش دقیق کلمات در متن قرارداد شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان فسخ به دلیل عدم پرداخت قبوض

درباره امکان فسخ قرارداد به خاطر عدم پرداخت قبوض میان حقوق‌دانان اختلاف است. بخشی از وکلا شرط را معتبر دانسته و اعمال فسخ را ممکن می‌دانند. در مقابل، برخی وکلا معتقدند اگر در متن نوشته شده باشد اجاره و قبوض، تخلف باید در هر دو صورت گیرد و صرف نپرداختن قبوض حق فسخ ایجاد نمی‌کند، مگر اینکه عبارت به صورت اجاره یا قبوض قید شده باشد. بنابراین قبل از هر اقدامی، عبارات دقیق قرارداد باید بازخوانی شود تا کم‌هزینه‌ترین مسیر انتخاب گردد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
سمیرا رشیدی نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام
شرط فسخی که در قراداد ذکر شده شامل پرداخت اجاره و قبوض است و به طور جداگانه برای آنها شرط فسخ قرار داده نشده در صورتی که در اجاره نامه این عبارت قید می شد ( اگر مستاجر در پرداخت اجاره یا قبوض تاخیر کند موجر حق فسخ دارد ) در این صورت تاخیر در اجرای هر کدام از اینها به موجر حق فسخ میداد لذا در مورد سوال شما فسخ قرارداد اجاره امکان پذیر نیست.

مریم مرادی
مریم مرادی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۸۷۲ مشاوره موفق

سلام باتوجه به این شرط فسخ صرفا نسبت ب تعویق افتادن اجاره درنظر گرفته شدع بابت قبوض نمیتوان فسخ را اعمال نمود

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۴۷۷ مشاوره موفق

سلام
شرط فسخ بابت مورد خاصی در نظر گرفته شده است لذا نمیتوان به استناد قبوض اعمال فسخ کرد

فائزه احمدی
فائزه احمدی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۴۷۰ مشاوره موفق

باسلام شرط صحیح بوده وامکان فسخ وجوددارد

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
آرمین افشاری پور
آرمین افشاری پور
۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

در صورتی که حق فسخ پیش‌بینی شده در قرارداد به پرداخت قبوض هم اشاره داشته باشه، می‌توان فسخ را با استناد به عدم پرداخت قبوض هم اعمال نمود.
اما با توجه به اوضاع و احوال بهتره بقیه گزینه ها هم بررسی بشه که راه کم هزینه تر و بهتر برای رسیدن به حق انتخاب بشه

گل نوش ملکی
گل نوش ملکی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

می توانید در خصوص فسخ قرارداد اقدام نمایید

ابوالفضل جهان بخش ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۹۱ مشاوره موفق

بادرودوسلام فسخ قرارداد امکان پذیر می باشد.

حسین مظاهری تهرانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
فسخ قرارداد امکان پذیر است.

علی تقوی
علی تقوی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۳۵۷ مشاوره موفق

باسلام بله امکان فسخ میباشد

۳۲۲ وکیل متخصص قرارداد آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال