آیا کسی می تواند بابت تحویل طلای امانت تهمت دزدی بزند؟
با عرض سلام و ضمن خداقوت
با شخصی آشنا هستم و ایشان قبلا کارفرمای سابق من بودهاند. ایشان مقدار ۱۱ گرم طلا را به من بدون ارائه هیچ فاکتوری تحویل دادند (بدون رد و بدل کردن هیچ سندی مبنی بر اعطای طلا) و از من خواستند تا فردا صبح این طلا را به طلافروش تحویل بدهم و مبلغ ۱۲ میلیون را دریافت کنم و مابقی مبلغ نزد طلافروش باقی بماند.
حالا من را ترس برداشته که شاید این شخص بخواهد اخاذی کند یا بدتر به من تهمت دزدی بزند (چون این شخص چنین آدمی هست).
خواستم نظر شما را بدانم و از شما مشاوره دریافت کنم که باید چه کاری انجام دهم.
اثبات اتهام دزدی نیازمند دلیل و مدرک از سوی مدعی است، اما برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده یا ادعا، حتماً باید طلا را پس داده یا تمام اقدامات را در قالب صورتجلسه و رسید کتبی با امضای طرفین و شهود ثبت کنید.
این یک قاعده کلی برای حفاظت حقوقی است، اما بسته به اینکه طلا را برگردانید یا بفروشید، نوع مدرکی که باید بگیرید فرق میکند.