آیا می توانم در دادگاه ، دادخواستی تحت عنوان الزام به انجام تعهد درخواست کنم تا فرد فروشنده پیگیر کارهای افراز و جانمایی ثبتی و دریافت سند ۶ دانگ محکوم شود؟
با سلام ، بنده ملکی را خریداری نموده ام .این ملک سند آن به صورت مشاعی می باشد .در مبایع نامه فی مابین من و فروشنده بنده از لفظ " انتقال سند قطعی " به نام بنده استفاده نموده ام . در زمان خرید این ملک فروشنده نیز چندین بار به صورت شفاهی اعلام نمود که بنده سند شش دانگ برای شما انتقال میدم ( از این لفظ استفاده نمود که بنده دنبال کار هاش هستم و افراز شده به شما تحویل میدم .)
. ایشان اقدامی برای سند زدن انجام نداد و بنده دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اقامه نمودم و رای را گرفتم .
اجرای احکام دادگاه اعلام نمود که سند به نام شما زده می شود ، اما سندی که زده می شود سند مشاعی می باشد و سند ۶ دانگ و افراز شده نمی باشد . می خواستم بدونم با این لفظی که در مبایع نامه آورده شده که فرد فروشنده باید به من " سند قطعی " بدهد ،
در متن رای نهایی نوشته شده است که این دادگاه در مقام افراز این ملک نمی باشد . چون بنده فقط درخواست الزام به تنظیم سند رسمی کردم و این مورد فکر میکنم در صلاحیت این دادگاه نبود .
آیا می توانم در دادگاه ، دادخواستی تحت عنوان الزام به انجام تعهد درخواست کنم تا فرد فروشنده پیگیر کارهای افراز و جانمایی ثبتی و دریافت سند ۶ دانگ محکوم شود ؟
بیشتر وکلا معتقدند عبارت «انتقال سند قطعی» به معنای انتقال همان سند مشاعی موجود است، مگر اینکه صراحتاً تعهد به افراز در قرارداد نوشته شده باشد؛ با این حال برخی وکلا طرح دادخواست الزام به انجام تعهد پس از ارسال اظهارنامه را ممکن میدانند.
امکان الزام فروشنده به افراز دقیقاً به این بستگی دارد که در متن قرارداد چه تعهداتی کتباً ثبت شده باشد.