بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

اگر زوجه اقرار کند قادر به انجام وظایف زناشویی خود نیست مرد می تواند برای فسخ نکاح اقدام کند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

آیا اقرار صریح و کتبی زوجه مبنی بر اینکه دیگر قادر به توانایی انجام وظایف زناشویی نمی باشد.زوج میتواند درخواست فسخ دهد.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

صرف اقرار زوجه به ناتوانی یا سر باز زدن از وظایف زناشویی دلیل قانونی برای فسخ نکاح نیست، بلکه فسخ فقط در صورت وجود عیوب و امراض مشخص در قانون امکان دارد. در این وضعیت زوج می‌تواند برای طلاق اقدام کند.

این قاعده کلی است، اما شرایط پرونده شما بسته به علت دقیق این ناتوانی و وجود امراض قانونی می‌تواند تغییر کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

عدم امکان فسخ نکاح با صرف اقرار زوجه

صرف اقرار کتبی یا صریح زوجه به ناتوانی در انجام وظایف زناشویی، حق فسخ نکاح را برای زوج ایجاد نمی‌کند. فسخ نکاح موارد مشخصی در قانون دارد و تنها در صورت وجود عیوب خاصی مانند جذام، برص، نابینایی دو چشم یا زمین‌گیری امکان‌پذیر است. همچنین استفاده از حق فسخ فوری است و نباید مشمول گذشت زمان شود. بنابراین در شرایط فعلی، مرد به جای فسخ نکاح می‌تواند برای طلاق یا جدایی توافقی اقدام کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
یلدا بزرگمهر
یلدا بزرگمهر تأیید‌شده

همیار وکیل

۴٫۷ · ۲٬۱۳۹ مشاوره موفق

با سلام ووقت بخیر
عیوب ویژه زن که حق فسخ را به شوهر می‌دهند،
جذام، برص، زمین گیری، نابینایی از دو چشم می باشد .
و فسخ نکاح فوری هست یعنی براساس مواردی که طبق قانون محرز شده است اگر زوج بتواند این موارد را ثابت کند طبق نظر قاضی پرونده منوط به فسخ نکاح می باشد صرف اقرار زوجه دال براینکه ناتوانی درعمل زناشویی دارد فسخ نکاح نمی باشد و زوج میتواند طبق قانون برای طلاق ایشون اقدام کنید.

نیلوفر سامان پور ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۵٫۰

با سلام
خیر اقرار زوجه دلیلی برای فسخ نکاح نیست مگر اینکه به امراضی که در قانون برای زن پیش بینی شده است دچار گردیده باشد.
صرف عدم علاقه و سر باز زدن از وظایف زناشویی نمی تواند فسخ نکاح را در پی داشته باشد
همچنین شروطی که باعث فسخ نکاح می شود فوری است به این معنا که اگر طرف مقابل متوجه شود باید همان موقع درخواست فسخ نکاح دهد و با گذشت زمان این حق را از او سلب می گردد.

مهشید باوفا ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

فسخ نکاح موارد مشخص در قانون دارد که مورد شما جزو آنها نیست و می توانید برای طلاق اقدام کرده ولی باید تمام مهر خانم را بپردازید یا اینکه توافق کنید و جدا شوید

معصومه کهن نسب ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

سلام و درود
میتوانید دادخواست طلاق دهید

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حسن آرین پور ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام ،دعوی طلاق مطرح کنید

۱۹ وکیل متخصص فسخ نکاح آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید