بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا همسرم میتواند آپارتمانم را برای مهریه توقیف کند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

سلام
من یه آپارتمان ۶۵ متری در منطقه پونک دارم حدود ۱۸ ساله طبقه سوم بدون آسانسور دارم حدود قیمت ۱ میلیارد فقط هم همین آپارتمان رو دارم که توش زندگی میکنم بخشی از اون هم وام مسکن داره.
آیا همسرم میتونه برای مهریه توقیف کنه؟
من حدود ۱۰ سالی هست تو این منطقه دارم زندگی میکنم.
پرسیدم میگن بستگی به قاضی داره تو رو خدا راهنماییم کنید.
این آپارتمان حاصل یک عمر کار تو مناطق عسلویه بوده.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

تنها مسکنِ مورد نیاز و در شأنِ فرد جزو مستثنیات دین است و اصولاً توقیف نمی‌شود، اما اگر ملک بالاتر از شأن تشخیص داده شود یا امکان تبدیل به ملکی ارزان‌تر برای پرداختِ بخشی از بدهی باشد، احتمال توقیف وجود دارد.

این قاعده کلی است و وضعیتِ پرونده شما به مسائلی مثل در رهنِ بانک بودنِ سند و نظرِ قاضی درباره شأن شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان توقیف تنها آپارتمان بابت مهریه

مسکنی که در آن زندگی می‌کنید اگر در شأن شما باشد جزو مستثنیات دین محسوب می‌شود و قابل توقیف نیست. با این حال اگر قاضی با نظر کارشناس تشخیص دهد که می‌توان با فروش آن خانه‌ای ارزان‌تر تهیه کرد و مابقی را بابت مهریه داد، امکان توقیف وجود خواهد داشت. همچنین اگر سندِ ملک به دلیل وام مسکن در رهن بانک باشد، توقیف آن کاملاً منتفی می‌شود. در نهایت با توجه به متراژ و شرایط اعلام‌شده، دفاع از مستثنیات دین بودنِ این ملک امکان‌پذیر است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
سیدمهرداد توسلی

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۲۰ مشاوره موفق

بسمه تعالی : در فرض سوال حضرتعالی محل سکونت قابلیت توقیف بر اجرای محکومیت های مالی را ندارد زیرا جز مستثنیات دین است / اما اگر قاضی محترم شعبه صادر کننده حکم و یا قاضی محترم اجرا تشخیص دهند با جلب نظر کارشناس که با فروش ملک میتوانید با حدود همین متراژ در حدود محل زندگی پدری و یا خودتان و یا با حداقل تفاوت سطح میتوانید ملکی ارزانتر خریداری نمایید . که بتوان مقداری از مهریه را نیز جبران نماید حتما توقیف صورت میگیرد . فقط باید سند مالکیت حتما بنام شما باشد بدون اینکه در رهن بانک یا اداره ایی باشد کمه در این صورت کلا توقیف منتفی ست .

فاطمه حسین پور
فاطمه حسین پور
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۶۵ مشاوره موفق

یکی از مستثنیات دین، مسکن در شان مدیون است. یعنی این که اگر کسی مدیون باشد، نمی‌توان مسکن او را در مقابل بدهی‌اش توقیف کرد، البته به این شرط که این مسکن در شان بدهکار و مورد نیاز او باشد. بنابراین اگر مسکنی که بدهکار در آن زندگی می‌کند، بیشتر از شان وی باشد بازداشت و توقیف آن ممکن است.
هرچند نظر قاضی رسیدگی کننده بسیار تاثیر گذار است اما با توجه به متراژ ملک و قیمت فعلی مسکن قابل دفاع است

هادی رستمی
هادی رستمی
۷ سال پیش

دکترای حقوق

۵٫۰

آیا همسرم میتونه برای مهریه توقیف کنه؟
خیر نمی تواند با توجه به شرایطی که فرمودید به احتمال بسیار قوی

شهریار پورحکیمی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۵۳ مشاوره موفق

بله قابلیت توقیف دارد . باتوجه به مبلغ آپارتمان

۱۲۷ وکیل متخصص مهریه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید