بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا می‌توان از شاهدان سند ابراء مهریه به اتهام شهادت کذب شکایت کرد؟

پرسیده شده
۲۳ پاسخ ۹۹

شاهدانی ذیل یک سند مالی با موضوع ابراء مهریه را امضاء کرده‌اند و شهادت آن‌ها اخیراً استماع شده است. آیا امکان طرح شکایت کیفری با عنوان شهادت کذب وجود دارد و آیا می‌توان از طریق استعلام موقعیت آنتن تلفن همراه ثابت کرد که شاهدان در روز وقوع ماجرا در محل حاضر نبوده‌اند؟ از آن ماجرا حدوداً بیش از ۲۴ ماه می‌گذرد.

۲۳ + ۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پاسخ بنیاد وکلا
پاسخ بنیاد وکلا

شکایت کیفری با عنوان شهادت کذب قابل طرح است، اما موفقیت آن به اثبات دروغ‌بودن شهادت در مرجع قضایی بستگی دارد.

طبق ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، شهادت دروغ در دادگاه جرم است و مجازات دارد. مرور زمانِ شکایت از این جرم طبق قانون آیین دادرسی کیفری باید بررسی شود؛ چون بیش از دو سال گذشته، ممکن است دعوا با ایراد مرور زمان مواجه شود.

برای اثبات، می‌توانید از طریق مرجع قضایی درخواست کنید که با دستور دادگاه، سوابق ارتباطی و موقعیت آنتن تلفن همراه شاهدان در آن تاریخ از اپراتور مربوطه استعلام گرفته شود. این استعلام به‌تنهایی دلیل کافی نیست، اما می‌تواند به‌عنوان قرینه در کنار سایر ادله مؤثر باشد.

این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است اطلاعات ارائه‌شده به‌طور کامل دقیق یا قابل اعتماد نباشد. توصیه می‌شود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.

بله امکان شکایت وجود دارد مراتب درخواست خود را در شکواییه می توانید ذکر کنید

گفتگو با وکلای آنلاین ۵۳ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم جرایم علیه اشخاص ملکی و املاک خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک ثبت احوال و هویت
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت خانواده کیفری و جرایم جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک قرارداد و تعهدات ثبت اسناد و املاک خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خانواده
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده ملکی و املاک بانکی و مطالبات قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خانواده
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ارث و وصیت کار و تأمین اجتماعی بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان

سلام بله. اگر بتونید ثابت کنید شاهدها عمدا خلاف واقع شهادت دادن میشه ازشون بابت شهادت کذب شکایت کرد. البته این جرم هم مشمول مرور زمان تعقیبه و باید تاریخ دقیق ادای شهادت بررسی بشه. استعلام موقعیت آنتن تلفن همراه هم قابل درخواست هست. ولی چون بیشتر از دو سال گذشته احتمال اینکه این اطلاعات موجود باشه خیلی کمه. پس بهتره برای اثبات ادعاتون به دلایل و مدارک دیگه هم استناد کنید.

سلام ~
طرح شکایت امکان پذیر است. اما نقطه زنی بستگی به نظر مقام قضایی دارد.

درود
تحت عنوان شهادت کذب میتوانید شکایت کنید.

سلام
بر اساس قانون اگر شخصی در مراجع قضایی شهادت دروغ بدهد امکان اقامه شکوائیه شهادت کذب وجود خواهد داشت شاکی باید با ارائه دلایل دروغ بودن شهادت را اثبات نماید

درود بر شما؛
صرف امضای سند یا ادای شهادت، موجب تحقق جرم شهادت کذب نیست. تحقق این جرم منوط به ادای شهادت نزد مقام رسمی قضایی، کذب بودن اظهارات و احراز سوءنیت است. اگر بتوان با ادله فنی، اسناد، شهود یا سایر قرائن ثابت کرد که شاهد برخلاف واقع شهادت داده است، طرح شکایت کیفری امکان‌پذیر است.

استعلام داده‌های مکانی تلفن همراه نیز در صورت ضرورت و تشخیص مقام قضایی، می‌تواند به‌عنوان یکی از قرائن مورد بررسی قرار گیرد، اما به‌تنهایی دلیل قطعی بر حضور یا عدم حضور شخص در محل نیست.

مستندات: ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، مواد ۱۶۰ و ۲۱۱ قانون مجازات اسلامی و مواد ۱۹۹ و ۲۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری.

پیش از هر اقدام، باید مشخص شود شهادت در دادگاه ادا شده یا صرفا امضای سند مورد استناد است؛ زیرا عنوان کیفری و راهکار حقوقی در هر فرض متفاوت خواهد بود.

سلام. اگر شاهدان در زمان ابراء مهریه حضور نداشتند می‌توانید برای شهادت کذب شکایت کنید. ولی صرف استعلام از آنتن تلفن همراه برای اثبات این ادعا و شکایت کافی نیست.

سلام و درود. بله، در صورت اثبات عمدی بودن دروغ می‌توان شکایت شهادت کذب مطرح کرد؛ اما صرف ادعا کافی نیست و استعلام آنتن تلفن همراه فقط یک اماره است و به‌تنهایی حضور یا عدم حضور شاهد را قطعی اثبات نمی‌کند، هرچند می‌تواند در کنار سایر ادله مورد استناد قرار گیرد.

اگر شهود در دادگاه برخلاف واقع شهادت داده باشند، در صورت وجود دلیل، امکان طرح شکایت بابت شهادت کذب وجود دارد. اما صرف ادعا کافی نیست و باید بتوانید خلاف بودن شهادت را ثابت کنید. استعلام موقعیت آنتن تلفن همراه در صورت وجود و نگهداری اطلاعات توسط اپراتور، فقط با دستور مقام قضایی قابل انجام است و با گذشت بیش از دو سال ممکن است این اطلاعات دیگر در دسترس نباشد. بنابراین ابتدا باید بررسی شود چه ادله دیگری برای اثبات کذب بودن شهادت وجود دارد.

سلام
بله امکان شکایت در خصوص شهادت کذب میسر است ولیکن در خصوص نقطه زنی موقعیت مکانی نیاز به دستور مقام قضایی دارد

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

با سلام، اگر منظورتان اینست در زمان تنظیم سند ابراء هیچ شاهدی وجود نداشته و شاهدان در جریان موضوع نیستند و شاهد هم نبوده اند و مدتی بعد در تاریخی غیر از تاریخ تنظیم سند بعنوان شاهد ذیل آنرا امضا نموده اند ،اقدام شاهدان را شهادت کذب نمی‌توان تلقی کرد، به دلالت اینکه مطابق قانون و رای وحدت رویه دیوانعالی کشور شهادت کذب باید در نزد مقامات دادسرا یا دادگاه باشد که بتوان به آن شهادت کذب اطلاق کرد، اما اگر منظورتان این باشد امضای فرد ابراء کننده واقعی نیست و گواهان هم در سر تنظیم سند حضور نداشته اند بلکه بعدا بدون مشاهده امضای طرفین که اساسا آیا خودشان امضا کرده اند یا خیر بعنوان شاهد امضا و در دادگاه شهادت به تایید امضا ذیل سند توسط ابراء کننده شهادت داده اند ،شما می‌توانید از دادگاه جهت بررسی امضای ابراء کننده درخواست ارجاع امر به کارشناسی بنمایید که هم زمان امضای شاهدان بررسی بشود که آیا در زمان تنظیم سند بوده و هم اگر مدعی جعلیت امضای ابراء کننده هستید درخواست بررسی آنرا از دادگاه با ارجاع امر به کارشناسی مطالبه نمایید

سلام کاربر گرامی بله امکان پذیر می باشد

عرض سلام و احترام.
بله، از شاهدانی که ذیل سند «ابراء» امضا کرده‌اند و بعدا شهادتشان استماع شده، در صورت تحقق شرایط، می‌توان نسبت به «شهادت دروغ»/«شهادت کذب» طرح شکایت کرد؛ ولی نکته تعیین‌کننده این است که باید ثابت شود آن‌ها آگاهانه برخلاف واقع در دادگاه نزد مقام رسمی شهادت داده‌اند (صرف امضا کردن یک سند مالی معمولا به تنهایی برای تحقق شهادت کذب کافی نیست، مگر اینکه در دادگاه شهادت در قالب ادای شهادت و به نحو خلاف واقع احراز شود)

سلام بله امکان پذیر است

سلام و احترام
چنین اقدامی متصور است.
نقطه زنی منوط به نظر مقام محترم قضایی می باشد.

ابتدا باید مرور زمان را درنظر گرفت،
اثبات شهادت کذب باید با ادله و‌مدرک و سوالات مشخص انجام گیرد که دچارتناقض گردند.
نقطه زنی هم بستگی به نظر قاضی دارد.

با سلام
امکان شکایت شهادت کذب وجود دارد و نقطه زنی به نظر قاضی بستگی دارد

درود
امکان شکایت شهادت کذب وجود دارد. در خصوص نقطه زنی بسته به نظر قاضی است.

سلام

امکان طرح شکایت کیفری با عنوان شهادت کذب وجود دارد، اما کسب نتیجه قطعی برای شما بسیار دشوار و نیازمند گذر از موانع جدی قانونی است.
شهادت کذب (دروغ) بر اساس ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) جرم محسوب می‌شود و مجازات آن حبس از سه ماه و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی است. این جرم از نوع غیرقابل گذشت است؛ یعنی حتی با گذشت شما، جنبه عمومی جرم باقی می‌ماند و دادگاه می‌تواند به مجازات ادامه دهد. با این حال، برای اثبات این جرم، باید ثابت کنید شاهد عمدا و آگاهانه خلاف واقع را در دادگاه بیان کرده است.

سلام.

صرف اینکه شهادت شهود به نفع یکی از طرفین پرونده بوده یا دادگاه بر اساس آن رای صادر کرده است، به‌تنهایی موجب تحقق جرم شهادت کذب نمی‌شود.

برای تحقق شهادت کذب موضوع ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، باید ثابت شود که شاهد در مرجع قضایی و در مقام ادای شهادت، عمدا برخلاف حقیقت اظهارات خلاف واقع کرده است. بنابراین اگر شاهد بر اساس برداشت خود، اشتباه، فراموشی یا اطلاعات ناقص اظهاری کرده باشد، معمولا عنوان شهادت کذب محقق نمی‌شود.

در خصوص سند ابراء مهریه، اگر شهود واقعا هنگام تنظیم سند حضور داشته‌اند و وقوع امضا یا ابراء را دیده‌اند، صرف اختلاف نظر درباره صحت معامله یا آثار حقوقی ابراء، موجب کذب بودن شهادت آنان نیست.

درباره استعلام موقعیت آنتن تلفن همراه نیز باید توجه داشت که این موضوع ممکن است در برخی موارد به‌عنوان یک قرینه مطرح شود، اما به‌تنهایی معمولا دلیل قطعی بر عدم حضور شخص در محل نیست؛ زیرا اطلاعات آنتن‌دهی تلفن همراه دقت مکانی محدودی دارد و ممکن است تلفن همراه توسط شخص دیگری استفاده شده باشد یا فرد در محدوده پوشش چندین آنتن قرار گرفته باشد.

همچنین گذشت بیش از ۲۴ ماه مانع قطعی طرح شکایت نیست، اما باید وضعیت مرور زمان کیفری، تاریخ دقیق ادعای شهادت و درجه جرم انتسابی بررسی شود.

اگر قصد طرح شکایت دارید، بهتر است پیش از آن بررسی شود که آیا دلیل کافی برای اثبات عمدی بودن خلاف‌گویی وجود دارد یا صرفا اختلاف در ارزیابی ادله است؛ زیرا شکایت بدون دلیل ممکن است نتیجه مطلوب نداشته باشد.

مدارک و مستندات پرونده، به‌ویژه صورتجلسه استماع شهادت، سند ابراء، رای صادرشده و دلایل مربوط به عدم حضور شهود، بهتر است پیش از هر اقدام توسط وکیل بررسی شود.

امکان شکایت شهادت کذب وجود دارد؛ استعلام موقعیت آنتن با دستور قضایی قابل انجام است و مرور زمان (۳ سال) هنوز کامل نشده است.....موفق باشید 🌹

باسلام
اگر شاهدان در دادگاه یا نزد مرجع قضایی شهادت داده باشند و عمدا اظهارات خلاف واقع بیان کرده باشند، در صورت وجود ادله کافی می‌توان شکایت کیفری با عنوان شهادت کذب مطرح کرد. اما اگر فقط ذیل سند را امضا کرده باشند و هنوز در مرجع قضایی شهادت نداده باشند، معمولا عنوان شهادت کذب بر آن منطبق نیست
نگهداری داده‌های مکانی اپراتورها معمولا محدود است و پس از گذشت بیش از ۲۴ ماه، احتمال دسترسی به این اطلاعات بسیار کم است یا ممکن است اصلا وجود نداشته باشد.

بله، امکان شکایت شهادت کذب وجود دارد؛ استعلام موقعیت آنتن با دستور قضایی قابل انجام است و مرور زمان (۳ سال) هنوز کامل نشده است.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۳۱,۹۶۹ مشاوره حقوقی کیفری تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۴۸۸ وکیل کیفری آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا