بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا قرار موقوفی تعقیب در دادسرا در سابقهٔ کیفری متهم ثبت می‌شود؟

پرسیده شده ۲ ماه پیش ۳۳ پاسخ ثبت شده

آیا قرار نهایی دادسرا مبنی بر موقوفی تعقیب متهم، در سابقهٔ کیفری و قضایی وی ثبت می‌شود؟ پرونده در مرحلهٔ بازجویی اولیه در دادسرا توسط دادیار به موقوفی تعقیب ختم شده، به دادگاه ارجاع نشده و هیچ حکمی صادر نشده است. در انتهای قرار نیز قید شده «پرونده از آمار کسر و بایگانی گردد». آیا اتهامات این پرونده جداگانه برای کد ملی متهم در سیستم قضایی ثبت می‌شود و در مراجعات بعدی برای قضات و ضابطین قضایی و انتظامی قابل رویت است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

قرار موقوفی تعقیب به عنوان سوءپیشینه یا سابقه کیفری موثر ثبت نمی‌شود و در گواهی عدم سوءپیشینه درج نخواهد شد. با این حال، اطلاعات این پرونده در سامانه‌های داخلی قوه قضاییه باقی می‌ماند و برای مراجع قضایی قابل مشاهده است.

این قاعده کلی است اما سطح دسترسی به این سوابق برای مراجع مختلف به نوع اتهام و علت صدور قرار بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

موقوفی تعقیب سوءپیشینه کیفری نیست

صدور قرار موقوفی تعقیب در دادسرا به معنای محکومیت نیست و به هیچ وجه در گواهی عدم سوءپیشینه کیفری درج نمی‌شود. این تصمیم به عنوان سابقه کیفری موثر به حساب نمی‌آید، اما مشخصات و روند رسیدگی به پرونده در سامانه‌های قضایی مانند سمپ و سجل کیفری ثبت باقی می‌ماند. از این رو اطلاعات این پرونده بایگانی‌شده برای قضات و برخی مراجع مجاز قابل رویت خواهد بود، هرچند نمی‌تواند به عنوان محکومیت علیه متهم استفاده شود.

منابع: قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، ماده ۲۵

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ ماه پیش
امیر مهدی‌زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

درود بر شما؛
خیر؛ صرف صدور قرار موقوفی تعقیب، بدون صدور حکم محکومیت قطعی، «سوءپیشینه کیفری مؤثر» محسوب نمی‌شود و موجب درج محکومیت در گواهی عدم سوءپیشینه نخواهد شد. مبنای آن ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ است که آثار تبعی را بر «محکومیت قطعی کیفری» مترتب کرده است.

البته مشخصات پرونده و تصمیم قضایی ممکن است در سامانه‌های قضایی به‌عنوان سابقه فرایندی پرونده ثبت و حسب سطح دسترسی قانونی، برای مراجع قضایی قابل مشاهده باشد؛ این امر با «سابقه محکومیت مؤثر کیفری» و سوءپیشینه موضوع ماده ۲۵ متفاوت است.

در فرض سؤال، چون تعقیب در مرحله دادسرا با قرار موقوفی تعقیب خاتمه یافته و پرونده به صدور حکم محکومیت نرسیده است، اصولا آثار تبعی محکومیت و سوءپیشینه مؤثر ایجاد نمی‌شود. برای تعیین دقیق اینکه اطلاعات این پرونده در سوابق سامانه‌ای چه سطحی از قابلیت مشاهده دارد، باید نوع اتهام، علت صدور قرار موقوفی تعقیب و وضعیت نهایی ثبت پرونده در سجل قضایی بررسی شود.

سمیه آرزه ۲ ماه پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۱۰ مشاوره موفق

سلام
. قرار موقوفی تعقیب با محکومیت کیفری و سوءپیشینه مؤثر تفاوت دارد. این قرار پس از قطعی‌شدن در سوابق و سامانه سجل قضایی ثبت می‌شود؛ بنابراین اصل وجود پرونده و تصمیم نهایی ممکن است برای مراجع قضایی مجاز قابل مشاهده باشد
اما چون در این پرونده کیفرخواست صادر نشده، پرونده به دادگاه نرفته و محکومیتی هم صادر نشده است، موقوفی تعقیب به‌خودی‌خود سوءپیشینه مؤثر ایجاد نمی‌کند و مانع دریافت گواهی عدم سوءپیشینه نخواهد
در نتیجه، عبارت از آمار کسر و بایگانی گردد به معنی پاک‌شدن کامل سابقه سامانه‌ای نیست؛ بلکه یعنی پرونده مختومه شده و دیگر تعقیب آن ادامه پیدا نمی‌کند
برای بررسی دقیق وضعیت پرونده ⁠رزرو مشاوره حقوقی توصیه می‌شود.

علیرضا باقری ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳۴ مشاوره موفق

بله، قرار موقوفی تعقیب در سامانه سجل قضایی ثبت می‌شود، اما با «سوءپیشینه مؤثر» تفاوت دارد. طبق ماده ۴ آیین‌نامه سجل قضایی مصوب ۱۳۹۸، «قرارهای موقوفی تعقیب» پس از قطعیت در سامانه سجل قضایی ثبت می‌شوند؛ بنابراین اینکه در انتهای قرار نوشته شده «از آمار کسر و بایگانی گردد» به معنی حذف کامل اطلاعات پرونده از سوابق سامانه‌ای نیست.

اما این قرار محکومیت کیفری نیست و در گواهی عدم سوءپیشینه عادی منعکس نمی‌شود؛ ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی، آثار سوءپیشینه را برای محکومیت قطعی کیفری مقرر کرده است. همچنین طبق ماده ۱۳ آیین‌نامه سجل قضایی، سوابق غیرمؤثر فقط در صورت درخواست مراجع قضایی اعلام می‌شود. بنابراین ممکن است قاضی یا مرجع قضایی مجاز در رسیدگی‌های بعدی به وجود چنین سابقه‌ای دسترسی داشته باشد، اما برای عموم، استخدام عادی یا گواهی عدم سوءپیشینه، چنین پرونده‌ای سوءپیشینه محسوب نمی‌شود.

مریم حاج منوچهری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۱۶ مشاوره موفق

باسلام
قرار موقوفی تعقیب به معنای محکومیت کیفری نیست و چون پرونده به دادگاه نرفته و حکم محکومیت صادر نشده، اصولا برای شخص سوءپیشینه مؤثر کیفری ایجاد نمی‌کند.
ممکن است اصل پرونده و تصمیم موقوفی تعقیب با مشخصات و کد ملی شخص در سوابق قضایی وجود داشته باشد و مراجع قضایی مجاز، حسب سطح دسترسی و ضرورت قانونی، بتوانند آن را مشاهده کنند. این با درج سوءپیشینه در گواهی عدم سوءپیشینه تفاوت دارد.
در گواهی عدم سوءپیشینه اصولا محکومیت‌های مؤثر کیفری منعکس می‌شوند؛ سوابق غیرمؤثر فقط در صورت درخواست مرجع قضایی اعلام می‌شوند.

نمایش ۲۹ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
مصطفی فودازی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۶ مشاوره موفق

با سلام
به‌طور کلی، قرار موقوفی تعقیب با حکم محکومیت کیفری تفاوت دارد و به‌عنوان «سابقه کیفری مؤثر» محسوب نمی‌شود؛ به‌ویژه وقتی پرونده در دادسرا مختومه شده و اصلا به دادگاه نرفته است.
اما این به معنای آن نیست که اطلاعات پرونده در سامانه‌های قضایی اصلا وجود ندارد. سوابق پرونده و تصمیم نهایی دادسرا در سامانه قضایی ثبت و بایگانی می‌شود و ممکن است در صورت دسترسی قانونی، برای مراجع قضایی قابل مشاهده باشد.
بنابراین:
برای گواهی عدم سوءپیشینه معمولا چنین قرار موقوفی تعقیبی سوءپیشینه محسوب نمی‌شود.
ضابطان یا قضات در پرونده‌های بعدی لزوما آن را مانند «سابقه محکومیت کیفری» تلقی نمی‌کنند.
عبارت «از آمار کسر و بایگانی گردد» نیز به معنای مختومه شدن پرونده در آن مرجع است، نه حذف کامل اطلاعات از سامانه‌های قضایی.

امیر فراستی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

سلام پیرو سوال شما، خیر؛ قرار موقوفی تعقیب صادرشده در دادسرا، بدون صدور حکم محکومیت، سابقه کیفری مؤثر محسوب نمی‌شود و در گواهی عدم سوءپیشینه نیز درج نمی‌گردد. با این حال، خود پرونده و قرار صادرشده در سوابق سامانه قضایی باقی می‌ماند و ممکن است در صورت دسترسی قانونی، برای مراجع قضایی یا ضابطان قابل مشاهده باشد؛ عبارت «کسر از آمار و بایگانی» به معنی حذف اطلاعات پرونده یا پاک‌شدن آن از سامانه نیست. بنابراین بین «سابقه پرونده» و «سوءپیشینه کیفری» تفاوت وجود دارد و صرف موقوفی تعقیب برای شما سوءپیشینه ایجاد نمی‌کند.

شادی علی پور ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۲ مشاوره موفق

قرار موقوفی تعقیب در سامانه سجل قضایی ثبت می‌شود، اما ثبت آن به معنای «سوءپیشینه کیفری» یا محکومیت نیست؛ آیین‌نامه صراحتا قرارهای قطعی موقوفی تعقیب را جزو اطلاعات قابل ثبت دانسته است.

بنابراین ممکن است در سوابق قضایی قابل دسترسی مراجع مجاز دیده شود، ولی در گواهی عدم سوءپیشینه معمولا منعکس نمی‌شود؛ چون این گواهی بر محکومیت مؤثر کیفری متمرکز است

حمیدرضا قاسمی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۷۹ مشاوره موفق

قرار موقوفی تعقیب در سابقه کیفری ثبت نمی‌شود، اما در سامانه قضایی (ثنا) قابل مشاهده است.
این قرار تاثیری بر گواهی عدم سوء پیشینه ندارد و متهم را محکوم‌نشده محسوب می‌کند.
با این حال، در صورت طرح شکایت مشابه، برای قاضی به‌عنوان سابقه قضایی قابل استناد است.

ابراهیم باقریان خوزانی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۶۸ مشاوره موفق

بله، خود قرار موقوفی تعقیب در سامانه سجل قضایی ثبت می‌شود؛ آیین‌نامه سجل قضایی صراحتا ثبت قرارهای قطعی موقوفی تعقیب را پیش‌بینی کرده است.
اما این موضوع «سوءپیشینه کیفری» یا سابقه محکومیت مؤثر محسوب نمی‌شود؛ چون محکومیتی صادر نشده است. بنابراین در گواهی عادی عدم سوءپیشینه منعکس نمی‌شود.

معصومه حیدری ۲ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۹ مشاوره موفق

درود
قرار موقوفی تعقیب قطعی، چون محکومیت کیفری ایجاد نکرده، سوءپیشینه کیفری مؤثر محسوب نمی‌شود اما اصل قرار و مشخصات پرونده ممکن است در سجل قضایی ثبت شود و برای مراجع قضایی مجاز قابل مشاهده باشد. عبارت از آمار کسر و بایگانی گردد به معنی حذف اطلاعات از سوابق قضایی نیست.

زهرا رفیعی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۲ مشاوره موفق

موقوفی تعقیب سابقه محکومیت کیفری مؤثر ایجاد نمی‌کند و در گواهی عدم سوءپیشینه نیز اصولا مانند محکومیت مؤثر منعکس نمی‌شود.
اما اصل پرونده و تصمیم موقوفی ممکن است در سوابق داخلی قضایی باقی بماند؛ «ثبت در سامانه قضایی» با «سوءپیشینه کیفری» یکی نیست.

مهناز عبدالمحمدی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۳ مشاوره موفق

سلام و درود. خیر؛ قرار موقوفی تعقیب، چون محکومیت کیفری محسوب نمی‌شود، در گواهی سوءپیشینه به‌عنوان سابقه مؤثر کیفری درج نمی‌شود. اما اطلاعات خود پرونده و قرار صادرشده در سوابق و سامانه‌های قضایی باقی می‌ماند و ممکن است برای مراجع قضایی ذی‌صلاح قابل مشاهده باشد؛ بنابراین «آمار کسر و بایگانی» به معنی حذف کامل سابقه پرونده از سیستم نیست.

مجتبی نصیری نیا ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۹ مشاوره موفق

صرفا احکام محکومیت قطعی صادره از دادگاه در پیشینه کیفری رسمی فرد ثبت می‌شود. قرار موقوفی تعقیب که در مرحله دادسرا صادر شده و به صدور حکم منتهی نشده، در این مقوله قرار نمی‌گیرد ضمنا چنانچه جرم ارتکاب یافته از جرایم مندرج در قانون باشد در سو پیشینه کیفری فرد درج می‌شود.

سارا جوربنیان ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۷ مشاوره موفق

با سلام
صدور قرار موقوفی تعقیب به معنای برائت یا بیگناهی متهم نیست اما از آنجایی که توقیف به یکی از جهات قانونی متوقف شده، لذا منتهی به احراز مجرمیت نگردیده و این امر مانع سوء پیشینه میشود و در مواردی مثل امور استخدامی قابل رویت نیست. اما پرونده و مشخصات آن در سامانه قضایی ثبت بوده و قضات به آن دسترسی دارند.

سجاد ابراهیمی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

خیر، قرار موقوفی تعقیب محکومیت کیفری محسوب نمی‌شود و برای شخص «سابقه محکومیت کیفری مؤثر» ایجاد نمی‌کند؛ چون پرونده بدون صدور حکم محکومیت در دادسرا مختومه شده است.

اما یک نکته مهم وجود دارد: این به معنای آن نیست که اطلاعات پرونده اصلا در سامانه‌های قضایی ثبت نمی‌شود. طبق ماده ۴ آیین‌نامه سجل قضایی، قرارهای قطعی موقوفی تعقیب نیز در سامانه سجل قضایی ثبت می‌شوند. بنابراین اصل پرونده و تصمیم نهایی می‌تواند در سوابق قضایی شخص وجود داشته باشد. 

دسترسی به این اطلاعات نیز برای مراجع قضایی و ضابطان دادگستری در حدود وظایف قانونی امکان‌پذیر است؛ اما مشاهده «قرار موقوفی تعقیب» با مشاهده «محکومیت کیفری» متفاوت است و نباید آن را سابقه محکومیت تلقی کرد. 

بنابراین عبارت «پرونده از آمار کسر و بایگانی گردد» صرفا به معنای مختومه شدن پرونده است و اتهام مذکور تبدیل به محکومیت یا سوءپیشینه کیفری مؤثر نمی‌شود. 

تهمینه جعفری زرمهری ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

طبق ماده ۲۸۶ قانون آیین دادرسی کیفری، قرار موقوفی تعقیب در سوابق کیفری متهم به‌عنوان محکومیت کیفری ثبت نمی‌شود، اما در سیستم قضایی و انتظامی (برای قضات و ضابطان) قابل رویت است و در استعلامات اداری معمولی (غیرقضایی) قابل مشاهده نیست.

الیکا فخرایی لطف آبادی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۴ مشاوره موفق

سلام؛ قرار موقوفی تعقیب در سابقه کیفری (سوءپیشینه) ثبت نمی‌شود اما در سامانه ثنا و سیستم‌های اطلاعاتی قوه قضاییه به‌عنوان یک پرونده‌ی بایگانی‌شده برای کد ملی متهم باقی می‌ماند و توسط قضات و ضابطین قابل مشاهده است.

سمانه پیرانی ۲ هفته پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۱ مشاوره موفق

خیر این قرار سوءپیشینه کیفری محسوب نمیشود و در استعلامات استخدامی نمیاید اما تمام اطلاعات پرونده در سیستم داخلی دادگستری با کد ملی شما ثبت میشود و در اینده برای قضات و پلیس قابل مشاهده است

جاوید محمدی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۹۹ مشاوره موفق

کاربر گرامی در جهت اینکه دادسرا نسبت به پرونده موقوفی تعقیب صادر کرده شما به عنوان شاکی پرونده حق اعتراض به آن را دارید

هومن زمانی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۴۳ مشاوره موفق

نگران نباشید قرار موقوفی تعقیب سابقه ی کیفری محسوب نمیشود طبیعتا در سامانه ی سمپ موجود است ولی قابل استناد علیه متهم نیست

سید محمد صابری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۲ مشاوره موفق

درود بر شما
باتوجه به اینکه محکومیتی برای متهم حاصل نشده به عنوان سابقه کیفری اعم از موثر و غیر موثر محسوب نمی شود لیکن به عنوان پرونده قضایی ثبت شده است.

محمدباقر سلیمانگلی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۵ مشاوره موفق

با سلام در سجل کیفری متم ثبت نمیشود چون زمانی ثبت میگردد که حکم به محکومیت قطعی متهم صادر گردد

غلامرضا صارمی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۲ مشاوره موفق

سلام
این مورد از موارد سوء پیشینه محسوب نمی شود چون منجر به صدور حکم محکومیت نشده

حمیدرضا مجتهدی فر ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۲ مشاوره موفق

سلام، قرار موقوفی تعقیب به دلیل فقدان حکم محکومیت قطعی، موجب سوءپیشینه مؤثر (ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی) نبوده و در گواهی عدم سوءپیشینه درج نمیگردد، لیکن اصل سابقه فرایندی پرونده در سامانه ثنا باقی مانده و صرفا برای مراجع قضایی قابل مشاهده است. موفق باشید

نسیم روشنفکر ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۷ مشاوره موفق

اتهامی متوجه شما نمیباشد ،هیچ سابقه ای نخواهید داشت

حانیه محمدیان ۲ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

درود
خیر این مورد سابقه کیفری موثر محسوب نمی‌شود. موفق باشید

علی فتحی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۳ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی توسط آگاهی و دستگاه قضا علی الاصول بله

علیرضا زرینه پور ۵ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۷ مشاوره موفق

بادرود
موقوفی تعقیب سابقه کیفری محسوب نمی شود

نفیسه اصولی صفار ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۳۰ مشاوره موفق

سلام خیر در سابقه کیفری ثبت نمی شود.

حدیث محمودی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۴ مشاوره موفق

به عنوان سوپیشینه خیر ثبت نمیشه

علی قاسمی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰

خیر در سابقه کیفری شما ثبت نمیشود

الهام اسحاقیان درچه ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۳ مشاوره موفق

درود خیر قرارهای موقوفه تعقیب در سابقه کیفری ثبت نمیگردد

زهرا فرج ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳۱۵ مشاوره موفق

سلام و احترام سوپیشینه محسوب نمی گردد.

۶۲ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید