بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

امکان تعلیق تعقیب و تخفیف مجازات در جرم ساخت و نگهداری مشروبات الکلی چیست؟

پرسیده شده
۲۱ پاسخ ۱۰۵

مأموران نیروی انتظامی برای دستگیری صاحب‌خانه، با هماهنگی مقام قضایی وارد منزلی می‌شوند که در تصرف مستأجر است. در تفتیش منزل، یک لیتر عرق دست‌ساز، پانزده لیتر ملاس کشمش در حال تخمیر و یک دستگاه تقطیر خانگی کشف می‌شود. پرونده در مرحله بازپرسی است. در تحقیقات نیروی انتظامی مشخص شده که مواد کشف‌شده برای فروش نبوده و رفتار متهم مناسب ارزیابی شده است. متهم فاقد سابقه کیفری است و در بازپرسی اعلام کرده که این کار را به پیشنهاد یک دوست و از روی ناآگاهی، حدود یک ماه پیش و به دلیل ناراحتی عصبی ناشی از فوت مادرش انجام داده است. اتهام وی ساخت و نگهداری مشروبات الکلی اعلام شده است. آیا متهم می‌تواند در مرحله بازپرسی درخواست تعلیق تعقیب بدهد؟ در صورت صدور حکم، چه راهکاری برای تخفیف مجازات یا تبدیل حبس به جزای نقدی یا پابند وجود دارد؟

۲۱ + ۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پاسخ بنیاد وکلا
پاسخ بنیاد وکلا

تعلیق تعقیب در جرایم مربوط به مشروبات الکلی امکان‌پذیر نیست، زیرا طبق قانون آیین دادرسی کیفری، جرایمی که مجازات آن‌ها در قانون مجازات اسلامی از نوع حد است از شمول تعلیق تعقیب خارج‌اند و ساخت مشروبات الکلی مشمول همین استثناست.

با این حال، در مرحله صدور حکم، دادگاه می‌تواند با توجه به جهات مخففه‌ای که در پرونده وجود دارد — از جمله فقدان سابقه کیفری، عدم قصد فروش، مقدار اندک، اعتراف و پشیمانی — مجازات را تخفیف دهد یا نوع آن را تبدیل کند. طبق قانون مجازات اسلامی، دادگاه در برخی موارد اختیار تبدیل مجازات به جزای نقدی یا اعمال مجازات‌های جایگزین حبس را دارد.

متهم باید در لایحه‌ی دفاعیه خود صریحاً به این جهات مخففه استناد کند: اول‌بار بودن جرم، کشف اتفاقی، نبود قصد توزیع، و شرایط روحی ناشی از فوت مادر. درخواست اعمال مجازات جایگزین حبس نیز باید به‌صراحت در لایحه مطرح شود.

این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است اطلاعات ارائه‌شده به‌طور کامل دقیق یا قابل اعتماد نباشد. توصیه می‌شود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.

با سلام به سوال فوق به تفصیل پاسخ داده شده است

گفتگو با وکلای آنلاین ۸۴ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار بانکی و مطالبات فضای مجازی و فناوری قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت دیوان عدالت اداری اجرای احکام قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ارث و وصیت کار و تأمین اجتماعی بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک فضای مجازی و فناوری خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان

۱. تعلیق تعقیب: خیر، در مرحله بازپرسی (بعد از صدور کیفرخواست) ممکن نیست؛ فقط در دادسرا قبل از کیفرخواست قابل درخواست است.

۲. تخفیف و تبدیل مجازات: بله، میتوانید در دادگاه درخواست تخفیف (مواد ۳۷ و ۳۸ قانون مجازات) و مجازات جایگزین (ماده ۶۴) شامل جزای نقدی یا پابند بدهید.

اقدام فوری: لایحه دفاعیه با ذکر ندامت، بیسابقگی و شرایط روحی تقدیم دادگاه کنید.

سلام علیکم
استفاده از نهادهای ارفاقی در جرم فوق نیز قابل اعمال است

سلام
در مورد تعلیق مجازات ، بر اساس ماده ۴۶ ، در جرائم تعزیری درجه ۳ تا ۸ دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر در قانون ، اجرای تمام و یا قسمتی از مجازات را از ۱ تا ۵ سال تعلیق نماید
با ملاحضه وضعیت فردی ، خانوادگی و اجتماعی متهم
ملاحضه سوابق و اوضاع و احوال که موجب ارتکاب جرم شده است
وجود جهات تخفیف مجازات مقرر در ماده ۳۷ قانون مجازات اسلامی
پیش بینی اصلاح متهم
جبران ضرر و زیان و یا برقراری ترتیبات جبران
فقدان سابقه کیفری موثر

برای تخفیف مجازات ، متهم باید شرایط مقرر در ماده ۳۷ را داشته باشد

در مورد مجازات درجه ۵ تا ۸ ، محکوم می تواند قبل از ورود به زندان درخواست استفاده از پابند الکترونیکی را به قاضی اجرای احکام مطرح نماید و

سلام کاربر گرامی متهم می تواند توبه انجام دهد

درود
قبل از صدور حکم، توبه نمایید. توبه هم در جرایم تعزیری راه دارد و هم در جرایم حدی

سلام، صدور قرار تعلیق تعقیب یا سایر نهادهای ارفاقی در چنین شرایطی حسب نظر مقام قضایی انجام می شود.

سلام و درود
از مقام محترم تقاضا گردد در صورت وجود جهات تخفیف این امکان وجود داشته و مطلوب حاصل میگردد.
تعلیق به جرایمی که در قانون مجازات اسلامی حد برآنها بار میشود امکان پذیر نیست.
و مخصوص جرایم تعزیری می‌باشد.
موفق و پیروز باشید.

با سلام،طی لایحه با توجه به نداشتن سابقه ونداشتن قصد فروش و کسب و با‌توجه به شرایط روحی می تواند درخواست تعلیق کند همچنین با توجه به موارد فوق و ابراز پشیمانی تقاضای تخفیف نماید. اگر رای بدوی صادر شد هم با تسلیم به رای دادگاه موظف است تا یک چهارم مجازات را کسر کند .راه دیگر هم تجدیدنظر خواهی و در نهایت در اجرای احکام با توجه به شرایط جسمی و روحی مثل عدم تحمل حبس و...درخواست تبدیل مجازات به جزای نقدی یا پابند الکترونیکی است.

بله، در مرحله بازپرسی می‌توانید درخواست تعلیق تعقیب بدهید، به شرط اینکه اتهام شما از جرایم تعزیری درجه ۶ تا ۸ باشد و شرایط ماده ۸۱ (از جمله فقدان سابقه مؤثر، وضعیت شاکی/جبران در صورت لزوم، و موافقت متهم) احراز شود. پس از صدور حکم هم مسیر اصلی شما تخفیف است و سپس در صورت امکان قانونی نوع و میزان محکومیت، تبدیل حبس/یا تدابیر جایگزین مثل پابند را باید از مرجع رسیدگی درخواست کنید

باسلام
تعلیق تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری فقط در شرایط خاص و برای برخی جرائم تعزیری پیش‌بینی شده است. اتهام ساخت مشروبات الکلی از جرائمی است که معمولا مشمول مقررات خاص خود است و صرف نداشتن سابقه کیفری یا اظهار ندامت، به معنای امکان صدور قرار تعلیق تعقیب نیست.بنابراین، احتمال پذیرش درخواست تعلیق تعقیب در این پرونده پایین است.اگر دادگاه امکان اعمال نهادهای ارفاقی را احراز کند، بسته به مجازات قانونی جرم و شرایط پرونده، ممکن است از اختیارات قانونی خود برای کاهش آثار مجازات استفاده کند. اما تبدیل مستقیم حبس به جزای نقدی در همه جرائم امکان‌پذیر نیست و نمی‌توان با قطعیت گفت که در این پرونده حتما قابل انجام است.

درود بر شما؛
با توجه به اینکه اتهام انتسابی از جرائم تعزیری درجه شش محسوب می‌شود، در صورت احراز شرایط مقرر در قانون، اصل بهره‌مندی از نهادهای ارفاقی منتفی نیست؛ اما «تعلیق تعقیب» موضوع مواد ۸۰ و ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری اصولا ناظر به جرائم تعزیری درجه هفت و هشت است و در این پرونده قابلیت اعمال ندارد.

در صورت صدور حکم محکومیت، با استناد به مواد ۳۷، ۳۸، ۴۶، ۴۸، ۶۴ و ۶۵ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ و با احراز جهاتی مانند فقدان سابقه کیفری، اقرار، همکاری مؤثر، انگیزه غیرتجاری، فقدان قصد توزیع و اوضاع خاص روحی ناشی از فوت مادر، می‌توان درخواست تخفیف مجازات، تعلیق اجرای مجازات و در صورت وجود شرایط قانونی، جایگزین‌های حبس را مطرح کرد. تصمیم نهایی با دادگاه و منوط به درجه جرم و میزان مجازات تعیین‌شده است.

برای ارائه راهکار دقیق، ابتدا باید مشخص شود دادسرا اتهام را صرفا «نگهداری مشروبات الکلی»، «ساخت مشروبات الکلی» یا «شروع به ساخت» دانسته و کیفرخواست بر اساس کدام قسمت از ماده ۷۰۲ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) صادر شده است؛ زیرا پاسخ حقوقی و امکان استفاده از نهادهای ارفاقی در هر فرض متفاوت خواهد بود.

