اختیارات مالک سهم بیشتر ملک مشاع شامل چه مواردی است؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۵۲ #69875627

سلام، پدر من مالک یک خانه باغ ۲ طبقه هست و ایشان سند این ملک را ۳/۵ دانگ به نام من و ۲/۵ دانگ به نام همسر خود که زن دوم ایشان است زده. می‌خواستم بپرسم اختیارات من که صاحب سهم بیشتری هستم نسبت به همسر دوم ایشان چیست؟ قطعا بعد از فوت پدرم به مشکلاتی از قبیل اینکه مثلا همسرش قصد فروش سهم خود را دارد اما من قصد فروش سهم خودم را ندارم بر می‌خوریم، این ملک هم جوری هست که قابل فروش به دو شخص مجزا نیست و فقط یک نفر یا یک خانواده آن را می‌خرد. ممنون.

مشاوره حقوقی ملکی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام، شما بدلیل داشتن سهم بیشتری هیچ امتیاز ویژه ای ندارید و اگر ایشان حاضر به فروش باشد و شما قصد فروش نداشته باشید از طریق دادگاه به مزایده و فروش گذاشته می شود.

سلام

سهم بیشتر مشاعی اختیار خاصی برای مالک ایجاد نمیکند و هریک از شرکا امکان اقدام برای فروش ملک را دارند

سلام میزان سهم بیشتر تاثیری ندارد و هرکدام از شرکا امکان اخذ دستور فروش ملک را از طریق دادگاه دازند

سلام
شما می توانید با توافق زن بابا سهم ایشان را خریداری نمایید یا در صورت عدم فروش ملک به شما سهم زن بابا را از طریق مزایده خریداری نمایید

باسلام تفاوت سهم تفاوتی در میزان اختیارات طرفین ندارد بلعکس در هزینه ها و تعمیرات و نگهداری دارد که باید به نسبت سهم پرداخته شود.در ضمن در صورت حدوث اختلاف و عدم قابلیت افراز هر کدام از شرکا می تواند دستور فروش ملک مشاع غیر قابل افراز را از محکمه درخواست کند.

با سلام
سهم بیشتر ملازمه ای با اختیارات بیشتر ندارد. به عنوان مثال حتی اگر ایشان مالک نیم دانگ و شما ۵/۵ دانگ باشید در جایگاهی مساوی از نظر امکان تصرف و بهره برداری از ملک قرار دارید.

سلام چنانچه قابل افراز نباشد به در خواست هر یک از شرکا دستور فروش صادر خواهد شد ضمن اینکه هیچ یک از شرکا برتری و حقی بیشتر نسبت به شریک دیگر ندارد