لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا ماده ۴۹ برای تعهدات غیرمالی اعمال می‌شود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۶۰

امکان اعمال ماده ۴۹ قانون اجرای احکام مدنی، در مورد الزام سازندگان به محکوم به "غیرمالی" نظیر اخذ پایان‌کار و صورت‌مجلس تفکیکی، وجود دارد یا توقیف اموال (ماده ۴۹) صرفا در مورد تعهدات "مالی" می‌باشد؟

در صورت امکان، جهت توقیف اموال، آیا نیاز به کارشناسی هست یا خیر؟

۷ + ۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده
پاسخ بنیاد وکلا
پاسخ بنیاد وکلا

طبق ماده ۴۹ قانون اجرای احکام مدنی، توقیف اموال به طور خاص برای اجرای تعهدات مالی پیش‌بینی شده است.

برای تعهدات غیرمالی، مانند الزام به اخذ پایان‌کار و صورت‌مجلس تفکیکی، معمولاً از ابزارهای دیگری برای اجرای حکم استفاده می‌شود و توقیف اموال در این موارد کارایی ندارد.

در مورد کارشناسی، اگر توقیف اموال به منظور اجرای حکم مالی باشد و ارزیابی دقیق اموال نیاز باشد، ممکن است کارشناس جهت ارزیابی وارد عمل شود.

این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است اطلاعات ارائه‌شده به‌طور کامل دقیق یا قابل اعتماد نباشد. توصیه می‌شود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.

با سلام در این خصوص ماده ۴۷ همین قانون اعمال می شود

گفتگو با وکلای آنلاین ۹ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
کیفری قرارداد خانواده ملکی وصول مطالبات ثبت احوال مالیات شرکت ها جرایم اینترنتی داوری ثبت اسناد
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری اداره کار قرارداد جرایم علیه اموال ملکی وصول مطالبات جرایم علیه اشخاص انحصار وراثت جرایم اینترنتی ثبت اسناد
شروع قیمت از
۵۲۰,۰۰۰ تومان
۴۲۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی خانواده کیفری قرارداد انحصار وراثت جرایم اینترنتی وصول مطالبات ثبت احوال داوری
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۵,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی دیوان عدالت اداری خانواده اداره کار بیمه ثبت اسناد اجرای احکام قرارداد شرکت ها جرایم اینترنتی کیفری مالیات
شروع قیمت از
۴۷۰,۰۰۰ تومان
۳۸۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
قرارداد خانواده اجرای احکام ملکی داوری کیفری انحصار وراثت وصول مطالبات اموال و مالکیت جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی خانواده کیفری ثبت احوال اداره کار اجرای احکام جرایم علیه اشخاص انحصار وراثت جرایم اینترنتی وصول مطالبات ثبت اسناد مالکیت معنوی
شروع قیمت از
۴۶۰,۰۰۰ تومان
۳۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
کیفری ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم اینترنتی خانواده ثبت احوال جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال ثبت اسناد قرارداد
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی وصول مطالبات ثبت اسناد داوری قرارداد جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص خانواده کیفری شرکت ها انحصار وراثت
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی شرکت ها ثبت اسناد اجرای احکام داوری قرارداد وصول مطالبات اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده اموال و مالکیت کیفری جرایم علیه اموال قرارداد ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
وصول مطالبات خانواده کیفری داوری ملکی انحصار وراثت جرایم اینترنتی ثبت احوال ثبت اسناد جرایم علیه امنیت کشور جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی قرارداد شرکت ها خانواده داوری انحصار وراثت اموال و مالکیت کیفری اجرای احکام
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
جرایم علیه امنیت کشور ملکی کیفری قرارداد ثبت احوال داوری وصول مطالبات خانواده
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری ثبت احوال جرایم علیه اشخاص قرارداد ملکی جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۴۶۰,۰۰۰ تومان
۳۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی قرارداد ثبت اسناد انحصار وراثت وصول مطالبات خانواده اموال و مالکیت کیفری اجرای احکام جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص داوری
شروع قیمت از
۴۵۰,۰۰۰ تومان
۳۶۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده اداره کار اجرای احکام انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم علیه اموال بیمه جرایم علیه اشخاص کیفری جرایم علیه امنیت کشور جرایم اینترنتی
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۳۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات خانواده اموال و مالکیت کیفری اجرای احکام جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص قرارداد
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۳۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
قرارداد ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات خانواده کیفری ثبت احوال ثبت اسناد اجرای احکام شرکت ها جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
انحصار وراثت خانواده اجرای احکام جرایم علیه اشخاص ثبت احوال داوری ملکی قرارداد
شروع قیمت از
۴۱۰,۰۰۰ تومان
۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ثبت احوال قرارداد وصول مطالبات خانواده کیفری ملکی انحصار وراثت جرایم اینترنتی اداره کار اجرای احکام جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۴۴۰,۰۰۰ تومان
۳۵۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی شرکت ها وصول مطالبات جرایم اینترنتی خانواده کیفری ثبت احوال اداره کار اجرای احکام مالکیت معنوی جرایم علیه اشخاص قرارداد
شروع قیمت از
۳۹۰,۰۰۰ تومان
۳۲۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
اموال و مالکیت کیفری جرایم علیه امنیت کشور قرارداد ملکی جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص داوری
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ثبت احوال انحصار وراثت وصول مطالبات خانواده اجرای احکام جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص قرارداد
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۳۰۰,۰۰۰ تومان
کیفری وصول مطالبات خانواده ثبت احوال بیمه جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص قرارداد ملکی داوری
شروع قیمت از
۴۱۰,۰۰۰ تومان
۳۳۹,۰۰۰ تومان
ملکی شرکت ها دیوان عدالت اداری خانواده کیفری
شروع قیمت از
۳۰۰,۰۰۰ تومان
۲۴۹,۰۰۰ تومان

با سلام ،در مورد امور مالی می باشد،جهت ارزیابی به کارشناس ارجاع می گردد.

سلام ماده ۴۹ قانون اجرای احکام مدنی به طور کلی مربوط به تعهدات مالی است و برای الزام به انجام تعهدات غیرمالی مانند اخذ پایان‌کار یا صورت‌مجلس تفکیکی نمی‌توان از توقیف اموال استفاده کرد. برای تعهدات غیرمالی، اعمال اقدامات اجرایی دیگری مانند جریمه مالی یا درخواست از دادگاه برای اجرای حکم ممکن است انجام شود. برای توقیف اموال در مورد تعهدات مالی، در اکثر موارد نیاز به ارزیابی کارشناسی وجود دارد تا میزان اموال قابل توقیف مشخص شود.

سلام
بر اساس ماده ۴۹ قانون اجرای احکام مدنی اصولا برای تعهدات مالی پیش‌بینی شده است. در ادامه به تفصیل به پرسش‌های شما پاسخ داده می‌شود.

اعمال ماده ۴۹ قانون اجرای احکام مدنی برای تعهدات غیرمالی
محدودیت ماده ۴۹ به تعهدات مالی
ماده ۴۹ قانون اجرای احکام مدنی به محکوم‌له این اختیار را می‌دهد که اگر محکوم‌علیه در مهلت مقرر، حکم را داوطلبانه اجرا نکند، یا با محکوم‌له برای اجرای حکم توافقی نکند و مالی هم معرفی ننماید، یا مالی از او تامین و توقیف نشده باشد، بتواند درخواست توقیف اموال محکوم‌علیه معادل "محکوم‌به" را بنماید. عبارت "معادل محکوم‌به" معمولا به یک ارزش مالی اشاره دارد. به طور خاص، ذکر شده است که توقیف اموال طبق ماده ۴۹ برای اجرای تعهدات مالی پیش‌بینی شده است. بنابراین، این ماده به طور مستقیم برای الزام به انجام تعهدات غیرمالی مانند اخذ پایان‌کار و صورت‌مجلس تفکیکی (که ماهیت غیرمالی دارند) کاربرد ندارد.

الزامات تعهدات غیرمالی
اخذ پایان‌کار ساختمان و به دنبال آن تهیه صورت‌مجلس تفکیکی توسط اداره ثبت اسناد و املاک، از جمله تعهدات سازنده است که ماهیت غیرمالی دارد. برای اجرای اینگونه تعهدات، ساز و کارهای دیگری در قانون اجرای احکام مدنی در نظر گرفته شده است. ماده ۴۹ به دلیل تمرکز بر "محکوم‌به" مالی، برای این موارد مناسب به نظر نمی‌رسد.

نیاز به کارشناسی برای توقیف اموال
ضرورت ارزیابی اموال
در شرایطی که قرار بر توقیف اموال باشد (که عموما در چارچوب اجرای تعهدات مالی یا در مواردی است که یک تعهد غیرمالی به نوعی منجر به محکومیت مالی مانند پرداخت خسارت شده باشد)، ارزیابی اموال توقیف‌شده یک مرحله ضروری است. این ارزیابی برای حصول اطمینان از این است که میزان اموال توقیف‌شده معادل "محکوم‌به" و هزینه‌های اجرایی باشد. ماده ۵۱ قانون اجرای احکام مدنی نیز بیان می‌دارد که از اموال محکوم‌علیه به میزانی توقیف می‌شود که معادل محکوم‌به و هزینه‌های اجرایی باشد.

نحوه ارزیابی

اموال منقول: بر اساس ماده ۷۳ قانون اجرای احکام مدنی، ارزیابی اموال منقول در زمان توقیف صورت می‌گیرد و در صورت‌جلسه توقیف اموال درج می‌شود. قیمت اموال می‌تواند با توافق محکوم‌له و محکوم‌علیه تعیین شود. اگر طرفین در زمان توقیف حاضر نباشند یا در مورد قیمت به توافق نرسند، ارزیاب معین خواهد شد. مقصود از ارزیابی در این ماده، قیمت‌گذاری مال مورد نظر برای توقیف است.

کارشناس رسمی: طبق آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا، بنا به تقاضای هر یک از طرفین پرونده، رئیس ثبت یا واحد اجرا می‌تواند به صورت قرعه از طریق سیستم الکترونیک، یک نفر کارشناس رسمی دادگستری را برای ارزیابی اموال بازداشت شده یا مورد وثیقه انتخاب نماید. کارشناس موظف است پس از ارزیابی، حداکثر ظرف ده روز نظر خود را اعلام کند.

اعتراض به نظر کارشناس: در صورت اعتراض به نظر کارشناس، رئیس ثبت یا واحد اجرا می‌تواند هیات سه نفره کارشناسی را انتخاب کند. نظر اکثریت اعضای این هیات قطعی خواهد بود.

ارزیابی مجدد: چنانچه شش ماه از تاریخ قطعیت ارزیابی اموال گذشته باشد، هر یک از طرفین می‌توانند تا قبل از انتشار آگهی مزایده، درخواست ارزیابی مجدد توسط هیات سه نفره کارشناسان رسمی را ارائه دهند.

بنابراین، در مواردی که توقیف اموال برای وصول یک "محکوم‌به" مالی صورت می‌گیرد، نیاز به ارزیابی و کارشناسی برای تعیین ارزش دقیق اموال وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که توقیف به میزان صحیح و قانونی انجام شده است. استثنایی در این زمینه برای سهام عرضه شده در بورس اوراق بهادار وجود دارد که برای ارزیابی آن نیازی به ارجاع به کارشناس رسمی نیست و ارزش اعلامی از سوی بورس، ملاک اعتبار است.

خلاصه
ماده ۴۹ قانون اجرای احکام مدنی عمدتا برای تعهدات مالی کاربرد دارد. برای الزام به تعهدات غیرمالی نظیر اخذ پایان‌کار و صورت‌مجلس تفکیکی، باید از سایر سازوکارهای قانونی استفاده کرد. در صورتی که توقیف اموال (معمولا برای تعهدات مالی) انجام شود، ارزیابی اموال توسط کارشناس ضروری است، مگر در موارد استثنایی مانند توافق طرفین بر قیمت یا ارزیابی سهام بورسی.

در باره امور مالی میباشد.
بله برای ارزیابی به کارشناس ارجاع داده میشود.
با درود

با سلام
راجع به موضوع مذکور ماده ۴۷ قانون اجرای احکام مدنی اعمال می گردد.

بادرود
در اموراتی که شرط فعل است اگر محکومه علیه اقدامی نکرد به هزینه ایشان به دستور دادگاه محکوم له انجام می دهد

مشاوره‌های حقوقی مرتبط