سلام
از دادگاه صادر کننده رای میتوانید تقاضا نمایید دادگاه در صورت وجود شرایط میتواند تخفیف یا تعلیق و... را صادر نمایید

سلام و احترام
در چنین جرایمی تعلیق تعقیب معمولا قابل اعمال نمی باشد.
اما تحت شرایطی میتوان از جهات تخفیف مجازات بهره مند شد. علی ای حال تصمیم نهایی با دادگاه و با توجه به شرایط پرونده و مقررات قانونی می باشد.

جهات ارفاقی از جمله تعلیق تعقیب،تعویق صدور حکم و...حسب مقررات قانونی توسط قاضی صادر کننده رای قابل اعمال است.همچنین با وجود جهات تخفیف امکان استفاده از پابند نیز فراهم است

سلام.

در فرضی که بیان کرده‌اید، امکان استفاده از نهادهای ارفاقی به نوع اتهام، مجازات قانونی و تشخیص مقام قضایی بستگی دارد و نمی‌توان با قطعیت گفت که تعلیق تعقیب یا تبدیل مجازات حتما پذیرفته خواهد شد.

به طور کلی:

* تعلیق تعقیب فقط در جرایمی امکان‌پذیر است که قانون برای آن پیش‌بینی کرده باشد و معمولا شامل همه جرایم نمی‌شود. بنابراین صرف نداشتن سابقه کیفری، برای صدور قرار تعلیق تعقیب کافی نیست.
* در صورت صدور حکم محکومیت، عواملی مانند:
* نداشتن سابقه کیفری،
* همکاری با مرجع تحقیق،
* اقرار و اظهار ندامت،
* مصرف شخصی و نبود قصد فروش (در صورتی که احراز شود)،
* وضعیت خاص روحی یا خانوادگی (مانند فوت مادر، اگر مؤثر تشخیص داده شود)،
* حسن سابقه و شخصیت متهم،
می‌توانند از جهات تخفیف مجازات محسوب شوند و دادگاه در صورت احراز شرایط، از مقررات تخفیف استفاده کند.
* درباره تبدیل حبس به جزای نقدی، تعویق اجرای حکم، تعلیق اجرای مجازات یا استفاده از پابند الکترونیکی نیز این موارد منوط به شرایط مقرر در قانون، نوع جرم، میزان مجازات و تشخیص دادگاه است. این نهادها حق قطعی متهم نیستند، بلکه در صورت وجود شرایط قانونی و موافقت دادگاه قابل اعمال هستند.

در مرحله بازپرسی نیز بهتر است متهم تمام جهات مخففه و اوضاع و احوال شخصی خود را مستندا مطرح کند تا در صورت صدور کیفرخواست، در مراحل بعدی نیز مورد توجه دادگاه قرار گیرد.

اسناد و مدارک، از جمله گزارش ضابطان، صورت‌جلسه کشف، نظریه آزمایشگاهی، اظهارات متهم، سوابق کیفری و سایر مستندات، بهتر است پیش از هر اقدام توسط وکیل بررسی شود.

باسلام
پس از صدور حکم قطعی و در صورت احراز جهات تخفیف امکان استفاده از نهادهای ارفاقی همچون تعلیق اجرای مجازات مجازات ، ،زادی مشروط ، استفاده از پابند الکترونیکی ... با تصمیم نهایی مقام قضایی وجود دارد.

درود
ساخت و نگهداری مشروبات الکلی قابل تعلیق نمی باشند اما مرجع قضایی رسیدگی کننده به پرونده می تواند بر حسب سابقه و رفتار متهم از جهاتی تخفیف دهد

عرض ادب
درصورت فقدان سابقه موثر کیفری و کسب نظر مثبت دادستان ، بله می‌توان قائل به تعلیق تعقیب بود .
موفق باشید

سلام
در جرایم مربوط به ساخت و نگهداری مشروبات الکلی، تعلیق تعقیب معمولا قابل اعمال نیست. با این حال، فقدان سابقه کیفری، مصرف شخصی، نداشتن قصد فروش، همکاری با مرجع قضایی و اوضاع و احوال خاص پرونده می‌تواند از جهات تخفیف مجازات باشد. در صورت صدور حکم، حسب شرایط قانونی امکان درخواست تخفیف مجازات، تعلیق اجرای مجازات، مجازات جایگزین حبس یا استفاده از نظام نیمه‌آزادی و پابند الکترونیکی قابل بررسی است. تصمیم نهایی با دادگاه و با توجه به شرایط پرونده و مقررات قانونی اتخاذ خواهد شد.

سلام
استفاده از نهاد های تعلیقی و تخفیفی از اختیارات مقام قضایی است

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۷۷۵ مشاوره حقوقی شرب خمر تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۵۲۰ وکیل شرب خمر آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا