بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا می‌توانم با عدم رضایت نصب آسانسور را متوقف کنم؟

پرسیده شده
۲۵ پاسخ ۵۲۴

سلام وقتتون بخیر

ساختمان مسکونی ۴ طبقه، ۸ واحدی که در هر طبقه آن یک انباری وجود دارد (مشاع است) که برای استفاده ۲ واحدی است که در آن طبقه سکونت دارند، تصمیم بر زدن آسانسور شده است و قرار است این انباری‌ها تخریب و تبدیل به مکان نصب آسانسور شود.

یک نفر رضایت نمی‌دهد، چون بازنشسته هستند و توان پرداخت هزینه مالی آسانسور را ندارد.

فردی که رضایت نمی‌دهد می‌گوید بازنشسته و نیز بیمار هستم و پول پرداخت هزینه آسانسور را ندارم. اگر ۷ واحد دیگر در دفتر وکیلم و همچنین محضر خانه به صورت رسمی اعلام بکنند هیچ‌گونه پولی در رابطه با هزینه آسانسور، هیچ زمانی از من طلب نکنند و در زمان فروش خانه نیز به مشکل نخورم چون من خانه را با انباری خریداری کردم پس آسانسور نیز بعد از نصب در سند بنده هم ذکر شود تا دچار ضرر در ملک و حقم نشوم، و حق استفاده آسانسور را نیز داشته باشم تا من هم از حق انباری که دارم می‌گذرم و رضایت خود را اعلام می‌کنم و همکاری می‌کنم.

اما ۷ واحد دیگر در دفتر وکیل حاضر نمی‌شوند و تنها ۴ واحد که هزینه پرداخت کرده‌اند رضایت می‌دهند که بعدا هیچ‌گونه طلب مالی از فرد بازنشسته نکنند اما با این شرط که فرد بازنشسته از آسانسور نیاید استفاده کند! در صورتی که ۷ واحد در ساختمان وجود دارد و ۷ واحد از فرد بازنشسته شکایت کرده‌اند!

فرد بازنشسته بیان می‌کند، شما نباید به حق من ضرر وارد کنید و نیز به سند در فروش ملکم به مشکل می‌خورم بنابراین رضایت ندارم. آیا حرف او درست است؟ و فرد بازنشسته توان پرداخت قسطی بلندمدت آسانسور را نیز ندارد، و حتی اینکه زمانی که ملکت را فروختی پول آسانسور را به نرخ روز پرداخت کن را هم نمی‌پذیرد زیرا می‌گوید ارزش ملک من پایین می‌آید و در موقع فروش به دلیل بدهی آسانسور دچار ضرر به ملکم و ضرر شخصی می‌شوم و هزینه تورم + پول آسانسور به نرخ روز بسیار کار سختی است. آیا این حرف‌های فرد بازنشسته درست است؟

شکایتی با موضوع سایر دعاوی مالی غیرمنقول ۷ واحد دیگر، نسبت به آن یک نفر که رضایت نمی‌دهد مطرح کردند. موضوع این شکایت یعنی چه؟ و سرانجام این شکایت چیست؟ آیا محکومیت آن یک فرد که رضایت نمی‌دهد را همراه دارد؟

آیا ممکن است دادگاه یا ارگانی آن فرد را محکوم بکند و انباری که حق استفاده از آن واحد است را بگیرد و مجبور به پرداخت هزینه آسانسور بکند و حق را به ۷ واحد دیگر اعلام بکند؟ فرد بازنشسته می‌گوید من با آن‌ها همکاری می‌کنم اما آن‌ها با من همکاری نمی‌کنند، چرا باید من باید محکوم به قسط‌های بلندمدت برای پرداخت هزینه آسانسور دچار شوم؟ تنها به دلیل راحتی اکثریت من دچار بدهی و فشار مالی شوم. آیا این حرف فرد بازنشسته درست است؟

آیا قاضی فردی که رضایت نمی‌دهد و بازنشسته است و توان مالی ندارد را می‌تواند مجبور به پرداخت هزینه آسانسور بکند و حق تخریب انباری و نصب آسانسور را بدهد و یا اجازه استفاده فرد از آسانسور ندهد، در صورتی که فردی که رضایت نمی‌دهد آن انباری برای آن فرد هم محسوب می‌شود؟ در واقع فرد اعلام همکاری کرده و از حق خود دارد می‌گذرد در صورتی که هزینه پرداخت نکند و در مقابل حق استفاده آسانسور را داشته باشد تا حق فرد هم ضایع نشود، آیا می‌تواند این حرف را فردی که رضایت نمی‌دهد بزند و قاضی می‌پذیرد این حرف رو؟ یا ممکن است قاضی قسط‌بندی بلندمدت برای فرد بازنشسته انجام دهد، یا بگوید هر زمان که ملکت را فروختی به قیمت روز پول آسانسور را پرداخت بکن؟ در صورتی که باز باعث ضرر به فرد بازنشسته است!

ممنون از پاسخگویی بزرگواران.

۲۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام‌
هرگونه تغییر در مشاعات منوط به رضایت کلیه مالکین می باشد و بهتر است توافق گردد.

گفتگو با وکلای آنلاین ۷۸ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار بانکی و مطالبات فضای مجازی و فناوری قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک فضای مجازی و فناوری خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۷۰,۰۰۰ تومان
۳۹۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک فضای مجازی و فناوری کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت خانواده کیفری و جرایم جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان

سلام وقت بخیر
امکان اجبار وجود ندارد

سلام کاربر گرامی حق با مالک مخالف است و اکثریت نمی‌توانند او را مجبور کنند.

سلام؛ حق با مالک مخالف است و اکثریت نمی‌توانند او را مجبور کنند.

درود
هرگونه تغییر دادن در مشاعات باید با اذن کلیه مالکین واحدهای ساختمان باشد.

سلام
در پاسخ به مسئله شما، باید ابعاد حقوقی موضوع را بر اساس «قانون تملک آپارتمان‌ها» و رویه‌های قضایی جاری بررسی کرد. در این مورد، تضادی بین «حق مالکیت فردی بر مشاعات» و «نیاز اکثریت به خدمات ضروری» وجود دارد که دادگاه‌ها معمولا با در نظر گرفتن نفع عامه و عدالت معاوضی به آن پاسخ می‌دهند.

تحلیل حقوقی ادعاهای فرد بازنشسته
اظهارات فرد بازنشسته از منظر حقوقی دارای بخش‌های «درست» و «نادرست» است:

حق بر مشاعات (انباری): ادعای ایشان مبنی بر اینکه ساختمان را با حق استفاده از انباری (هرچند مشاع) خریداری کرده درست است. با این حال، طبق رویه قضایی، اگر نصب آسانسور برای اکثریت واحدها (به‌ویژه در ساختمان‌های ۴ طبقه و بالاتر) یک ضرورت عرفی و رفاهی غیرقابل‌انکار باشد، دادگاه می‌تواند اجازه تغییر کاربری مشاعات را صادر کند.

ضرر در زمان فروش ملک: این حرف که «بدهی آسانسور باعث ضرر در فروش می‌شود» از نظر منطقی درست اما از نظر حقوقی مانع اجرای طرح نیست. دادگاه معمولا به جای توقف پروژه، به دنبال راهکاری برای حفظ حقوق مالی هر دو طرف است.


ذکر آسانسور در سند: این خواسته ایشان کاملا قانونی است. اگر آسانسور نصب شود، مشاعات ساختمان تغییر کرده و این تغییر باید در صورت‌مجلس تفکیکی و نهایتا اسناد مالکیت منعکس شود تا واحد ایشان هم «دارای آسانسور» شناخته شود.

شکایت «سایر دعاوی مالی غیرمنقول» چیست؟
این عنوان یک دسته‌بندی کلی در سیستم قضایی برای دعاوی است که موضوع آن‌ها مال غیرمنقول (ملک) است اما مستقیما در دسته‌های رایج مثل «الزام به تنظیم سند» قرار نمی‌گیرند.

هدف شکایت: ۷ واحد دیگر احتمالا به دنبال دریافت «اجازه تخریب مشاعات و نصب آسانسور» و «الزام واحد مخالف به همراهی» هستند.

سرانجام شکایت: اگر کارشناس رسمی دادگاه تایید کند که نصب آسانسور از نظر فنی امکان‌پذیر است و ضرر ساختاری به بنا نمی‌زند، دادگاه به احتمال زیاد حکم به «اجازه نصب» می‌دهد.

نتیجه‌گیری و پیش‌بینی رای قاضی
قاضی معمولا بین «حق اکثریت برای داشتن زندگی راحت‌تر» و «حق اقلیت برای عدم تضرر مالی» تعادل برقرار می‌کند:
۱. تخریب انباری مشاع: به احتمال زیاد اجازه داده می‌شود چون نفع اکثریت در آن است.
۲. هزینه نصب: اگر اثبات شود فرد توان مالی ندارد، او مجبور به پرداخت قسطی یا فوری نخواهد شد، اما بدهی او در پرونده ساختمان باقی می‌ماند.
۳. حق استفاده: اگر ۷ واحد دیگر بخواهند حق استفاده را از او سلب کنند، باید «خسارت ناشی از حذف انباری» را به او بپردازند یا رضایت او را جلب کنند.

نکته مهم: حرف فرد بازنشسته مبنی بر اینکه «من همکاری می‌کنم اما آن‌ها نه» در دادگاه وزن مثبتی دارد. قاضی ممکن است ۷ واحد دیگر را ملزم کند که اگر خواهان تخریب انباری این فرد هستند، باید در مورد نحوه استفاده او یا معافیت موقت مالی‌اش با او به توافق برسند. ترجیح قاضی معمولا تفاهم‌نامه‌ای است که در آن حق استفاده فرد محفوظ بماند اما پرداخت هزینه به زمان فروش ملک موکول شود.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

به‌طور کلی نصب آسانسور که مستلزم تخریب قسمت مشاع (انباری مشاع) است، نیاز به رضایت همه مالکین دارد و اکثریت به‌تنهایی کافی نیست.
دادگاه معمولا مالک مخالف را صرفا به دلیل عدم توان مالی مجبور به پرداخت هزینه یا اسقاط حق انباری نمی‌کند و شرط «پرداخت در زمان فروش به نرخ روز» هم الزام قانونی ندارد مگر با رضایت او.
دعوی «سایر دعاوی مالی غیرمنقول» یعنی درخواست اجازه مداخله در ملک مشاع؛ نتیجه آن الزام قطعی فرد مخالف یا سلب حق استفاده او فقط در موارد استثنایی و با احراز عدم ورود ضرر جدی ممکن است.
پیشنهاد فرد بازنشسته مبنی بر گذشت از انباری در مقابل استفاده از آسانسور و عدم پرداخت، از نظر حقوقی قابل طرح است و امکان پذیرش آن توسط قاضی وجود دارد، اما تضمینی نیست.

با سلام بقیه ساکنین با طرح دعوای مناسب می‌توانند الزام به رضایت و اخذ اجازه و....شخص ممتنع را بگیرند.

با سلام و احترام موضوع نیاز بررسی و گفتگو متقابل دارد

باسلام
لازمه تغییرات در مشاعات اخذ رضایت تمامی مالکین میباشد
بهتراست توافق شود

با سلام
هرگونه تغییر در مشاعات باید با اذن و رضایت کلیه مالکین واحد های ساختمان می باشد.

سلام.هرتغییر درمشاعات بایدبارضایت کلیه مالکین باشد.

با سلام
نصب آسانسور در مشاعات مستلزم رضایت تمامی مالکین ساختمان می باشد.

با سلام و عرض ادب، تصرف در مشاعات ساختمان نیازمند توافق و رضایت تمامی مالکین ساختمان می باشد. اما پاسخ دقیق به موضوع مستلزم بررسی اسناد رسمی ساختمان و پرسش و پاسخ میان شما و وکیلی مجرب می باشد.

سوالات طولانی و متعدد و پاسخ مفصل می باشد از مشاوره تلفنی استفاده نمایید

با سلام نصب آسانسور و تصرف در مشاعات نیازمند رضایت تمام مالکین است

با سلام
چنین امری (نصب آسانسور در مشاعات) نیازمند رضایت تمامی مالکین ساختمان است.

سلام



هرگونه تغییر تحول در مشاعات منوط به توافق تمام مالکین است

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

با سلام
نصب آسانسور در مشاعات مستلزم اذن و رضایت تمامی مالکین ساختمان می باشد.

سلام تغییر در مشاعات رضایت کلیه مالکین رو لازم دارد

سلام تغییر در مشاعات رضایت کلیه مالکین رو لازم داره

سلام،چهار واحد موافق نسبت سهم ایشان پرداخت و اقدام به نصب آسانسور نمایید.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

سلام
تصمیم دادگاه قابل پیش بینی نمی باشد

امکان تصرف یا تغییر در مشاعات بدون رضایت کلیه مالکین وجود ندارد .

بادرود
کلیه نصبیات در مشاعات باید با رضایت کلیه مالکین باشد

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۱,۳۴۵ مشاوره حقوقی قوانین آپارتمان ها تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۸۷۳ وکیل قوانین آپارتمان ها آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا