بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا گفته سازنده صحیح است که شکایت من بدون نتیجه خواهد بود؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

سلام قدرالسهم من در مشارکت از ساخت ۷۵ متر مربع بود و بنده ۲۵ متر مربع نیز قدر السهم آتی سازنده را در زمان انعقاد مشارکت نامه با تنظیم مبایعه نامه از وی خریداری نمودم و ثمن آنرا مطابق مبایعه نامه پرداخت نمودم فردای انتقال ۴۰ درصد سهم سازنده که بعد از پایان سقف اخر بود و قیمت ملک نیز دوبرابر گشته بود سازنده دیوار بین واحد خود و مرا به گونه ای کشید که ۲۱ متر از قدرالسهم خریداری شده از ایشان به بنده خواهد رسید.و وقتی با اعتراض من روبرو شد که با این کار شما ورودی خانه من کلا ناقص گشته و خانه شما لوکس تر شده و من به پول این چهار متر اصلا توجه و احتیاجی ندارم و تقاضای اصلاح دیوار را ( بر حسب قاعده لا ضرر و لا ضرار ) نمودم. سازنده در پاسخ من به کلمه مساحت تقریبی که با شیطنت در جلو عدد ۲۵ متر مربع مبایعه‌نامه نوشته بود استناد کرد و گفت که برو شکایت کن وقتی من به ایشان گفتم که قاعدتا تقریب در اعشار و دسی متر است نه در عدد صحیح وی قریب به این مضمون گفت آن تعریفی که بین قضات ایرانی برای کلمه تقریب وجود دارد با آنچه که مردم جهان از تقریب میدانند متفاوت است و برای ۲۵ متر خانه خریداری شده شما تقریب ۳ الی ۴ متر می‌شود از این رو در صورت شکایت نیز به هیچ جا نمیرسی!! در نهایت با حکم دادگاه پول چهار متر رو به تو پس می‌دهم. در صورتی که در زمان انعقاد مشارکت که می‌خواست وی را به عنوان سازنده انتخاب نماییم و ظبط شده گفته‌های وی موجود است به من گفته بود که "نگران نباش نقشه رو به خودت میدهم تا اون جایی که نظر ت رو جلب کنه تا اون چیزی که دلت می خواهد در بیاد " در صورتی که امروز بر خلاف وعده‌ای که داده بود به خاطر اینکه نقشه واحد خودش قشنگ‌تر شود و یا اینکه قیمت ساختمان بالاتر رفته یا به هر علت دیگری بخشی از ۲۵ متری را که ابتیاع نموده‌ام را به تصرف خود در آورده لطفا مرا راهنمایی فرمایید چون با این کار وی نقشه خانه من ناقص شده و به هیچ عنوان با هیچ مبلغی حاضر به از دست دادن متراژ خود و‌ ناقص شدن خانه نیستم توضیح اینکه خانه در مرحله سفید کاری بوده و تحویل موقت ملک حدودا مرداد ماه سال ۹۹ می باشد. آیا گفته سازنده صحیح است که شکایت من بدون نتیجه خواهد بود؟ من چه اقدامات حقوقی می‌توانم انجام دهم؟
با تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

ادعای سازنده مبنی بر بی‌نتیجه بودن شکایت درست نیست؛ شما می‌توانید از طریق دادگاه دادخواست الزام به ایفای تعهدات قراردادی بدهید یا دعوای رفع تصرف عدوانی و قلع‌وقمع دیوار را مطرح کنید.

این مسیرهای قانونی کلی هستند و نتیجهٔ نهایی به مفاد دقیق مبایعه‌نامه و امکان فنی تخریب دیوار بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان الزام سازنده و قلع‌وقمع دیوار اضافی

گفتهٔ سازنده مبنی بر رد قطعی شکایت شما مبنای حقوقی ندارد. شما می‌توانید با استناد به مبایعه‌نامه و قرارداد مشارکت، دادخواست الزام به انجام تعهد را ثبت کنید تا کارشناس رسمی سهم واقعی طرفین را تعیین کند. همچنین طرح دعوای رفع تصرف عدوانی و تقاضای قلع‌وقمع مستحدثات وجود دارد. تا وقتی که تخریب دیوار ضرر جبران‌ناپذیری به کل ساختمان وارد نکند، سازنده نمی‌تواند شما را وادار به پذیرش ثمن یا پول به‌جای اصل متراژ کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
جواد قدرتی صدقیانی
جواد قدرتی صدقیانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷ مشاوره موفق

با سلام
می توانید دعوای رفع تصرف عدوانی و تخریب و قلع و قمع مستحدثات رو بخواهید و تا زمانی که تخریب دیوار به کل ساختمان و دیگران ضرر غیر قابل جبرانی نرساند کسی نمی تواند شما را مجبور به دریافت مبلغ بکند

عنایت احمدی نورالدین وند ۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۷۷ مشاوره موفق

باسلام شما طبق قراردادتان میتوانید ایشان را ملزم به اجرای تعهد بنمایید.با تنظیم دادخواست الزام به انجام تعهد به دادگاه حقوقی مراجعه نمایید و با ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری سهم هرکدام مشخص خواهد شد

ندا السادات روناسی ۶ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

باسلام
شما می توانید طبق قرارداد ایشان را ملزم به اجرای تعهد نمایید .

۲۵۷ وکیل متخصص قرارداد مشارکت در ساخت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال