بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

اگر دیه رو بپردازم باز اون برای من سوءپیشینه میشه؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۸ پاسخ ثبت شده

سلام.
دیروز من با یک نفر بحثم شد و او شروع کرد به فحاشی و با مشت به صورت من زد. من هم یک پنجه بوکس در جیبم داشتم اون رو به منظور دفاع درآوردم و به سرش زدم و پنجه بوکس من شکست و نصفه بوکس در سرش ماند. سرش خون آمد ولی اطلاع دقیقی از زخم سرش ندارم در همین حد میدانم که احتمالا موترک یا شکسته شده. سپس من فرار کردم و صحنه رو ترک کردم اما اون باز دنبال من میامد و ولکن نبود من نخواستم بیشتر از این وارد درگیری بشم پس دوییدم. سوالم این هست اگر من دیه شخص رو پرداخت کنم باز هم باید حبس بکشم؟ و اینکه ممکنه طرف دیه رو نگیره و فقط خواسته اش حبس یا مجازات باشه؟ ممنونم اگر جواب بدید.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

پرداختِ دیه به‌تنهایی مانع از حبس نمی‌شود و به‌دلیل استفاده از سلاح سرد و احتمالِ شکستگی سر، دادگاه می‌تواند علاوه بر دیه، حکمِ حبس یا جزای نقدی صادر کند. همچنین رفتارِ شما به‌علت عدم تناسب، دفاعِ مشروع تلقی نمی‌شود و در صورتِ عدم گذشتِ شاکی، مجازاتِ حبس اجرا خواهد شد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

احتمال حبس و رد دفاع مشروع در ضرب با سلاح

استفاده از پنجه‌بوکس در برابر مشت به‌دلیل نبودِ تناسب، دفاع مشروع شناخته نمی‌شود. در صورت شکایتِ مصدوم و احرازِ شکستگی، دادگاه علاوه بر دیه می‌تواند مجازات حبس یا جزای نقدی نیز تعیین کند؛ بنابراین صرفِ پرداخت دیه مانع مجازاتِ حبس نیست. چنانچه طرفِ مقابل رضایت ندهد حکم اجرا خواهد شد، اما اگر سابقهٔ کیفری نداشته باشید، امکانِ درخواست برای تعلیق، تخفیف یا تبدیلِ حبس وجود دارد.

منابع: ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۸۶ مشاوره موفق

در صورت اعلام شکایت به دلیل جراحت همراه با شکستگی باستناد ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی علاوه بر پرداخت دیه احتمال صدور حکم حبس وجود دارد .

آرش جیحون
آرش جیحون تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۴۲ مشاوره موفق

با توجه به این که شکستگی جمجمه رخ داده و نیز به علت این که جراحت را با آلت جرح ایجاد نموده اید، علاوه بر دیه ممکن است به حبس نیز محکوم شوید. ضمن این که به نظر نمی رسد بتوان عمل شما را دفاع مشروع تلقی نمود.

سارا علیپور ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۶۰۷ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
علی الاصول در چنین موارد حکم به حبس صادر میشود . لیکن در صورتیکه مشمول شرایط باشید میتوانید در خصوص تخفیف یا تبدیل یا تعلیق مجازات درخواست دهید.

فائزه احمدی
فائزه احمدی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۴۷۰ مشاوره موفق

باسلام واحترام چنانچه فاقدسابقه محکومیت باشید امکان تعلیق حبس وجود دارد

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
ثارالله قادرنیا
ثارالله قادرنیا
۴ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۱۰ مشاوره موفق

باسلام،موضوعی که عنوان کردیدضرب وجرح هست ومنجربه محکومیت حبس،دیه واحتمالا جزای نقدیست،باتوجه به اینکه موضوع اتهام ازجرائم قابل گذشت است درصورت عدم رضایت محکومیت باید اجراشود

گل نوش ملکی
گل نوش ملکی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

مجازات حبس یا جزای نقدی و دیه به همراه خواهد داشت، که به تصمیم دادگاه بستگی دارد

حسن آرین پور ۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام ،اگر فاقدسابقه محکومیت باشید امکان تعلیق حبس وجود دارد

امیر قدسی آزاد
امیر قدسی آزاد
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام چون دفاعی که از خود کرده اید فرا تر از ضربه ی او بوده، دفاع مشروع به حساب نمیاد. و بسته به میزان مجازاتی که قاضی تعیین میکنه (از یه حدی بالاتر) ممکنه سو سابقه محسوب بشه

۱۶ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال