بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا مستمری بازماندگان بابت دیه متوفی قابل توقیف است؟

پرسیده شده ۲ روز پیش ۳۲ پاسخ ثبت شده

شخصی به دلیل ضرب و جرح عمدی محکوم به پرداخت دیه شده است، اما پیش از ارسال پرونده به شعبه اجرای احکام فوت کرده است. وی هیچ مالی از خود بر جای نگذاشته، جز مستمری بازنشستگی که اخیراً از سوی تأمین اجتماعی به همسر و فرزندانش پرداخت می‌شود. آیا شعبه اجرای احکام می‌تواند این مستمری را به جای مبلغ دیه توقیف کند یا بازماندگان را ملزم به پرداخت دیه از اموال شخصی خود نماید؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

مستمری بازماندگان تأمین اجتماعی جزء ترکه متوفی نیست و بابت دیه قابل توقیف نمی‌باشد. بازماندگان نیز هیچ تکلیفی برای پرداخت دیه از اموال شخصی خود ندارند.

این قاعده کلی است، اما وضعیت پرونده به این بستگی دارد که آیا مال دیگری به عنوان ترکه از متوفی کشف و به ارث رسیده است یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

عدم امکان توقیف مستمری بازماندگان برای دیه

مستمری تأمین اجتماعی که پس از فوت به همسر و فرزندان پرداخت می‌شود، حق مستقل بازماندگان است و جزء ماترک متوفی محسوب نمی‌گردد. به همین جهت، شعبه اجرای احکام نمی‌تواند این مستمری را بابت دیه توقیف کند. همچنین ورثه و بازماندگان به هیچ وجه ملزم به پرداخت دیه از اموال شخصی خود نیستند. پرداخت دیه تنها در صورتی ممکن است که مال دیگری از ترکه متوفی کشف و شناسایی شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ روز پیش
سمیه آرزه

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۰۸ مشاوره موفق

با سلام و احترام
با توجه به اینکه دیه بر عهده شخص متوفی بوده، اصل بر این است که دیه از ترکه و اموال باقی‌مانده از متوفی پرداخت شود و همسر و فرزندان وی مسئول پرداخت از اموال شخصی خود نیستند.
مستمری بازماندگان تامین اجتماعی نیز اصولا حق مستقل خود بازماندگان است و جزو ترکه متوفی محسوب نمی‌شود؛ بنابراین صرف وجود این مستمری، امکان توقیف آن بابت دیه متوفی وجود ندارد.
در نتیجه، اگر متوفی مالی جز مستمری بازماندگان نداشته باشد، اجرای احکام نمی‌تواند بازماندگان را به پرداخت دیه از اموال شخصی خود ملزم کند. البته اگر مالی از ترکه کشف شود، امکان پیگیری و وصول دیه از همان مال وجود دارد.

زهرا فرج ۲ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۳۲ مشاوره موفق

دیه محکوم‌علیه متوفی اصولا از ترکه وی قابل وصول است و وراث نسبت به دیه، مسئولیت شخصی ندارند؛ مگر در حدود اموال و ترکه‌ای که از متوفی باقی مانده باشد.
مستمری برقرارشده برای همسر و فرزندان پس از فوت، اصولا حق مستقل بازماندگان و خارج از ترکه متوفی است؛ بنابراین اجرای احکام نمی‌تواند آن را بابت دیه متوفی توقیف کند.

ابراهیم باقریان خوزانی ۲ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۹ مشاوره موفق

خیر. اگر محکومیت بابت ضرب‌وجرح عمدی بوده، اصل دیه بر عهده خود مرتکب است و پس از فوت او، طبق مقررات اجرا، ابتدا باید از اموال و ماترک خود او استیفا شود؛ بازماندگان شخصا مسئول پرداخت دیه نیستند.در مورد مستمری‌ای که پس از فوت به همسر و فرزندان پرداخت می‌شود، این مستمری اصولا مال شخص متوفی محسوب نمی‌شود که اجرای احکام بتواند آن را بابت بدهی او توقیف کند

فاطمه شکیبایی ۲ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲ مشاوره موفق

در فرضی که محکوم‌علیه قبل از شروع اجرای حکم فوت کرده و از او مال قابل توقیفی باقی نمانده است، اصل بر این است که همسر و فرزندان او مسئول پرداخت دیه از اموال شخصی خود نیستند. همچنین مستمری‌ای که پس از فوت به بازماندگان برقرار می‌شود، اصولا «مال باقی‌مانده از متوفی» محسوب نمی‌شود که اجرای احکام بتواند بابت بدهی متوفی آن را توقیف کند.
البته حق مالی بزه‌دیده باید در چارچوب مقررات دیات و ترکه بررسی شود.

نمایش ۲۸ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
سیما حشمتی ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۷ مشاوره موفق

با سلام واحترام
پس از فوت محکوم‌علیه، دیه از ترکه و اموال باقی‌مانده متوفی قابل وصول است و ورثه شخصا مسئول پرداخت آن نیستند. مستمری‌ای که پس از فوت به همسر و فرزندان تعلق می‌گیرد، اصولا جزء ترکه متوفی محسوب نمی‌شود و بابت دیه قابل توقیف نیست.
بنابراین اجرای احکام نمی‌تواند بازماندگان را به پرداخت دیه از اموال شخصی‌شان ملزم کند.

حمیدرضا قاسمی ۲ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۳۷ مشاوره موفق

مستمری بازماندگان تامین اجتماعی حق مستقل آن‌هاست و جزء ماترک محسوب نمی‌شود، پس اجرای احکام نمی‌تواند آن را بابت دیه توقیف کند. ورثه نیز ملزم به پرداخت دیه از اموال شخصی خود نیستند و پرداخت دیه فقط از ترکه متوفی ممکن است.

مصطفی فودازی ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

با سلام
در دیه ناشی از ضرب و جرح عمدی، پس از فوت محکوم‌علیه، دیه مانند سایر دیون متوفی از ترکه پرداخت می‌شود و بازماندگان مسئول پرداخت از اموال شخصی خود نیستند.
مستمری‌ای که پس از فوت به همسر و فرزندان تعلق گرفته، اصولا جزء ترکه متوفی محسوب نمی‌شود و قابل توقیف بابت دیون او نیست؛ بنابراین اجرای احکام نمی‌تواند آن را بابت دیه توقیف کند.

تهمینه جعفری زرمهری ۲ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

خیر، مستمری بازنشستگی متعلق به بازماندگان است و قابل توقیف بابت دیه متوفی نیست و بازماندگان نیز ملزم به پرداخت دیه از اموال شخصی خود نمی‌باشند، مگر اینکه اموالی از متوفی به آن‌ها منتقل شده باشد که در صورت وجود، فقط تا میزان ترکه قابل مطالبه است.

اللهیار نیازی ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۲ مشاوره موفق

درود
خیر، مستمری بازنشستگی بازماندگان جزء ترکه متوفی نیست بلکه حق حمایتی و قانونی ورثه است و به هیچ وجه بابت دیه قابل توقیف نمی‌باشد.
همچنین طبق ماده ۲۲۶ قانون امور حسبی، بازماندگان هیچ الزامی به پرداخت دیه یا دیون متوفی از اموال شخصی خود ندارند و دیون متوفی فقط از ماترک بجامانده قابل وصول است.

مهرداد رحیمی ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۸ مشاوره موفق

مستمری بازماندگان متعلق به همسر و فرزندان است، نه ترکه متوفی؛ اصولا بابت دیه متوفی قابل توقیف نیست. دیه از اموال باقی‌مانده متوفی (ترکه) وصول می‌شود. ورثه شخصا مسئول پرداخت دیه نیستند مگر از ترکه یا در حدود مسئولیت قانونی خاص.

هومن زمانی ۲ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۵ مشاوره موفق

از آنجا که دیه محکومیت مالی در قالب مسئولیت مدنی است، مستنبط از ماده ی ۵۴۰ قانون آئین دادرسی کیفری و طبق تبصره ی ماده ی ۹۵ قانون اجرای احکام مدنی مستمری وظیفه بگیران و مستمری بگیران قابل توقیف نیست و دیه باید از اموال شخصی متوفی استیفا گردد

کامران کیانی ۲ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۶ مشاوره موفق

درود بر شما
توجه کنید که چون مستمری حق بازمندکان است و نه مال متوفی، اصولا قابل توقیف بابت دیون متوفی(مثل دیه) نیست.
در نتیجه در فرض فقدان هرگونه ترکه، اجرای احکام نمی‌تواند بازماندگان را از اموال شخصی‌شان(مستمری) ملزم به پرداخت دیه کند.

زهرا بانی رشید ۱ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۶ مشاوره موفق

بااحترام مستمری همسر و فرزندان اصولا جزو ترکه متوفی نیست و بابت دیه قابل توقیف نیست و بازماندگان نیز از اموال شخصی خود مسئول پرداخت دیه نیستند مگر اینکه مال یا ترکه‌ای از متوفی وجود داشته باشد که قابل وصول باشد

مجتبی نصیری نیا ۲ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۰ مشاوره موفق

مستمری بازماندگان تامین اجتماعی، داخل ماترک و ارث متوفی محسوب نمی‌گردد و قابلیت توقیف بابت بدهی متوفی را ندارد. لذا اگر اموالی از متوفی به ورثه به ارث رسیده باشید ابن اموال قابل توقیف می‌ باشند.

معصومه حیدری ۲ روز پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۸ مشاوره موفق

درود
بطور کلی مستمری بازماندگان تامین اجتماعی جز ترکه متوفی نیست و بابت دیه قابل توقیف نمی‌باشد. بازماندگان نیز هیچ تکلیفی برای پرداخت دیه از اموال شخصی خود ندارند.

سارا علیپور ۲ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۹۶ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
خیر با توجه به اینکه مستمری بازمانده جز ماترک محسوب نمی‌شود بنابراین امکان توقیف وجود ندارد

سمانه پیرانی ۱ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱ مشاوره موفق

نه مستمری توقیف نمی‌شود بازماندگان هم از مال خود پرداخت نمی‌کنند دیه فقط از ماترک متوفی است چون مالی نبوده اجرا موقوف می‌شود

فاطمه زهرا رحیمی ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۸ مشاوره موفق

دیه پس از فوت محکوم‌علیه اصولا از ماترک او پرداخت می‌شود و همسر و فرزندان مسئول پرداخت دیه از اموال شخصی خود نیستند. مستمری‌ای که پس از فوت به بازماندگان تعلق می‌گیرد، حق خود آنان و خارج از ماترک متوفی است؛ بنابراین اصولا بابت دیه قابل توقیف نیست. در صورت احراز فقدان ترکه، حسب مورد امکان درخواست پرداخت دیه از بیت‌المال وجود دارد.

حدیث محمودی ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۸ مشاوره موفق

سلام مستمری متعلق به همسر و فرزندان است و دیه باید از مادرم خود متوفی پرداخت شود

فرهود مدبر خاک نژاد ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴ مشاوره موفق

باسلام بدهی و از جمله محکومیت به دیه از ماترک متوفی قابلیت وصول ندارد چون جزء ماترک متوفی محسوب نمیشود .

سارا تک روستا ۲ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۴۰ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی حقوق مستمری قابل توقیف نیست و وراث مکلف به پرداخت دیه نیستند

الهام اسحاقیان درچه ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۳ مشاوره موفق

درود مستمری بازماندگان تامین اجتماعی حق مستقل آن‌هاست و جزء ماترک محسوب نمیگردد، پس اجرای احکام نمی‌تواند آن را بابت دیه توقیف نماید. ورثه نیز ملزم به پرداخت دیه از اموال شخصی خود نیستند و پرداخت دیه فقط از ترکه متوفی ممکن میباشد

مهسا عاشوری ۲ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

خیر ،حقوقی که تامین اجتماعی به افراد خانواده متوفی میپردازد قابل توقیف نیست اگر متوفی اموالی داشته باشد ،ورثه تا میزان سهم الارث خود مسئول هستند در غیر این صورت انها تکلیفی به پرداخت دیه از اموال شخصی خود را ندارند

نسیم روشنفکر ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۰ مشاوره موفق

خیر مستمری متعلق به همسر وفرزندان میباشد وقابل توقیف نیست

زهرا رفیعی ۲ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۱ مشاوره موفق

مستمری وراث، اصولا قابل توقیف نیست

امیر تاری ۲ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳ مشاوره موفق

با درود
در پاسخ به سوال شما مستمری قابل توقیف نمی باشد

حسین علیمحمدی ۲ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱۸ مشاوره موفق

سلام مستمری متوفی جز ترکه نیست یعنی شامل تمامی اعضا بازمانده نمی‌شود و فقط برای همسر است لذا قابیلت توقیف ندارد

سارا بابا ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

مستمری تامین اجتماعی جز ماترک محسوب نمیشود ووراث نیز مسولیتی در قبال پرداخت دیه ازاموال خود ندارن

علی قاسمی ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰

خیر مستمری قابل توقیف نیست

رفیقه بهروز گبلو ۲ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام بر شما
نخیرنمیتواند توقیف کند چون مستمری برای بازماندگان متوفی میباشد.

یاسمن پارسیان مهر ۲ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

خیر ‌. این امکان وجود ندارد .

علی فتحی ۲ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۵ · ۹ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر حقوق مستمری توقیف نمی شود

۱۷۰ وکیل متخصص دیه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال