بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

امکان عقد صلح نامه جهت حذف مستمری بعضی وراث قبل از فوت هست؟

پرسیده شده ۳ سال پیش ۶ پاسخ ثبت شده

با سلام
برای پدر و مادر و خواهرم به همراه همسر و فرزندان خود از طریق اداره ای که در آن مشغول بکار هستم بیمه درمانی تامین اجتماعی رد میکنم‌. میخواهم در آینده به هر علت از کارافتادگی یا فوت مستمری که اداره می‌دهد فقط به خانواده خودم یعنی همسر و فرزندانم برسد ولی بیمه درمانی پدر و مادر و خواهرم همچنان برقرار باشد.امکان نوشتن صلح نامه یا هر عقد دیگر وجود دارد که پدر و مادر و خواهرم بعدا جهت مستمری ادعایی نتوانند داشته باشند .در صورت امکان بطور خلاصه نکات مهم واساسی این عقد که باید قید شود هم بفرمایید ممنون میشم .

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

مستمری تأمین اجتماعی جزو ترکه متوفی نیست و با صلح‌نامه یا هیچ قراردادی نمی‌توان مانع از دریافت آن توسط اشخاص واجد شرایط قانونی شد. پس از فوت، حقوق بازماندگان فقط طبق ضوابط قانون تأمین اجتماعی و بر اساس شرایط تکفل، سن و وضعیت شغلی به افراد واجد شرایط تعلق می‌گیرد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

بی‌اثری صلح‌نامه برای حذف مستمری بازماندگان

انعقاد صلح‌نامه یا هر عقد دیگری برای اسقاط یا حذف حق مستمری افراد قبل از فوت، فاقد اثر قانونی است. مستمری فوت بخشی از ماترک محسوب نمی‌شود تا بتوان در مورد آن توافق یا وصیت کرد. پرداخت این وجه کاملاً تابع مقررات حمایتی و قانونی است و پس از فوت، به هر شخصی که شرایط قانونی مانند همسر، فرزندان واجد شرایط یا والدین تحت تکفل با سن مشخص را داشته باشد تعلق خواهد گرفت.

منابع: ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده، ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
رضا مهربانی
رضا مهربانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲ مشاوره موفق

باسلام
عیال دایم بیمه شده متوفی: حسب مفاد بند یک ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده، از تاریخ لازم‌ الاجرا شدن قانون ۱۳۹۲/۰۲/۰۷، "زوجه دایم متوفی، از حقوق متوفی برخوردار خواهد شد و ازدواج وی، مانع دریافت حقوق مذکور نمی‌ شود".
شوهر بیمه‌ شده زن متوفی: به شرطی که تحت تکفل زن بوده و سن او از شصت سال متجاوز باشد و یا طبق نظرکمیسیون پزشکی موضوع ‌ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی، از کار افتاده بوده و در هر حال، مستمری دریافت نکند.
فرزند ذکور متوفی: در صورتی که سن وی، حداکثر، ۲۰ سال (۱۹ سال تمام) بوده و پس از آن، چنانچه منحصرا اشتغال به تحصیل در مقاطع دانشگاهی داشته باشد و یا اینکه معلول از کار افتاده نیازمند شناخته شود.
فرزند اناث متوفی: درصورتی که فاقد شغل و شوهر باشد.
فرزند خوانده متوفی: در اجرای قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست، مصوب ۱۳۹۲/۰۷/۱۰ مجلس شورای اسلامی، و آیین‌ نامه اجرایی مصوب ۱۳۹۴/۰۴/۱۴ هیئت وزیران، فرزندخوانده، در حکم فرزند حقیقی بوده و از کلیه حقوق و مزایای قانونی بهره‌مند خواهد شد.
پدر و مادر متوفی: در صورتی که تحت تکفل او بوده و سن پدر از شصت سال و سن مادر از پنجاه و پنج سال، تجاوز کرده باشد و یا آنکه به تشخیص کمیسیون پزشکی موضوع ‌ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی، از کار افتاده باشند و در هر حال مستمری دریافت نکنند..

حسین حاجی زاده ۳ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۸۰۵ مشاوره موفق

باسلام مستمری جز ماترک محسوب نمی شود هر شخصی که شرایط دریافت آن داشته باشد میتواند آن را مطالبه نماید

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۰ مشاوره موفق

سلام مستمری پس از فوت فقط به همسر و فرزندان تعلق می گیرد

هدی فرخی هنزکی
هدی فرخی هنزکی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳۹۲ مشاوره موفق

بعد از فوت مستمری به افراد واجد الشرایط خواهد رسید

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
خیر انعقاد چنین عقدی قانونا واجد اثر نخواهد بود.

سعید قیطانی ۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
مستمری بخشی از ماترک محسوب نمی شود

۱۲ وکیل متخصص قرارداد آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال