بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا می توانم از زنم به خاطر فریب در ازدواج شکایت کنم؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

با سلام
زنم در دوران خواستگاری مرا با حرفهایی مانند کار کردن در شرکت نفت و مدارک ایلتس و داشتن پذیرش از دانشگاه های امریکا و امکان کار کردن در کشورهای دیگر به خود متمایل کرد و در ادامه با گفتن اینکه خواستگار دیگری دارد و پدرش می خواهد او را مجبور به ازدواج با او کند فریب داد به اینکه زودتر عقد کنیم
حالا با گذشتن چند ماه متوجه شدم که تمام حرفهایش دروغ بوده و همچنین پرخاشگر و فحاش نیز هست
آیا می توانم به جرم فریب در ازدواج و تدلیس شکایت کنم و فسخ نکاه انجام دهیم؟؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

امکان فسخ نکاح برای این موارد وجود ندارد چون جزو موارد قانونی فسخ نیست. شکایت فریب در ازدواج و تدلیس نیز نیازمند اثبات این است که عقد دقیقاً بر مبنای این اوصاف واقع شده و اثبات آن بسیار دشوار یا ناممکن است.

این یک روال کلی در قوانین است، اما موفقیت ادعای تدلیس کاملاً به نحوه قید این شرایط و مدارک شما برای اثبات فریب بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان فسخ نکاح و شکایت تدلیس وجود ندارد

مواردی مانند ادعای دروغین درباره شغل یا پذیرش دانشگاهی از موارد مجاز قانونی برای فسخ نکاح به شمار نمی‌آید و فسخ منتفی است. همچنین برای به نتیجه رسیدن شکایت فریب در ازدواج باید اثبات شود که عقد ازدواج صرفاً بر پایه همین توصیفات واقع شده و بدون آن‌ها ازدواجی صورت نمی‌گرفت. علاوه بر این، ادعای تدلیس و فسخ باید به محض اطلاع از واقعیت مطرح شود و اثبات این دروغ‌ها در دادگاه بسیار سخت است. در صورتی که تمایلی به ادامه زندگی مشترک ندارید، باید از سایر راه‌های متارکه اقدام نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

با درود ..باید مستندا اثبات نمایید که اولا چنین شروط و توصیفاتی را ایشان نسبت به خود برای فریب شما بکار برده ثانیا عقد نکاح بر اساس شرایط یاد شده بنا شده بطوری که این شروط و وصف ها نبود به هیچ وجه ازدواجی صورت نمیگرفت ثالثا اینکه این ادعا ها را به محض اینکه متوجه خلاف آن شدید باید رسما اعمال و فسخ یا ادعای تدلیس را اقامه می‌نمودید. لذا با توصیف یاد شده، پاسخ شما منفی است و اگر رضایتی به ادامه زندگی مشترک با هم ندارید از راههای دیگر برای متارکه استفاده نمایید.

آناهیتا احمدی
آناهیتا احمدی
۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۸۳۶ مشاوره موفق

فسخ نکاح در صورتی به نتیجه می رسد که شما اثبات نمایید که بنای ازدواج با همسرتان شغل و یا پذیرش ایشان در دانشگاه های فوق می باشد و با توجه به اینکه این امر قابل اثبات نیست فسخ نکاح و یا تدلیس به نتیجه نخواهد رسید.

شهریار پورحکیمی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۵۳ مشاوره موفق

فسخ نکاح منتفی است . چون موضوع شما ازشمول فسخ نکاح خارج است .
بابت فریب درازدواج اثبات این امر( ادعای مطروحه ) مشکل است .

هادی رستمی
هادی رستمی
۷ سال پیش

دکترای حقوق

۵٫۰

با توجه به شرایطی که فرموده اید فسخ نکاح منتفی است زیرا جزو هیچ کدام از موارد مصرح درقانون به عنوان مجوز فسخ وجود ندارد

۱۹ وکیل متخصص خانواده آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال