بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

احراز لوث و اقامه قسامه را در پرونده ضرب و جرح لطفا توضیح دهید؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

سلام عرض میکنم

سوالی داشتم در مورد اینکه ما یه پرونده داریم که مربوط به برادرمه توی نزاع لفظی که طرف مقابل شکایت کرده و گفت منو کتک کاری کرده از پزشکی قانونی نامه آورد پرونده رفت دادسرا اونجا بعد یک جلسه احضار برادرم قرار صادر شد، ضرب و جرح عمدی _لوث و جلب برادرم رو به دادرسی رو اعلام کرده الان پرونده رفته دادگاه هنوز نگفتن کی بیا، میگن باید یکی قسم بخوره تو دادگاه.
این قضیه لوث مبحثش چجوری هست؟
لطفا توضییح بدین بهم ممنون میشم
برادر من که متهمه برای بیگناهیش قسم بخوره یا شاکیش که به دروغ ادعای ضرب و جرح رو مطرح کرده؟
یکبار پرسیدم از یک وکیل پرسیدم گفتند جای نگرانی نیست و معمولا لوث در مورد متهم اجرا میشه و برادرتان با یک قسم خوردن تبرئه میشه حالا برادر من حاضره واسه بی گناهیش قسم هم بخوره این اجازه رو بهش میدن؟
طرف مقابل آدم دعوایی هست یعنی شده همینجوری هم قسم میخوره چجوری میشه مانع شد تا کار به قسم خوردن شاکی نکشه؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

لوث یعنی قاضی دلیلی قطعی ندارد اما به صدق ادعای شاکی ظن پیدا کرده است. در این حالت شاکی باید قسم یاد کند تا حقش اثبات شود، ولی اگر شاکی از متهم مطالبه سوگند کند، متهم می‌تواند برای برائت خود قسم بخورد.

اینکه نوبت قسم ابتدا به شاکی می‌رسد یا متهم، بستگی به این دارد که شاکی حاضر به ادای سوگند باشد یا ادای آن را از متهم مطالبه کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه اجرای لوث و ادای قسامه در ضرب و جرح

لوث زمانی ایجاد می‌شود که دلیل قطعی برای جرح نباشد و قاضی به صحت ادعای شاکی ظن پیدا کند. در این وضعیت، حق اقامه قسامه در ابتدا برای شاکی است تا ادعایش را ثابت کرده و حکم دیه بگیرد. با این حال، شاکی می‌تواند مطالبه سوگند را به متهم واگذار کند که در این صورت متهم با ادای سوگند تبرئه می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
زینب ایمانی
زینب ایمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۷۳ مشاوره موفق

سلام
لوث در اصطلاح اماره ای است که موجب ظن به صدق ادعای مدعی می شود.
و در سوال شما مدعی شخص شاکی است و ایشان باید سوگند یاد کنند ک با ادای ان طبق شرایطش حکم به دیه علیه متهم داده خواهد شد.
و شاکی میتواند از متهم مطالبه ی سوگند کنند در اینصورت متهم میتواند برای برائت خود اقامه قسامه کند.

شهریار پورحکیمی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۵۳ مشاوره موفق

در قتل و جراحات هرگاه دلیلی مبنی براینکه شخص معینی، مرتکب قتل یا جرح شده وجود نداشته باشد و لوث محقق شود یعنی قاضی به ارتکاب قتل یا جرح از سوی متهم خاصی ظن پیدا کند، مدعی می‌تواند «قتل یا جرح» را به وسیله قسامه اثبات کند

۴۴ وکیل متخصص ضرب و جرح آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال