بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

اگر من شاکی ایشان بشم میتونم تقاضا کنم یه قواره زمین به همین متراژ جای دیگه برای من خریداری کند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

با سلام
من یه قواره زمین داشتم که همسایه مجاور من قبل از من شروع به ساخت کرده و به زمین تجاوز کرده و عملا زمین من خیلی کوچک شده در صورتیکه تمام زمینهای اون قسمت کارشناسی شده بوده و نقشه و gps زده بوده و ایشان هم به راحتی میگه میدونستم اومدم تو زمین شما الان پولشو میدم اگر من شاکی ایشان بشم میتونم تقاضا کنم یه قواره زمین به همین متراژ جایه دیگه برای من خریداری کنه یا ناچارا باید همون مقداری که تجاوز کرده پولشو ازش بگیرم
با احترام

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

دادگاه راساً حکم به خرید زمین در جای دیگر نمی‌دهد، بلکه بسته به عمدی یا جزئی بودن تجاوز، حکم به قلع و قمع بنا یا دریافت قیمت روز زمین متصرفی و خسارات صادر می‌کند. طرف مقابل تنها برای جلب رضایت شما می‌تواند توافقی زمین دیگری برایتان تهیه کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

الزام به خرید زمین دیگر وجود ندارد

شما نمی‌توانید از دادگاه تقاضا کنید که طرف مقابل را ملزم به خرید زمینی دیگر در جای دیگر کند. دادگاه در صورت احراز تجاوز کلی یا عمدی حکم به قلع بنا صادر می‌کند و در صورت جزئی بودن تصرف، متصرف را به پرداخت بالاترین قیمت کارشناسیِ مقدار تصرف‌شده و جبران خسارت افت قیمت باقی‌مانده زمین محکوم می‌نماید. با این حال، ایشان می‌تواند شخصاً برای جلب رضایت شما توافق کرده و زمینی دیگر برایتان خریداری کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
محمد مافی

کارشناس حقوقی

اگر اثبات گردد که تجاوز عمدی بوده است جنبه کیفری دارد.
ولی به هر دلیل عمد در تجاوز اثبات نگردد، به شرح ذیل است
چنانچه تجاوز بنا به نظر دادگاه جزئی باشد حکم به قلع بنا صورت نمیگیرد و بمیزان تجاوز شده به بالاترین قیمت کارشناسی از زمان تصرف تا صدور حکم وسایر خساراتی که وارد میگردد محکوم میگردد. چنانچه میزان زمین باقی مانده از ملک تجاوز شده بحدی باشد که افت قیمت پیدا نماید و یا قابل فروش نباشد ، متصرف بپرداخت آن خسارت نیز محکوم میگردد.
در مورد تجاوز کلی حکم به قلع بنا صادر میگردد.
تشخیص کلی یا جزئی بودن تصرف به تشخیص دادگاه است.

امیر ضیغمی ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۸۹۰ مشاوره موفق

اگر شاکی شوید میتوانید بنای احداثی ایشان که در زمین شما می باشد را تخریب نمایید و ایشان برای جلب رضایت شما میتواند زمین دیگری برای شما تهیه کند .

۷۹ وکیل متخصص ملکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال