بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا مرد از زن فوت شده خود ارث میبرد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

اگر زنی از پدر زمینی به ارث ببرد و قبل از فوت زمین را به یکی از فرزندان ببخشد، بعد از فوتش همسرش و بقیه فرزندان میتوانند ادعای ارث کنند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اگر بخشش زمین در زمان حیات با اسناد معتبر و رسمی انجام شده باشد، سایر وراث از جمله همسر ادعایی نخواهند داشت؛ اما اگر این کار در قالب وصیت باشد، تنها تا یک‌سوم آن معتبر است.

این قاعده کلی است و وضعیت سهم‌الارث به نحوه واگذاری و نوع مدارک اثبات بخشش در پرونده شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان ادعای ارث پس از بخشش زمین به فرزند

چنانچه بخشش و هبه زمین در زمان حیات با اسناد معتبر و رسمی به اثبات برسد، همسر و سایر فرزندان نمی‌توانند ادعایی نسبت به آن زمین داشته باشند. با این حال، اگر انتقال مال از طریق وصیت‌نامه صورت گرفته باشد، این واگذاری فقط تا میزان ثلث اموال نافذ است. در صورت وصیت، مازاد بر یک‌سوم ترکه میان تمام ورثه تقسیم خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۳۲۳ مشاوره موفق

اگر منظور از بخشش ، واگذاری به صورت هبه با استناد رسمی است ، دیگران ادعایی نمیتوانند داشته باشند ؛ اما اگر بخشش از طریق وصیت نامه انجام گرفته تنها تا ثلث آن نافذ بوده و الباقی میان ورثه قابل تقسیم و تسهیم است .

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۵۱۳ مشاوره موفق

سلام
چنانچه مراتب بخشش و هبه با اسناد معتبر قابل اثبات باشد هیچ تعرضی نمی توانند نمایند

۳۴۰ وکیل متخصص ارث آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید