بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا نماینده وزارت بیت المال در این خصوص همکاری میکند یا قانون دارن که نپذیرند؟

پرسیده شده ۳ سال پیش ۸ پاسخ ثبت شده

سلام، برادرم سال ۷۹ بر اثر برخورد خودرو به عابر پیاده(برادرم) تصادف کرده و ضربه مغزی شده و چند دیه توسط پزشک قانونی به او تعلق گرفته ، کارشناس سه نفره تایید کردن و دو شاهد شهادت دادن، دادسرا و دادگاه بدوی حکم بر پرداخت کامل دیه از صندوق خسارت‌های بدنی دادند اما در اعتراض نماینده صندوق در دادگاه تجدیدنظر نماینده معترض است که( تصادف در سال ۷۹ بوده و از سال ۴۲ تا ۸۷ طبق قانون بیمه اجباری دیه سقف داشته و ۱۶ میلیون بوده و چون تصادف قبل از سال ۸۷ بوده دیه طبق همان قانون تعلق می‌گیرد و اگر بعد از ۸۷ بود به روز محاسبه میشد.
بنده لایحه بزارم که باید طبق قانون اصلاحیه۸۷ به روز محاسبه کنن، یا تلاش کنم بقیه دیه را از بیت المال دریافت کنم!؟ و آیا نماینده وزارت بیت المال در این خصوص همکاری میکند یا قانون دارن که نپذیرند!؟از این مرحله به بعد چطور پیش میره و بنده چکار لازمه انجام بدم؟!
ضمنا سال ۱۳۹۹ شکایتم را ثبت کردم
با تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند دیه همواره و حتی از سوی صندوق باید به نرخ روز محاسبه شود و اعتراض صندوق وجاهت ندارد، اما برخی وکلا بر این باورند که به دلیل وقوع تصادف در سال ۱۳۷۹ سقف تعهد صندوق ۱۶ میلیون تومان است و مابقی باید از بیت‌المال پیگیری شود هرچند نماینده بیت‌المال تنها طبق ضوابط محدود قانونی عمل می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

تکلیف دیه تصادف سال ۷۹ در برابر صندوق و بیت‌المال

میان وکلا درباره این موضوع دو دیدگاه وجود دارد. گروهی از وکلا تاکید دارند که دیه در هر حال باید طبق نرخ روز محاسبه شود و اظهارات نماینده صندوق مبنی بر وجود سقف ۱۶ میلیون تومانی فاقد وجاهت است و باید در لایحه تجدیدنظر بر نرخ روز اصرار کنید. در مقابل، نظر دیگر این است که چون حادثه پیش از اصلاحات سال ۱۳۸۷ رخ داده صندوق تا سقف قانون زمان حادثه متعهد است و مازاد آن باید از بیت‌المال مطالبه شود، هرچند نماینده بیت‌المال نیز به سادگی و خارج از موارد صریح قانونی تعهدی نمی‌پذیرد و حتی برخی وکلا معتقدند بیت‌المال شامل تصادفات نمی‌شود.

منابع: قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۴۷ و اصلاحیه ۱۳۸۷

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۹ ماه پیش
محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۴۶۳ مشاوره موفق

با توجه به اینکه تصادف در سال ۱۳۷۹ رخ داده، قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۴۷ (اصلاحیه ۱۳۸۷ هنوز اجرا نشده بود) حاکم است و سقف دیه همان ۱۶ میلیون تومان لحاظ می‌شود. بنابراین استناد به اصلاحیه ۱۳۸۷ در تجدیدنظر معمولا پذیرفته نمی‌شود. در چنین مواردی، اگر صندوق خسارت‌های بدنی سقف را پرداخت کند، برای مازاد دیه باید از بیت‌المال مطالبه شود، اما همکاری نماینده بیت‌المال تابع نص صریح قانون است و معمولا خارج از حدود مقرر امکان‌پذیر نیست

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
دیه همواره می بایست به نرخ روز محاسبه و وصول گردد و اظهارات نماینده صندوق تامین خسارت های بدنی در این خصوص فاقد وجاهت قانونی می باشد.

پانیذ قمشی بزرگ ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

با سلام
دیه همواره به نرخ روز قابل مطالبه است و در مورد صندوق تامین خسارات بدنی هم استثنایی وجود ندارد.در این مورد باید با استناد به قوانین و مقررات لایحه بدهید و دیه را به نرخ روز مطالبه کنید.

سعید قیطانی ۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
دیه مطابق نرخ روز پرداخت می شود

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محمدرضا توکلی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۰۳۶ مشاوره موفق

باسلام دیه به نرخ روز پرداخت می شود

اکبر صادقی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۱ مشاوره موفق

با سلام
پرداخت دیه به روز پرداخت می باشد.

سیدحمید حسینی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۹ مشاوره موفق

سلام دیه به نرخ روز پرداخت می شود...

محمد نادر مدبری ۳ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۱ مشاوره موفق

با سلام ، موارد شمول پرداخت دیه از بیت المال در قانون تخصیص خورده و شامل بزه دیدگان تصادفات نمی گردد .

۲۱۵ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید