بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر اول؛ توقیف اموال و حق طلاق همسر چیست؟

پرسیده شده ۱ ماه پیش ۵۴ پاسخ ثبت شده

چندین سال است با همسرم اختلاف داشتیم. یک سال پیش، با اینکه سند منزل به نام من است، ایشان قفل درب‌ها را تعویض کردند و اجازهٔ ورود به خانه را ندادند. پس از آن ماجرا، بدون اجازهٔ همسر اول، ازدواج مجدد کردم. آیا همسر اول می‌تواند به دلیل عدم رضایت به این ازدواج، اموال مرا توقیف یا به نام خود کند؟ همچنین آیا ازدواج مجدد بدون اجازه، به همسر اول حق طلاق می‌دهد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول باعث انتقال یا توقیف اموال شما نمی‌شود، مگر اینکه او برای وصول مهریه یا طلب مالی دیگر اقدام کند. با این حال، این کار می‌تواند مبنایی برای درخواست طلاق از طریق شروط ضمن عقد یا اثبات عسر و حرج باشد.

اینکه همسرتان چقدر شانس طلاق داشته باشد، به امضا شدن شروط ضمن عقد و شرایط پرونده در دادگاه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اثر ازدواج مجدد بر توقیف اموال و طلاق

صرف ازدواج مجدد شما حقی برای تصاحب یا توقیف اموال به همسرتان نمی‌دهد و مالکیت شما باقی می‌ماند. توقیف اموال تنها زمانی امکان‌پذیر است که همسرتان مهریه خود را به اجرا بگذارد. با این حال، ازدواج بدون اجازه همسر اول می‌تواند برای او حق درخواست طلاق بر اساس تخلف از شروط ضمن عقد یا ادعای عسر و حرج ایجاد کند. ضمنا برای جلوگیری از ورود شما به منزلتان، امکان طرح شکایت وجود دارد.

منابع: قانون حمایت از خانواده

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱ ماه پیش
شادی علی پور

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۰ مشاوره موفق

سلام، خیر؛ صرف ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول، به‌خودی‌خود باعث نمی‌شود اموال شما به همسر اول منتقل یا به نام او شود. مالکیت اموال شما همچنان متعلق به خودتان است و همسر اول فقط در صورت وجود طلب، محکومیت مالی، مهریه یا حق قانونی دیگری می‌تواند برای وصول آن، اموال شما را توقیف کند؛ نه صرفا به دلیل ازدواج مجدد.

اما درباره حق طلاق موضوع متفاوت است. اگر در عقدنامه شرط شده باشد که زوج بدون رضایت زوجه همسر دیگری اختیار نکند و این شرط به‌صورت معتبر مورد توافق قرار گرفته باشد، تخلف از آن می‌تواند برای زوجه حق مراجعه به دادگاه و درخواست طلاق ایجاد کند.

بنابراین باید عقدنامه و شروط ضمن عقد شما بررسی شود؛ مخصوصا شرط مربوط به «ازدواج مجدد». اگر آن شرط امضا شده باشد، همسر اول ممکن است بتواند به استناد تخلف از شرط، تقاضای طلاق کند؛ ولی این موضوع مستقلا موجب انتقال اموال شما به او نمی‌شود.
اصولا ازدواج مجدد (نکاح دائم) بدون ثبت رسمی آن مجازات دارد و چنانچه بدون رعایت شرایط قانون چنین ازدواجی ثبت شده باشد برای سردفتر ثبت کننده نیز تخلف محسوب می شود
در مورد اینکه گفتید همسر اول قبلا قفل منزل را عوض کرده و مانع ورود شما شده، بسته به اینکه منزل صرفا ملک شما بوده یا محل سکونت مشترک و وضعیت تصرف چگونه بوده، می‌تواند آثار حقوقی جداگانه‌ای داشته باشد.

مینا مشایخی کرهرودی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۸ مشاوره موفق

سلام
صرف ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول، فی‌نفسه موجب انتقال مالکیت اموال شوهر به وی یا ایجاد حق توقیف مستقل نسبت به اموال او نیست؛ توقیف صرفا در صورت وجود محکومیت و دین قابل اجرا امکان‌پذیر است.

مالکیت رسمی ملک نیز اصولا برای همسر اول حقی نسبت به عین مال ایجاد نمی‌کند، مگر آنکه ادعای مستقل مالکیت یا حقوق مالی قابل اثباتی داشته باشد.
تعویض قفل منزل و ممانعت از ورود شوهر نیز حسب اوضاع پرونده می‌تواند در ارزیابی تمکین و حقوق زوجین مؤثر باشد.

اما در خصوص طلاق، ازدواج مجدد زوج می‌تواند حسب مفاد شروط ضمن عقد نکاح و تحقق شرایط مقرر، برای زوجه حق مراجعه به دادگاه و درخواست طلاق ایجاد کند.

به‌ویژه اگر شرط مربوط به ازدواج مجدد بدون رضایت زوجه در عقدنامه امضا و شرایط آن محقق شده باشد، موضوع واجد آثار حقوقی مهمی است.
حتی مستقل از شرط قراردادی، اگر وضعیت ناشی از ازدواج مجدد موجب عسر و حرج زوجه شود، امکان استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی قابل بررسی است.

بنابراین صرف عبارت «بدون اجازه» را نباید معادل خودکار «حق قطعی طلاق» دانست؛ متن عقدنامه و شروط امضاشده تعیین‌کننده است.
همچنین عدم رضایت همسر اول، به‌خودی‌خود موجب بطلان یا عدم نفوذ ازدواج دوم نیست.

از حیث مالی نیز اگر همسر اول محکوم‌به‌ای مانند مهریه داشته باشد، می‌تواند در حدود مقررات اجرای محکومیت مالی، اموال زوج را توقیف کند؛ اما نه صرفا به علت ازدواج مجدد.
باتوجه به پیچیدگی موضوع می بایست از مشاوره تلفنی استفاده کنید

حدیث محمودی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۹ مشاوره موفق

صرف ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول، بهتنهایی باعث انتقال مالکیت اموال شوهر به زن یا ایجاد حق توقیف مستقل نمیشه. توقیف فقط در صورت وجود محکومیت و دین قابل اجرا امکانپذیره.

مالکیت رسمی ملک هم اصولا برای همسر اول حقی نسبت به عین مال ایجاد نمیکنه، مگر اینکه ادعای مستقل مالکیت یا حقوق مالی قابل اثباتی داشته باشه. تعویض قفل منزل و ممانعت از ورود شوهر هم بسته به اوضاع پرونده میتونه در ارزیابی تمکین و حقوق زوجین مؤثر باشه.

اما در خصوص طلاق، ازدواج مجدد زوج میتونه حسب مفاد شروط ضمن عقد نکاح و تحقق شرایط مقرر، برای زوجه حق مراجعه به دادگاه و درخواست طلاق ایجاد کنه. به ویژه اگه شرط مربوط به ازدواج مجدد بدون رضایت زوجه در عقدنامه امضا شده و شرایطش محقق شده باشه، واجد آثار حقوقی مهمیه. حتی مستقل از شرط قراردادی، اگه ازدواج مجدد باعث عسر و حرج زوجه بشه، امکان استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی قابل بررسی هست.

پس صرف عبارت «بدون اجازه» رو نباید معادل خودکار «حق قطعی طلاق» دونست؛ متن عقدنامه و شروط امضاشده تعیین کننده است.

محمدمهدی معصومی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۴ مشاوره موفق

سلام
صرف ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول باعث نمی‌شود اموال مرد خودکار به نام همسر اول منتقل یا قابل توقیف شود. همسر اول فقط در صورت داشتن طلب و حکم قانونی مثل مهریه، می‌تواند در حدود مقررات اجرای محکومیت مالی، اموال زوج را توقیف کند؛ ازدواج مجدد به‌خودی‌خود مالکیتی برای او ایجاد نمی‌کند.

اما درباره طلاق، موضوع متفاوت است. ازدواج مجدد بدون رعایت مقررات قانونی می‌تواند برای همسر اول مبنای استفاده از شرط ضمن عقد نکاح و درخواست طلاق باشد؛ به‌ویژه اگر در سند ازدواج، وکالت ناشی از تحقق شرط ازدواج مجدد وجود داشته باشد. ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده ۱۳۵۳ نیز همچنان در این قسمت معتبر شناخته شده است.

بنابراین عدم رضایت همسر اول به‌تنهایی موجب انتقال اموال نمی‌شود، ولی ازدواج مجدد بدون رعایت تشریفات قانونی می‌تواند برای او آثار مهمی در دعوای طلاق داشته باشد.

اسناد و مدارک باید توسط وکیل بررسی شود.

نمایش ۵۰ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
مریم حاج منوچهری ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۳۱ مشاوره موفق

باسلام
خیر؛ صرف ازدواج مجدد شما باعث نمی‌شود همسر اول بتواند اموالتان را به نام خود کند یا مالک خانه و سایر دارایی‌های شما شود. اما او می‌تواند برای حقوق مالی مستقل خود، مانند مهریه، نفقه و سایر مطالبات قطعی، از طریق اجرای احکام اموال شما را تا میزان بدهی توقیف کند. از طرف دیگر، ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول می‌تواند برای او در دعوای طلاق مستند مهمی ایجاد کند، به‌ویژه اگر شرط مربوط به ازدواج مجدد در سند نکاحیه امضا شده باشد

فاطمه یارمحمدی ۱ ماه پیش

وکیل پایه دو مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۱ مشاوره موفق

درود بر شما
همسر شما تنها در صورتی می تواند اموالشان را توقیف نماید که به وی بدهکار مالی باشید مانند مهریه یا نفقه و ... بنابراین صرف ازدواج مجدد شما بدون رضایت ایشان نمی تواند موجبات توقیف اموال شما را فراهم آورد
از طرفی ازدواج مجدد شما بدون رضایت همسر اول در صورتی جرم محسوب می شود و قابل مجازات است که شما در عقدنامه ضمن شروط عقد یا عقد خارج حق ازدواج مجدد بدون اجازه ایشان را از خود سلب و ساقط نموده باشید . و اگر این بند از عقدنامه را امضا زده باشید ایشان علاوه بر درخواست مجازات شما می تواند به دادگاه خانواده مراجعه و تقاضای طلاق به جهت تخلف از شرط نماید

زهرا فرج ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۹۷ مشاوره موفق

سلام و احترام
به صرف ازدواج مجدد، اموالی که به نام شما می باشد به همسر اول منتقل نمی گردد.
ممکن است ایشان از باب مطالبه مهریه یا حقوق مالی خود از دادگاه درخواست توقیف اموال شما را نماید اما این موضوع ارتباط مستقیمی با رضایت یا عدم رضایت او به ازدواج دوم ندارد.
تحت شرایطی بسته به مفاد سند نکاحیه ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول می‌تواند به زوجه حق درخواست طلاق دهد همچنین زوجه می تواند در صورت اثبات عسر و حرج تقاضای طلاق نماید.

تهمینه جعفری زرمهری ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

۱. توقیف اموال شما: خیر، عدم رضایت همسر اول به ازدواج مجدد، حق توقیف اموال یا انتقال آنها به نام خود را به او نمیدهد (زیرا مهریه و نفقه جداگانه قابل مطالبه است، نه کل اموال).

۲. حق طلاق برای همسر اول: بله، مطابق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی، اگر ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول باشد، او میتواند از دادگاه درخواست طلاق کند (در صورت احراز شرط عسر و حرج). همچنین حق امتناع از تمکین تا زمان اثبات عسر و حرج را دارد.

نکته: تعویض قفل نیز بهتنهایی مجوز ازدواج مجدد نیست و دادگاه این اقدام را حمل بر تفریط در وظایف زناشویی میکند.

امیر مهدی‌زاده ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

درود بر شما؛
ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر اول؛ توقیف اموال و حق طلاق همسر چیست؟
پرسیده شده
۲ ساعت پیش
۴۶
چندین سال است با همسرم اختلاف داشتیم. یک سال پیش، با اینکه سند منزل به نام من است، ایشان قفل درب‌ها را تعویض کردند و اجازه ورود به خانه را ندادند. پس از آن ماجرا، بدون اجازه همسر اول، ازدواج مجدد کردم. آیا همسر اول می‌تواند به دلیل عدم رضایت به این ازدواج، اموال مرا توقیف یا به نام خود کند؟ همچنین آیا ازدواج مجدد بدون اجازه، به همسر اول حق طلاق می‌دهد؟

سمیه آرزه ۱ ماه پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۰۸ مشاوره موفق

سلام

ازدواج مجدد زوج، به‌خودی‌خود موجب توقیف یا انتقال اموال وی به همسر اول نمی‌شود و اموال نیز خودکار به نام زوجه نخواهد شد. اما چنانچه ازدواج مجدد بدون رضایت زوجه و برخلاف شروط ضمن عقد انجام شده باشد، حسب مورد می‌تواند برای زوجه حق درخواست طلاق ایجاد کند. موضوع ممانعت از ورود زوج به منزل نیز در صورت اثبات، جداگانه قابل پیگیری است.

زهرا رفیعی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۹ مشاوره موفق

صرف ازدواج مجدد، باعث انتقال یا توقیف خودکار اموال شما به نام همسر اول نمی‌شود. اگر همسر اول طلب مالی مانند مهریه داشته باشد، می‌تواند طبق مقررات اجرای محکومیت‌های مالی برای وصول طلب خود از اموال شما اقدام کند، اما مالک اموال شما نمی‌شود.

در مورد طلاق نیز، ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول می‌تواند برای او مبنای درخواست طلاق باشد، اما نتیجه خودکار و مطلق نیست. موضوع باید در دادگاه خانواده و با توجه به شرایط پرونده بررسی شود

مصطفی فودازی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام
خیر، صرف ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول، باعث انتقال یا توقیف اموال شما به نفع او نمی‌شود. اموال شما فقط در صورت وجود دین و از طریق قانونی قابل توقیف است.
اما در خصوص طلاق، اگر ازدواج مجدد شما بدون رضایت همسر اول و برخلاف شروط ضمن عقد انجام شده باشد، ممکن است برای زوجه در صورت احراز شرایط، مبنای استفاده از وکالت در طلاق یا اثبات تحقق شرط ضمن عقد قرار گیرد.
بنابراین باید متن شروط ضمن عقد و وضعیت دقیق ازدواج دوم بررسی شود؛ صرف ازدواج مجدد به‌تنهایی به معنی انتقال اموال یا قطعی بودن حق طلاق نیست.

اکبر کولیوند ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۲ مشاوره موفق

باسلام؛ صرف ازدواج مجدد موجب انتقال اموالی که به نام شماست به همسر اول نمی‌شود. همسر اول می‌تواند در صورت وجود شرایط قانونی، بابت مهریه و سایر حقوق مالی خود درخواست توقیف اموال شما را مطرح کند، اما این موضوع ارتباط مستقیمی با رضایت یا عدم رضایت او به ازدواج مجدد ندارد.

همچنین بسته به مفاد سند نکاحیه و شرایط پرونده، ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول می‌تواند برای زوجه حق درخواست طلاق ایجاد کند و در صورت اثبات عسر و حرج نیز امکان درخواست طلاق وجود دارد.

حسین بشری ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۹ مشاوره موفق

سلام
ازدواج مجدد شما به زوجه حقی برای توقیف اموال شما را نمی‌دهد اما چون مهریه حق قانونی زن هست در صورت پیگیری برای مطالبه مهریه امکان توقیف اموال ( البته بجز مستثنیات دین) برای وی امکان پذیر هست...
در خصوص ازدواج مجدد شما اگر در شرایط ضمن عقد این موضوع قید شده باشد که در صورت ازدواج مجدد شما بدون اذن و اجازه همسر زوجه از ناحیه شما وکالت در طلاق را داشته باشند با استناد به این شرط می‌توانند برای طلاق اقدام کنند .

سینا احمدی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

خیر، صرف ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر اول، موجب توقیف اموال یا انتقال اموال شوهر به نام همسر اول نمی‌شود. همسر اول نمی‌تواند صرفا به دلیل ازدواج مجدد، مالک اموال شوهر شود یا آن‌ها را به نام خود منتقل کند.

اما موضوع از دو جهت قابل بررسی است:

۱. حق طلاق برای همسر اول:
اگر مرد بدون رضایت همسر اول و بدون رعایت تشریفات قانونی اقدام به ازدواج مجدد کند، همسر اول می‌تواند با استناد به شرط ضمن عقد نکاح (در صورت وجود و تحقق شرایط آن) یا حسب مورد با اثبات عسر و حرج، از دادگاه درخواست طلاق کند. ازدواج مجدد بدون اجازه، به‌تنهایی باعث بطلان ازدواج دوم نمی‌شود، اما می‌تواند برای همسر اول حق پیگیری طلاق ایجاد کند.

۲. وضعیت اموال شوهر:
همسر اول فقط در صورتی می‌تواند نسبت به اموال اقدام کند که طلبی از شوهر داشته باشد؛ مانند مهریه، نفقه یا محکومیت مالی دیگر. در این حالت می‌تواند از طریق اجرای احکام یا مراجع مربوط، اموال قابل توقیف را برای وصول طلب خود معرفی کند. اما ازدواج مجدد به‌خودی‌خود چنین حقی ایجاد نمی‌کند.

در مورد اینکه همسر اول شما را از منزل دارای سند به نام خودتان خارج کرده است، این موضوع جدا از ازدواج مجدد است. اگر ملک متعلق به شما بوده و تصرف یا ممانعت از ورود بدون مجوز انجام شده باشد، می‌تواند حسب شرایط از طریق اقدامات حقوقی یا کیفری مربوط به تصرف و ممانعت از حق پیگیری شود.

بنابراین، ازدواج مجدد ممکن است برای همسر اول حق درخواست طلاق ایجاد کند، اما باعث انتقال یا توقیف خودکار اموال شما به نفع او نخواهد شد.

علی فتحی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۰ · ۷ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی

خیر، صرف ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول، باعث انتقال یا توقیف خودکار اموال شما به نام او نمی‌شود. همسر اول فقط برای مطالبات قانونی خود، مانند مهریه یا نفقه، می‌تواند طبق مقررات اموال شما را توقیف کند.

اما درباره طلاق، اگر در عقدنامه شرط ضمن عقد مربوط به ازدواج مجدد بدون رضایت زوجه امضا شده باشد، ممکن است همسر اول با اثبات تحقق شرط، از وکالت در طلاق استفاده کند. ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی این امکان را پیش‌بینی کرده است.

البته اگر ازدواج مجدد با اجازه دادگاه و به دلیل احراز نشوز همسر اول انجام شده باشد، وضعیت متفاوت است و رای وحدت رویه ۷۱۶ در این خصوص اثرگذار است.

سعید بزرگی کازرونی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۰۱ مشاوره موفق

با سلام
در مورد اینکه همسرتون می‌تونه اموال شما رو توقیف کنه به خاطر خود ازدواج مجدد نمی‌تواند مگر اینکه بخواد مهریه رو به اجرا بذاره و از اون طریق توقیف کنه.
در مورد حق طلاق هم بله ازدواج بدون اجازه همسر اول یکی از دلایلی محسوب می‌شه که به همسر اول حق طلاق میده.وشما هم به خاطر تعویض قفل می‌تونید تحت‌عنوان ممانعت از حق شکایت کنید.

محمد اکبری ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

عرض سلام و احترام ،
همسر اول صرفا با مخالفت یا صرف ازدواج مجدد بدون اجازه معمولا نمی تواند بدون حکم دادگاه و قرار قضایی اموال شما را توقیف یا به نام خود کند، و ازدواج مجدد به طور مستقیم حق طلاق برای زن اول ایجاد نمی کند، ولی ممکن است زمینه طرح دعاوی مالی یا طلاق قضایی مثل عسر و حرج در صورت احراز شرایط را بدهد.

صفورا علیخانی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱ مشاوره موفق

مطابق شروط مندرج در سند ازدواج، ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول از جمله مواردی است که به زوجه این حق را میدهد نسبت به طرح دعوی طلاق اقدام نماید.
در خصوص ملک مذکور : صرف ازدواج مجدد این حق را به زوجه نمیدهد که نسبت به توقیف ملک اقدام نماید اما در صورتی که زوجه برای حق و حقوق مالی خویش مانند نفقه و مهریه و غیره اقدام به طرح دعوی نماید در صورتی که ملک مذکور داخل در مستثنیات دین نباشد امکان توقیف آن وجود دارد

زهرا بانی رشید ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

با احترام صرف ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول باعث انتقال یا توقیف اموال زوج به نام زوجه نمیشود و اموال همچنان متعلق به مالک آن است اما اگر در عقدنامه شرط وکالت زوجه در طلاق در صورت ازدواج مجدد زوج بدون رضایت او امضا شده باشد زوجه میتواند با اثبات تحقق شرط از دادگاه درخواست طلاق کند البته مفاد دقیق شرط ضمن عقد و نحوه ازدواج مجدد باید بررسی شود

نفیسه اصولی صفار ۲ هفته پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۷۳ مشاوره موفق

صرف ازدواج مجدد باعث انتقال یا توقیف اموال شما به نام همسر اول نمیشود و برای مطالبه مهریه باید از اموال شما طبق مقررات اقدام کند اگر شرط دوازدهم عقدنامه را امضا کرده باشید ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول میتواند به او حق استفاده از وکالت در طلاق بدهد

محمدباقر سلیمانگلی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۵ مشاوره موفق

با سلاموهمسر اول این حق را ندارد صرفا به خاطر انکه شوهرش ازدواج محدد نموده اموال وی را توقیف نماید و چنین چیزی در قانون متصور نمیباشد ولی میتواند بعنوان جرم علیه شوهر شکایت نماید و از حق طلاق بخاطر تخطی شوهر از شروط ضمن عقد استفاده نماید

الیکا فخرایی لطف آبادی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۵ مشاوره موفق

سلام؛ ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول باعث ابطال ازدواج دوم نمی‌شود اما به همسر اول حق فسخ یا طلاق می‌دهد. در مورد اموال، همسر اول تنها در صورتی می‌تواند ادعای مالکیت کند که ثابت کند اموال با مشارکت مالی او تحصیل شده‌اند و صرفا به دلیل ازدواج مجدد شما، حق توقیف اموال شما را ندارد.

علی دریانی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۸ مشاوره موفق

درود
اولا بدون عدم رضایت همسر اول باید درخواست میدادید جهت اجازه مجدد بر دادگاه،و قبل از او عدم تمکین همسر اول را!عدم ثبت ازدواج نیز جرم است و دارای مجازات!سند منزل به نام شما بود زن چنین حقی نداشت که قفل درب را عوض کند!در رابطه با حق طلاق هم شاید این اقدام شما اماره ای باشد بر عسروحرج زوجه
باتشکر

حانیه محمدیان ۱ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

درود
صرف ازدواح مجدد شما باعث توقیف و انتقال مالکیت اموال به زوجه نخواهد شد و ارتباطی با این مسئله ندارد مگر اینکه خانم برای مطالبه مهریه خود اقدام کرده و از این جهت اقدام به توقیف اموال شما کند. لیکن ازدواج مجدد شما می‌تواند امکان طرح دادخواست طلاق به استناد این امر را برای زوجه فراهم کند. موفق باشید

ابراهیم باقریان ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳۸ مشاوره موفق

شرایط توقیف اموال اشخاص نیازمند منشا مشخص قانونی است که باید احراز و اثبات گردد. صرف ازدواج موجب‌ توقیف اموال‌ شما نمی‌گردد مگر به جهت مطالبه‌ مهریه.
ممکن است‌ زوجه‌ سابق بتواند نسب به اخذ حکم طلاق اقدام ودر این مسیر موفق گردد

طیبه اصغری ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۴۱ مشاوره موفق

درود . این نارضایتی حق توقیف اموال نمی‌دهد. مطالبه مهریه و نفقه امکان توقیف اموال را به زوجه می‌دهد .
اما ازدواج مجدد بدون اجازه و رضایت همسر اول ، برای زوجه حق درخواست طلاق و مراجعه به دادگاه را می دهد

امیر فراستی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

خیر، همسر اول صرفا به دلیل ازدواج مجدد مالک اموال شما نمی‌شود و نمی‌تواند اموال ثبت‌شده به نام شما را خودکار توقیف یا منتقل کند. البته برای مطالبات مستقل مثل مهریه یا نفقه، می‌تواند طبق قانون اقدام اجرایی کند

علیرضا مویدقلعه جوقی ۱ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۸ مشاوره موفق

سلام. امکان توقیف اموال شما فقط از طریق مطالبه و اجرای مهریه توسط همسرتان صورت میپذیرد و طبق قانون حمایت از خانواده ازدواج مجدد شما بدون اذن همسر یا حکم دادگاه مستوجب حبس تعزیری یا مجازات های جایگزین میباشد و همسر اول شما میتواند با اثبات عسر و حرج درخواست طلاق نماید.

سارا زینل زاده ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۱۱ مشاوره موفق

سلام و احترام
ازدواج بدون رضایت همسر اول ، به خودی خود مجوز توقیف اموال زوج را نمی دهد ولی ایشان می‌توانند بابت مهریه اموال را توقیف کنند .
همچنین ازدواج مجدد شوهر ، بدون اجازه همسر اول، از مصادیق عسر و حرج برای زوجه تلقی شده و میتواند مبنای صدور حکم طلاق قرار گیرد

محمد رفیعی راد ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۳ مشاوره موفق

درود؛ صرف ازدواج مجدد، موجب انتقال یا توقیف اموال شما به نفع همسر اول نمی‌شود؛ مگر بابت محکومیت مالی. اما اگر در عقدنامه شرط عدم ازدواج مجدد امضا شده باشد، یا ازدواج بدون مجوز قانونی انجام شده باشد، همسر اول می‌تواند حسب مورد از حق طلاق/وکالت در طلاق استفاده کند.

با احترام

شهریار انالویی ۱ ماه پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۹ مشاوره موفق

با سلام
کاربر گرامی همسر اول با توجه به ازدواج مجدد شما نمیتواند اموال شما را توقیف یا به نام خود کند.چون در قانون چنین حقی وجود ندارد.ولی ازدواج مجدد بدون رضایت همس جرم است ،و مجازات آن طبق قانون حمایت خانواده تعیین میشود.

علی قاسمی ۳ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰

صرف ازدواج مجدد باعث توقیف اموال شما نمیشود و همسر اول فقط در صورت مطالبه مهریه میتواند نسبت به توقیف اموال اقدام کند همچنین ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول در صورت تحقق شرایط قانونی میتواند از موجبات درخواست طلاق از سوی همسر اول باشد

منصور محمدی ۱ ماه پیش

کارشناس ارشد حقوق

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

سلام دوست خوب پرسشگرم
ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول حق طلاق را برای همسر اول ثابت میکند ولی دلیل توقیف اموال نیست
شما میتونید با درخواست مهریه بابت مهریه اموال ایشون اگر مستثنیات دین نیستن توقیف کنید

ندا السادات روناسی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
صرف ازدواج مجدد، باعث انتقال یا توقیف اموال مرد به نفع همسر اول نمی‌شود؛ اما در صورت تحقق شرایط قانونی، می‌تواند برای همسر اول حق درخواست طلاق ایجاد کند.

فاطمه شهباز ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

خیر، همسر اول به صرف اینکه شما بدون اجازه او ازدواج مجدد کرده‌اید نمی‌تواند اموال شما را توقیف کند یا سند منزل را به نام خود بزند چرا که مالکیت منزل متعلق به شماست و توقیف اموال تنها در ازای بدهی‌های قانونی مشخص (مانند مهریه یا نفقه معوقه) امکان‌پذیر است. با این حال از آنجا که ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول یا حکم دادگاه انجام شده است این عمل به همسر اول حق طلاق (وکالت در طلاق)می ‌دهد و او می‌تواند با استناد به آن برای جدایی و مطالبه حقوق مالی خود اقدام کند اما این تخلف به خودی خود مجوزی برای تصاحب اموال شوهر یا انتقال سند به نام زوجه نخواهد بود.

زهرا محمد دوست ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

صرف ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول، موجب انتقال یا توقیف خودکار اموال زوج به نفع زوجه نمی‌شود؛ اموال هر شخص اصولا متعلق به خود اوست، مگر اینکه زوجه بابت حقوق مالی خود مانند مهریه، نفقه یا سایر مطالبات، حکم یا اجراییه داشته باشد. همچنین موضوع ازدواج مجدد و آثار آن بر حق طلاق، به شرایط پرونده و مفاد عقدنامه و ادله موجود بستگی دارد و نمی‌توان صرفا با عنوان «عدم رضایت» درباره آن اظهارنظر قطعی کرد.
ضمن اینکه موضوع تعویض قفل و جلوگیری از ورود به منزل، با توجه به مالکیت رسمی ملک، می‌تواند مستقلا از نظر حقوقی قابل بررسی باشد.

اعلا قدیمی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۶ مشاوره موفق

سلام
ربطی به توفیق اموال ندارد ولی میتواند از شما شکایت و محکومان نماید و در صورت درخواست طلاق یکی از ادله عسروحرج میباشد

جاوید محمدی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۷ مشاوره موفق

با سلام کاربر گرامی ازدواج مجدد زوج ارتباطی به اموال مالکیت شما و ایشان ندارد اما می‌تواند ادله‌ای برای اثبات عصر و حرج زوجه باشد

سارا علیپور ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۵۸ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
صرف ازدواج زوج باعث انتقال دارایی و اموال وی به زوجه نمیگردد. لیکن برای زوجه حق طلاق ایجاد می نماید.

مهدیه زادصیادان ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۲ مشاوره موفق

خیر، همسر اول نمی‌تواند صرفا به دلیل ازدواج مجدد، اموال شما را به نام خودش کند.
اگر تقاضای مطالبه مهریه داشته باشد،می‌تواند طبق مقررات برای توقیف اموال شما تا میزان طلبش اقدام کند؛ و ارتباطی به رضایت یا عدم رضایتش به ازدواج مجدد ندارد.
اما در خصوص ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول می‌تواند در شرایطی به او حق درخواست طلاق بدهد، به‌خصوص اگر شرط مربوط به آن در عقدنامه وجود داشته باشد یا شرایط قانونی آن احراز شود.

سید ابراهیم یوسفی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

با سلام و احترام
همسر اول نمی‌تواند صرفا به دلیل ازدواج مجدد، اموال شما را توقیف یا به نام خود منتقل کند؛ چنین حقی در قانون وجود ندارد.

ازدواج مجدد بدون اجازه دادگاه جرم است و مجازات آن طبق قانون حمایت خانواده حبس تعزیری است. همچنین این رفتار از جهت حقوقی به همسر اول حق می‌دهد که با استناد به شرط ضمن عقد نکاح (در صورت درج در عقدنامه) از دادگاه خانواده طلاق بگیرد؛ یعنی دادگاه به وکالت از سوی شما طلاق را ثبت می‌کند.

حمیدرضا قاسمی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۱۲ مشاوره موفق

درود صرفا شرط ضمن عقد وکالت در طلاق فعال می‌گردد و برای توقیف اموال مطالبه مهریه صورت گیرد

میرحسام میرخوشکار ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲ مشاوره موفق

با سلام
خیر ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول به همسر شما اجازه توقیف اموال را نمیدهد ولی میتواند درخواست طلاق بدهد (باستناد شرایط مندرج در سند نکاح)

علیرضا زرینه پور ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

بادرود
اموال فقط درمورد مسایل مالی قابل توقیف است درمورد ازدواج مجدد نیز صرفا حق طلاق ایجاد می شود

هدیه رفیعی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

ازدواج مجدد از موجبات توقیف اموال زوج نخواهد بود و اگر زوجه قصد توقیف اموال زوج را داشته باشد می بایست در راستای وصول مهریه دادخواست دهد.
ولیکن در صورت وجود شروط ضمن عقد، ازدواج مجدد زوج میتواند از موجبات تحقق موارد مندرج در سند ازدواج باشد و زوجه بتواند در راستای طلاق اقدام نماید.

کاربر بنیاد وکلا
۱ ماه پیش

سلام صرف ازدواج مجدد باعث توقیف اموال شما نمیشود و همسر اول فقط در صورت مطالبه مهریه میتواند از طریق اجرای آن نسبت به توقیف اموال اقدام کند همچنین ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول در صورت تحقق شرایط قانونی میتواند از موجبات درخواست طلاق از سوی همسر اول باشد

اکبر صادقی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۷ مشاوره موفق

با سلام
همسر اول فقط می تواند نسبت به مهریه اقدام کند ازدواج مجدد مبنای طلاق قرار نمی گیرد.

فاطمه فرهیخته راد ۱ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

باسلام
صرف ازدواج مجدد باعث انتقال مالکیت اموال نخواهد شد . تحقق این مسئله نیازمند اقدام قانونی از قبیل مطالبه مهریه و ... است . لیکن ازدواج دوم بدون جلب رضایت همسر اول ، موجبات قانونی حق طلاق را برای ایشان ایجاد نموده است .

معصومه محرمخانی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۲ مشاوره موفق

ب عقد نامه مراجعه کنید و شروط ضمن عقد را مطالعه کنید اگر در شروط ضمن عقد ایجاد حق طلاق برای زن با وجود ازدواج مجدد باشد ایشان میتوواند اماتوقیف برای مهریه باید ب اندازه مهریه باشد با لحاظ مستثنیات دین

امیر امینی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

باسلام
درفرض سوال امکان توقیف و انتقال اموال به نام زوجه وجود ندارد . لکن در صورت شرایطی امکان طلاق برای زوجه با حفظ کلیه حقوق مالی وی امکان پذیر است

مهرداد تقی پور ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام/ ازدواج مجدد به او حق توقیف اموال را نمی دهد ولی اگر روی مهریه اقدام نماید می تواند توقیف اموال بگیرد/ برای طلاق باید عسر و حرج را اثبات کند

فرشته محمودی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام
ایشان برای مهریه خویش می تواند اموال شما را توقیف کند. و به لحاظ عدم رضایت خود در ازدواج دوم شما درخواست طلاق نماید.

وکیل سیدامیر حسینی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

اختیار کردن همسر دوم بدون اجازه همسر اول جز شروط حق طلاق در سند ازدواج میباشد اگر آن را امضا کرده باشید.

۱۸۱ وکیل متخصص طلاق آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال