بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا وراث می توانند ملکی که قابلیت تجاری داردبه قیمت مسکونی از من بخرند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

سلام از پدرم ملکی رسیده که بر خیابان اصلی است و سر دو نبش.ما سه ورثه هستیم دو دختر و یک پسر.حال قصد فروش منزل را داریم.به لحاظ مقررات شهرداری ملک قابلیت تفکیک بین سه ورثه را دارد و چون سر خیابان اصلی است پس از تفکیک میتوان هر قسمت را تجاری کرد و سپس فروخت،اما برادرم با همکاری خواهرم میخواهند ملک را تفکیک نشده و غیر تجاری به قیمت کارشناسی (قیمت مسکونی) از من بخرند و بعد از خرید خودشان ملک خریده شده را تجاری کنند.آن ها میگویند اگر راضی نشوی و ملک را نفروشی ، به دادگاه شکایت کرده و فروش ملک را از دادگاه خواستار میشویم.آیا میتوانند ملکی که قابلیت تجاری دارد را به قیمت مسکونی توسط دادگاه از من بخرند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

سایر وراث نمی‌توانند شما را مجبور به فروش سهمتان به قیمت مسکونی کنند. در صورت ارجاع به دادگاه، ملک یا تقسیم ترکه و کارشناسی می‌شود یا از طریق مزایده به فروش می‌رسد، و شما نیز می‌توانید مستقلاً تقاضای افراز سهم خود را بدهید.

این شرایط کلی است و مسیر دقیق پرونده شما بستگی به این دارد که اداره ثبت ملک را قابل افراز تشخیص دهد یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

عدم امکان اجبار به فروش ملک ارثی زیر قیمت

هیچ‌یک از وراث نمی‌توانند شما را وادار کنند سهم خود را به قیمت مسکونی به آن‌ها بفروشید. اگر ملک قابلیت افراز دارد، می‌توانید به اداره ثبت مراجعه کرده و تقاضای افراز و سند مجزا برای سهم خود کنید تا از فروش اجباری جلوگیری شود. در صورت شکایت وراث به دادگاه نیز، تقسیم ترکه از طریق ارجاع به کارشناس یا در نهایت مزایده انجام خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

با سلام شما اگر از قابلیت افراز سهم خود مطمئن هستید به اداره ثبت مراجعه و تقاضای افراز سهم و صدور سند مالکیت ۶ دانگ برای سهمی خود را بنمایید در این صورت سایرین حق دادخواست الزام به فروش مال مشاع در دادگاه را نخواهند داشت چون با افراز صورت گرفته مال دیگر مشاع نخواهد بود‌.

فاطمه حسین پور
فاطمه حسین پور
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۶۵ مشاوره موفق

به اداره ثبت مراجعه و درخواست افراز و صدور سند برای خودتان کنید. در صورت رای اداره ثبت مبنی بر افراز مال مشاع نبوده و سایر وراث اجازه درخواست فروش ملک را ندارند

سید روح اله معزی
سید روح اله معزی
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴ · ۲۱ مشاوره موفق

سلام شما ملزم به فروش نیستید در نهایت ملک به مزایده گذاشته می شود و قیمت آن با وضع موجود تعیین می شود و در زمایده هر کسی مایل باشد می تواند ملک را خریداری کند .

امیر ضیغمی ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۸۹۰ مشاوره موفق

خیر چنین چیزی که گفته اند نمیشود ، شما بهتر است از طریق اداره ثبت اقدام به افراز ملک نمایید

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
هادی سالاری ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۵٫۰ · ۴ مشاوره موفق

سلام- خیر نمی توانند چون دادگاه در صورت شکایت شما ، کارشناس معرفی می کند و پس از بررسی اقدام به تقسم ترکه می نماید/.

۳۰۳ وکیل متخصص ارث آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال