بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

استشهادیه حصر وراثت باید در دفترخانه تنظیم شود؟

پرسیده شده ۸ سال پیش ۱۶ پاسخ ثبت شده

با سلام و خسته نباشید.
میخواستم بدونم استشهاد حصر وراثت که کاغذی مربوط به دفتر خانه است اگر توسط فردی خارج از محضر خانه امضا جمع آوری شودمعتبر است؟
فردی با ادعای در اختیار داشتن فرم انحصار وراثت خواستار امضا به عنوان شهود دوم شد.قبل از بنده فردی نیز برگه را به عنوان شهود اول امضا کرده بود.ولی متنی در بالای استشهادیه اعم از تعداد وراث و اسامی تکمیل نشده بود.آیا امضای بنده دارای اعتبار است و میتواند مشکل ایجاد کند؟و آیا این برگه خارج از دفتر خانه و گواهی امضا دارای اعتبار است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند استشهادیه حصر وراثت و امضای شهود باید در دفترخانه اسناد رسمی انجام شود تا اعتبار داشته باشد و امضای خارج از آن فاقد اعتبار است. همچنین تأکید شده که امضا کردن فرم خام و تکمیل‌نشده توصیه نمی‌شود، هرچند به ندرت امکان حضور مستقیم شهود در شورا نیز مطرح شده است.

این یک قاعده کلی است و وضعیت اعتبار امضای شما به نحوه پیگیری بعدی و ارائه آن به مرجع قضایی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

لزوم تنظیم و امضای استشهادیه در دفترخانه

استشهادیه حصر وراثت باید در فرم مخصوص و با حضور شهود در دفتر اسناد رسمی تنظیم یا گواهی امضا شود و امضای جمع‌آوری‌شده در خارج از دفترخانه از نظر رویه حاکم اعتباری ندارد. امضا کردن فرمی که متن آن تکمیل نشده و اسامی وراث در آن خالی است می‌تواند تبعات داشته باشد و وکلا توصیه می‌کنند چنین برگه‌ای را امضا نکنید. به عنوان یک استثنا، در مواردی حضور مستقیم خود شهود همراه با کارت ملی در شورای حل اختلاف برای ادای شهادت نیز پذیرفته شده است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

سیدفرخ امام ۵ سال پیش

کارشناس حقوقی

۵٫۰ · ۲۳ مشاوره موفق

با سلام
باید در دفترخانه تنظیم وامضاگردد تا معتبر باشد ولی بنظر بنده در بیرون وباتوجه به عدم تکمیل آن امضا نفرمایید.

جلیل مزرعه ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

استشهادیه گواهی انحصار وراثت



وراث متوفی باید برای تقسیم ترکه به شورای حل اختلاف اخرین اقامتگاه متوفی با در دست داشتن مدارک ذیل مراجعه نمایند و فرم مخصوص انحصار وراثت ( درخواست صدور گواهی انحصار وراثت ) را تکمیل نمایند و مدارک لازم را برای صدور گواهی ارائه نمایند که یکی از این موارد استشهادیه مخصوص گواهی انحصار وراثت است که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می گردد .

زمانی که فردی فوت می کند اموال و دارایی از وی به جا می ماند که منجر به انتقال دارایی به وراث می گردد ، در واقع یکی از آثار حقوقی مرگ منتقل شدن اموال متوفی به وراث وی می باشد . 

انتقال اموال و دارایی اعم از منقول و غیر منقول با شرایط و ضوابطی انجام می شود ، بدین صورت که ابتدا باید وراث درخواست صدور گواهی انحصار وراث را به دادگاه تقدیم نمایند تا میزان سهم هریک از وراث تعیین شود .

اما مدارکی برای اخذ گواهی انحصار وراثت لازم است که از جمله آن استشهادیه تنظیم شده در دفتر اسناد رسمی است و باید توسط وراث امضا گردد . به همین دلیل در این پاسخ  به بررسی گواهی انحصار وراثت و فرم استشهادیه مخصوص گواهی انحصار وراثت می پردازیم .

ندا السادات روناسی ۱۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
خیر، استشهادنامه حصر وراثت برای اعتبار قانونی باید حتما در دفتر اسناد رسمی تنظیم و امضاهای شهود در آن گواهی امضا شود (محضری شود). امضای شما خارج از دفترخانه و بدون گواهی امضا به تنهایی فاقد اعتبار رسمی برای ارائه به شورای حل اختلاف و اخذ گواهی حصر وراثت است.

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
سها آگهی ۸ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۹ · ۲۶۳ مشاوره موفق

شهادت شهود در خصوص حصر وراثت باید از آشنایان و بستگان باشد. برگه و امضا خارج از دفترخانه اعتبار ندارد.

راحله شفیعی عربی
راحله شفیعی عربی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۱۵ مشاوره موفق

درود
بله باید در دفتر اسناد رسمی و در فرم مخصوص تنظیم گردد .

حسن محمدپناه ۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴ مشاوره موفق

با سلام و احترام
رویه حاکم فرم استشهادی را میپذیرد که در دفترخانه تنظیم و شهود امضا نموده اند ولیکن اینجانب در یکی از پرونده های حصر وراثت مستقیمن با سه شاهد در شورای حل اختلاف حاضر شده و پس از احراز هویت شهود با کارت ملی شهادتنامه ی تنظیمی را تقدیم رییس شعبه نمودم.
موفق باشید

مجتبی ایروانی ۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۲۳ مشاوره موفق

سلام شهادت شهود ۳نفر در استشهادی و فرم محضوص در دفتر خانه رسمی میسر میباشد موفق باشید

حسین درستکار ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۱ مشاوره موفق

سلام، شهادت شهود جزو ملزومات صدور گواهی حصر وراثت است. حال می تواند شهادت توسط شورای حل اختلاف مستقیما استماع گردد یا استشهادیه تقدیم شود. اصولا دفترخانه استشهادیه تنظیم نمی کند. دفتر اسناد صرفا امضای شهود را ذیل همان استشهادیه گواهی می کند

سمیه آرزه ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۰۴ مشاوره موفق

سلام خارج از دفتر خانه امضای شما اعتبار ندارد.

فهیمه صیاد ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۳۸ مشاوره موفق

درود
بله باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود.

عصمت علی گل تبار آهنگرکلایی ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۲۰ مشاوره موفق

باسلام. دفتراسنادامضای شهودراگواهی مینماید

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود بله باید در دفترخانه تنظیم گردد

مرصاد پوراعتضاد ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۳۰۸ مشاوره موفق

بله می بایست در دفترخانه تنظیم گردد.

مرتضی حاتمی فر ۱۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۵۲ مشاوره موفق

درود باید در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم گردد

ننا فرد ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۹ مشاوره موفق

درود
در دفترخانه امضای شهود گواهی می گردد

شهریار پورحکیمی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۵۳ مشاوره موفق

دردفترخانه بایدتنطیم گردد

۱۸ وکیل متخصص حصروراثت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید