آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
سلام
چند سال پیش کارخانه تولیدی خریدم به صورت مشاعی. فروشندهها مقرر شده بود بدهیهای کارخانه به تامین اجتماعی و دیگر ادارهها را تسویه کنند و بعدش سند بزنند. فروشنده برای تضمین اجرای تعهدات به من چک داد. بعدش با ادارات تسویه نکرد و سند نزد. جدای از شکایت برای تنظیم سند و... آیا میتوانم چک تضمین را برگشت بزنم و وصول کنم؟
با توجه به توضیحات شما و بر اساس ماده ۲۴۹ قانون تجارت، چک به عنوان یک سند تجاری میتواند مبنای مطالبه قرار گیرد. در صورتی که چک به عنوان تضمین اجرای تعهدات صادر شده باشد و فروشنده به تعهدات خود عمل نکرده باشد، شما میتوانید نسبت به برگشت زدن چک اقدام کنید.
با این حال، توجه داشته باشید که ممکن است فروشنده به دفاع از خود در دادگاه بپردازد و ادعا کند که چک تنها به عنوان تضمین بوده و شما حق وصول آن را ندارید. در این صورت، تصمیم نهایی با دادگاه خواهد بود.
برای اطمینان بیشتر از حقوق خود، مطالعه دقیق قرارداد و مشاوره با یک وکیل متخصص توصیه میشود.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
سلام و عرض ادب
باید دید که آیا موضوع ضمانت تعهدات از طریق چک ضمانتی در متن قرارداد شما تصریح شده یا خیر و البته اینکه تعهدات مورد ضمانت به شکل مدت دار در قرارداد مندرج گردیده یا خیر؟
اگر تعهدات نامبرده محدود به موعد و مهلت معین بوده باشد؛ با انقضای مهلت توافق شده که در قرارداد نیز مصرح باشد؛ امکان مطالبه وجه چک ضمانت بعنوان ضمانت اجرای تخلف حاصله امکانپذیر است.
ولی اگر انجام تعهدات مذکور، وفق متن قرارداد موجود، دارای موعد معین نبوده باشد؛ فقط میتوانید الزام ایشان به ایفای تعهدات را مطالبه کنید و سپس اگر با وجود صدور حکم و الزام قانونی نیز همچنان از ایفای تعهدات استنکاف کنند؛ امکان مطالبه وجه چک ضمانت امکانپذیر خواهد بود.
لذا اولا لازم است متن قرارداد فی مابین مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
و ثانیا درصورتی که وفق قرارداد موجود، تعهدات با توجه به موعد، نقض گردیده و حق وصول ضمانت اجرای آن برای شما ایجاد شده باشد؛ ابتدائا باید موضوع نقض تعهدات با توجه به انقضای موعد از طریق اظهارنامه به متعهد یادآوری گردد و سپس از طریق دادگاه نسبت به مطالبه وجه چک اقدام گردد چون چک ضمانتی قابلیت اجرا گذاشتن ندارد و فقط میتوانید مطالبه وجه آن را از طریق تقدیم دادخواست به دادگاه پیگیری کنید.