امکان توقیف سه دانگ ملک بابت مهریه و نحوه مطالبه اقساط پرداخت‌شده

پرسیده شده ۱۴ ساعت پیش۸ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام. پس از ازدواج با فروش اموال و دریافت وام زوجین، یک واحد آپارتمان خریداری کردیم که سه دانگ آن به نام بنده و سه دانگ به نام همسرم است. قرار بود همسرم در پرداخت اقساط مشارکت کند، اما تمام اقساط را شخصاً پرداخت کرده‌ام. اخیراً همسرم به بهانه اختلاف منزل را ترک کرده است. در حال حاضر در خانه سازمانی (متأهلی) متعلق به شرکتمان سکونت داریم و تنها ملک ملکی من همین آپارتمان است. آیا در صورت به اجرا گذاشتن مهریه، ایشان می‌تواند سه دانگ متعلق به من را توقیف کند؟ همچنین آیا امکان طرح شکایت و پس گرفتن اقساطی که برای سهم ایشان پرداخت کرده‌ام وجود دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

همسر شما می‌تواند سه دانگ ملک را بابت مهریه توقیف کند، اما شما نیز می‌توانید اقساطی را که به جای ایشان پرداخت کرده‌اید پس بگیرید.

این نتیجه در حالت کلی برقرار است و وضعیت به داشتن مدارکِ پرداختِ اقساط به نام شخص شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

توقیف سه دانگ ملک و نحوه مطالبه اقساط سهم همسر

همسر شما امکان توقیف سه دانگ سهم شما را بابت مهریه دارد و به دلیل سکونت در منزل سازمانی، شانس ادعای مستثنیات دین برای این آپارتمان ضعیف ارزیابی می‌شود. با این حال، شما می‌توانید با ثبت دادخواست جداگانه تحت عنوان استیفاء یا مشارکت در پرداخت دین، اقساط سهم ایشان را پس بگیرید. برای مطالبه این مبالغ، حتماً باید فیش‌ها و مدارک بانکی پرداخت اقساط که به نام خودتان است را به دادگاه ارائه دهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

بله همسر شما می‌تواند سه دانگ شما را بابت مهریه توقیف کند و چون در خانه سازمانی سکونت دارید ادعای مستثنیات دین برای این آپارتمان ضعیف است
شما هم می‌توانید با دادخواست جداگانه بر مبنای استیفاء یا مشارکت در پرداخت دین اقساطی را که برای سهم او پرداخت کرده‌اید مطالبه کنید
مدارک پرداخت مانند فیش‌های بانکی به نام خودتان را ضمیمه کنید

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۹ نظر)

سلام وقت بخیر بله امکان توقیف ملک وجود دارد،شما نیز بابت اقساط می توانید شکایت کنید

حسین پیرفراجردی

کارشناس حقوقی

با سلام نیاز به اطلاعات شفاهی دارد تقاضا تماس نمایید با یکی از وکلا

پریناز رشیدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام
با توجه به سکونت شما در ملک سازمانی امکان توقیف سه دانگ وجود دارد چرا که جز مستثنیات دین تلقی نمی‌گردد
در خصوص مطالبه اقساط ،بله این امکان وجود دارد میتوانید ابتدا اظهارنامه ارسال نمایید سپس از تاریخ ارسال اظهارنامه خسارت تاخیر نادیه نیز به انضمام اصل مبلغ دریافت نمایید

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶ نظر)

سلام کاربر گرامی بله امکان توقیف ملک وجود دارد،شما نیز بابت اقساط می توانید شکایت کنید

شهین محمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام و درود،
در جواب سوال اول شما باید عرض شود بله،همسر شما می تواند برای تأمین مهریه، سهم مشاعی سه دانگ شما از آپارتمان را توقف نماید اما در عوض شما هم می توانی از سازوکار مستثنیات دین استفاده نمایید، با توجه به ماهیت مشاعی ملک بین شما و همسرتان ایشان می تواند تقاضای فروش ما ملک را مطرح کند و سپس سهم‌ شما را از وجه حاصل از فروش ملک بابت مهریه توقیف کند. ولی از آنجایی که اشاره کردین تنها ملک ملکی شما همین آپارتمان است و حال حاضر در خانه سازمانی سکونت دارید این موضوع می تواند به نفع شما باشد روبه قضایی نیز تاکید میکند که اگر ملک مشاعی محل سکونت عرفی محکوم علیه باشد مشمول مستثنیات دین می شود. بنابراین اگر بتوانید این موضوع را ثابت کنید که ملک موصوف تنها سرپناه شما است می توانید تقاضای رفع توقیف کنید، اما در مورد سوال دوم بله شما می توانید اقساطی که برای سهم همسرتان را پرداخت کرده اید مطالبه نمایید.

سیدمحسن حسینی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باسلام بله. و بهتراست با وکیل مشورت کنید.

ندا نظری قهنویه

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۴۰ نظر)

بله میتواند بابت مهریه توقیف کند شما با اثبات سکونت در خانه می‌توانید درخواست رفع توقیف بهدجهت مستثنیات دین بودن را ارائه دهید برای اقساط خانه جداگانه بایستی مطالبه کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری۵٫۰(۱۱ نظر)