بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

اگر بنده برادرم را ببخشم و گذشت کنم دادگاه برادرم را از لحاظ جنبه عمومی جرم؛ مجازاتی در نظر خواهد گرفت؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۱۳ پاسخ ثبت شده

با سلام خدمت وکلا محترم
برادر بنده چکی حدود ۳۰ سال قبل از من که نمیدونم از کجا آورده مبلغ زده و برده دادگاه برگشت زده در دادگاه حقوقی برادرم محکوم شد و من در دادگاه کیفری از برادرم شکایتی با عنوان جعل و خیانت در امانت شاکی شدم دادگاه چه مجازاتی در نظر میگیرد؟
ممنونم منتظر پاسخ شما هستم

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

با گذشت شاکی، مجازات جرم خیانت در امانت به دلیل قابل گذشت بودن ساقط می‌شود، اما در خصوص جرم جعل و جنبه عمومی آن، رضایت شاکی الزاماً پرونده را مختومه نمی‌کند و تنها می‌تواند موجب تخفیف یا تعلیق مجازات شود.

این شرایط کلی است، اما نوع دقیق اتهام جعل و مرحله‌ای که رضایت در آن ثبت می‌شود می‌تواند وضعیت پرونده شما را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اثر بخشش شاکی بر مجازات جعل و خیانت در امانت

جرم خیانت در امانت جرمی قابل گذشت است و با رضایت شاکی، مجازات آن به طور کامل منتفی می‌شود. با این حال، در مورد اتهام جعل، گذشت شاکی معمولاً جنبه عمومی جرم را از بین نمی‌برد و صرفاً زمینه‌ساز تخفیف یا تعلیق مجازات در دادگاه خواهد بود. همچنین اگر رضایت در مرحله دادسرا ارائه شود، ممکن است دادستان از تعقیب جنبه عمومی صرف‌نظر کند، اما پس از ارسال پرونده به دادگاه، مجازات به قوت خود باقی می‌ماند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
محمدجواد خسرو نوبری
محمدجواد خسرو نوبری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۹۹ مشاوره موفق

با سلام
از بابت جعل نظر به غیر قابل گذشت بودن این جرم گذشت شما صرفا از موجبات تخفیف مجازات خواهد بود اما در خصوص جرم خیانت در امانت با گذشت شما ، مجازات ساقط می شود .

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود
تکمیلی :
با تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری در تاریخ ۲۳/۲/۹۹ شاهد تحولات قانون گذار در خصوص مجازات جرم خیانت در امانت می باشیم که در ادامه بدان اشاره می گردد:
با بررسی ماده ۱۰۴ اصلاحی قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ مشاهده می‌گردد محدوده جرایم قابل گذشت توسعه یافته است و همچنین به موجب تبصره ماده فوق حداقل و حداکثر مجازات های تعزیری در جرایم قابل گذشت به نصف، کاهش پیدا کرده است
و همچنین لازم به توضیح است که به موجب تبصره الحاقی به ماده ۱۸ این قانون، چنانچه دادگاه در حکم صادره مجازات حبس را به بیش از حداقل مقرر در قانون تعیین کند می بایست علت صدور حکم مجازات به بیش از حداقل را در حکم خود ذکر نماید.
همچنین به موجب تبصره الحاقی به ماده ۳۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ هرگاه در خصوص جرمی،حکم با مجازات حبس، به کمتر از نود و یک روز صادر شده باشد قاضی موظف به اعمال مجازات جایگزین حبس در خصوص آن مجازات می باشد.
یکی از جرایمی که از دایره شمول جرایم غیر قابل گذشت خارج گردیده و به موجب قانون فوق ، جز جرایم قابل گذشت شده است، خیانت در امانت موضوع ماده ۶۷۴ می باشد.
از تحولات و آثار قانون کاهش حبس تعزیری در خصوص جرم خیانت در امانت، کاهش حبس آن از ۶ ماه تا ۳ سال به ۳ ماه تا ۵/۱ سال می باشد.
از دیگر آثار قانون کاهش حبس تعزیری بر جرم خیانت در امانت می توان به موارد ذیل اشاره نمود :
در صورتی که شاکی حاضر به رضایت نباشد و‌ همچنین علل و شرایطی مبنی بر صدور حکم به بیش از حداقل مجازات (بیش از ۳ماه ) وجود نداشته باشد، دادگاه رسیدگی کننده می بایست حبس مقرر را به یکی از مجازات های جایگزین حبس تبدیل نماید.

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی
فریدالدین اسماعیلی ایوانکی
۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴۵۶ مشاوره موفق

اگر در مرحله دادسرا رضایت بدین ممکنه دادستان از تعقیب جنبه عمومی هم صرف نظر کنه و البته ممکن هم هست که صرف نظر نکنه ، اما اگر بعد از صدور کیفرخواست و ارجاع پرونده به دادگاه کیفری رضایت بدین، گذشت شما فقط باعث در نظر گرفتن تخفیف در مجازات ایشون میشه و جنبه عمومی جرم به قوت خود باقی خواهد بود.

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۷۹۵ مشاوره موفق

اگر جعل سند عادی باشد با رضایت موقوفی تعقیب صادر می شود

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
مرضیه صفدری ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۰۷۴ مشاوره موفق

بله با گذشت شما از انجا که جرم خیانت در امانت قابل گذشت است برادرتان ازاد میشود.

راحله شفیعی عربی
راحله شفیعی عربی
۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۱۵ مشاوره موفق

درود بر شما
با گذشت شما مجازات در مورد جرم خیانت در امانت منتفی خواهد شد .

فهیمه صیاد
فهیمه صیاد
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۳۸ مشاوره موفق

درود
اگر جعل سند عادی باشد با رضایت موقوفی تعقیب صادر می شپد.

سارا علیپور ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۸۱ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
بله در صورتی که شما بخشش نماید حبس منتفی خواهد بود

مجتبی ایروانی ۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۲۳ مشاوره موفق

سلام رصایت شما موجبات تخفیفه برای برادرتان اعمال میشود موفق باشید

بهروز زارع خفری ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

درود .درصورت اثبات اتهام به مجازات مقرر در قانون (خیانت درامانت ۱تا ۳سال)جعل شش ماه تا دوسال که حکم به مجازات شدیدتر میدهند ودرصورت گذشت با نظر دادگاه تخفیف لازم یا تعلیقداده میشود

محسن سلمان زاده ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۶۷ مشاوره موفق

با گذشت شما برادرتان آزاد می شود

علیرضا زرینه پور ۶ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۹ مشاوره موفق

اگر اثبات بشود حبس خواهدبود وجزای نقدی

حسین عزیزی ۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۲۴ مشاوره موفق

باسلام
رضایت شما از موجبات تخفیف خواهد بود

۲۹۶ وکیل متخصص جعل آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال