بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

اگر با تقاضای مهریه از جانب زوجه، بنده ملک را به بستگانم فروخته باشم، فرار از دین محسوب میشود؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

باسلام
در تاریخ یکم برای من پیامکی اومد مبنی بر دادخواست تامین خواسته جهت مهریه، در دوم ماه، برایم ابلاغیه الکترونیکی اومد و در پنجم پیامکی مبنی بر وصول پرونده به شعبه اجرای مدنی.
اگر بنده ملک خودم رو با قولنامه به بستگان درجه یکم فروخته باشم رو در این فرصت سند زده باشم و مبلغ هم به حساب بنده واریز نشود، چون قبل از پیامک آخر انجام شده، آیا مشمول فرار از دین خواهم شد؟
ممنون

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

طبق نظر وکلا و رأی وحدت رویه، انتقال ملک پیش از صدور حکم قطعی محکومیت فرار از دین محسوب نمی‌شود، اما زوجه می‌تواند برای اثبات صوری بودن معامله و ابطال سند اقدام کند.

این قاعده کلی است و وضعیت معامله شما به قطعی بودن یا نبودن حکم در زمان انتقال و واقعی بودن پرداخت ثمن بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

شرایط تحقق معامله به قصد فرار از دین

تا پیش از صدور حکم محکومیت قطعی به پرداخت مهریه، فروش ملک جرم فرار از دین به حساب نمی‌آید. بنابراین اگر انتقال پیش از این مرحله انجام شده باشد مشمول این عنوان نیستید. با این حال با توجه به انتقال به بستگان و واریز نشدن پول به حساب، همسر شما می‌تواند دادخواست اثبات صوری بودن معامله را مطرح کرده و تقاضای ابطال سند را داشته باشد.

منابع: رای وحدت رویه شماره ۷۷۴ مورخ ۲۰/۱/۹۸

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

امیر ضیغمی ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۸۹۰ مشاوره موفق

خیر فرار از دین پس از قطعیت حکم است . ولی ایشان میتوانند بعدا اثبات معامله صوری نمایند و سند را ابطال کنند

یلدا بزرگمهر
یلدا بزرگمهر تأیید‌شده
۷ سال پیش

همیار وکیل

۴٫۷ · ۲٬۱۴۱ مشاوره موفق

باسلام ووقت بخیر
خیر منوط به فرار ازدین نمی شود.طبق رای وحدت رویه ۷۷۴ مورخ ۲۰/۱/۹۸تا زمانی که حکم محکومیت قطعی به پرداخت دین صادر نشده است نقل و انتقال اموال فرار از دین محسوب نمی شود.

آناهیتا احمدی
آناهیتا احمدی
۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۸۳۶ مشاوره موفق

با توجه به رای وحدت رویه شماره ۷۷۴ مورخ ۹۸/۱/۲۰ انتقال اموال قبل از صدور حکم قطعی فرار از دین محسوب نمی شود.

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
مهدیه چاپاری ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

با سلام و احترام
اگر بعد از قطعیت حکم مهریه هرگونه نقل و انتقال انجام داده باشید فرار از دین محسوب خواهد شد

۲۸۰ وکیل متخصص مهریه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال