بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

اگر شخصی بیماری ارثی خودش را کتمان کند و نگوید،و بعدا ثابت شود که میدانسته و نگفته،تکلیف چیست؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

اگر کسی بیماری ارثی خانوادگی خود را در امر ازدواج پنهان کند و نگوید و در آزمایشات هم چیزی مشخص نشود اما بعدا به طریقی بشود ثابت کرد که میدانسته اند و نگفته اند کاری می شود کرد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

امکان اقدام حقوقی کاملاً به نوع بیماری و اثبات فریب بستگی دارد. اگر بیماری از موارد مشخص‌شده برای فسخ نکاح باشد یا زندگی را دچار عسر و حرج کند، می‌توان برای فسخ یا طلاق و حتی تدلیس اقدام کرد؛ اما برخی وکلا نیز معتقدند فسخ یا فریب در ازدواج بابت این موضوع به سادگی قابل طرح نیست.

این یک حکم کلی است و نتیجه پرونده به نوع دقیق بیماری و نحوه اثبات کتمان آن در دادگاه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان فسخ یا طلاق به دلیل پنهان کردن بیماری

اثبات کتمان بیماری ارثی در ازدواج بسته به نوع آن می‌تواند راه‌های متفاوتی پیش روی شما بگذارد. اگر بیماری از موارد قانونی فسخ نکاح باشد، پس از اطلاع باید فوراً دادخواست فسخ بدهید. همچنین در صورت اثبات تدلیس یا عسر و حرج ناشی از بیماری‌های صعب‌العلاج، امکان طرح دعوای طلاق و مطالبه خسارت یا تجدید فراش نیز وجود دارد. در مقابل، اگر بیماری مشمول این موارد نباشد، ممکن است ادعای فریب یا فسخ از سوی دادگاه پذیرفته نشود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
سیدمهرداد توسلی

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۲۰ مشاوره موفق

بسمه تعالی : برادر گرامی :منظور خودتون رو از( کاری میتوان کرد ) به صراحت بنویسید ممنون میشم اما برفرض دریافت ذهنی خودم به شما پاسخ میدم اگر جواب مدد نظر شما بزرگوار نبود ببخشید .
پاسخ : اگر بیماری از انواع بیماریهای مذکور در موارد فسخ نکاح باشد ، پس از اطلاع فورا ( برابر قانون) میتوانید انفساخ نکاح را از دادگاه بخواهید .
اگر بیماری صعب العلاج بجز موارد مذکور در مورد فوق الذکر باشد ، که ادامه زندگی را به مخاطره و زوج را به عسر و حرج بکشاند ، هم میتوانید تقاضای تجدید فراش کنید بدون طلاق . هم میتوانید تقاضای طلاق کنید .
اگر مراتب بیماری را بتوانید با موضوع تدلیس اثبات کنید علاوه بر تقاضای طلاق از کلیه حقوق نیز میتوانید زوجه را محروم و مطالبه خسارت نیز از دادگاه بنمایید .

مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

با سلام فسخ نکاح یا طرح دعوای تدلیس در ازدواج مستلزم وجود اسناد و مدارک قوی حاکی از کتمان واقع و همچنین وقوع عقد بر مبنای واقعیت کتمان شده یا دروغ و فریب اظهار شده است.

سید روح اله معزی
سید روح اله معزی
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴ · ۲۱ مشاوره موفق

سلام بستی به نوع بیماری دارد . اگر از مواردی است که در قانون مدنی به عنوان دلایل فسخ نکاح ذکر شده ، طرف مقابل می تواند از تاریخ اطلا از بیماری به قید فوریت تقاضای فسخ نکاح مطرح نماید .
هم چنین است اگر عقد از ابتدا متبانیا بر سلامت کامل ایجاد شده ، عدم ذکر بیماری ارثی موجب حق فسخ است .

علی زنجانی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۲ مشاوره موفق

با سلام
اگرنوع بیماری را بیان میکردید بهترمیشدپاسخ داد
اگربیماری ازمواردفسخ نکاح باشد بعدا اطلاع باید دادخواست فسخ نکاح را انجام داد
اگرصعب العلاج باشدوادامه زندگی موجب عسروحرج گردد تقاضای طلاق مطرح کنید
درغیراینصورت بنظر فسخ نکاح یا طلاق منتفی باشد

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
شهریار پورحکیمی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۵۳ مشاوره موفق

باتوجه به سوال مطروحه : بحث فسخ نکاح یا فریب درازدواج منتفی است .

۱۸ وکیل متخصص خانواده آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال