بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا فایل صوتی برای اثبات تهدید قابل قبول است؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

سلام
دختری که متولد ۷۶ هست با پسری متولد ۷۸ دوست شدن , این دو با هم یک سری تصاویر خصوصی دارن ( عکس از رابطه جنسی نه), حالا بنا به دلایلی که این پسر اومده دختر رو تهدید حضوری به پخش تصاویر کرده
این دختر هم به شدت از پدرش می ترسه و الان نمیدونه چیکار باید بکنه می توانید راهنمایی کنید که باید چیکار کرد و از کجا شروع کرد؟
برای اثبات تهدید باید چی کرد, آیا فایل صوتی از مکالمه قابل قبول هست؟
در صورت شکایت این دختر ایا خانواده ایشون ممکن هست از طرف مراجع قضایی مطلع بشن؟
به علت وجود تصاویر خصوصی از ایشون ایا در طی مراحل شکایت مشکلی برای خود ایشونم پیش میاد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

فایل صوتی و پیام‌ها به عنوان اماره برای کمک به علم قاضی در اثبات تهدید پذیرفته می‌شوند. دختر به دلیل سن قانونی می‌تواند مستقلاً شکایت کند بدون اینکه خانواده‌اش مطلع شوند، و وجود تصاویر نیز لزوماً برای خود او مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این قاعده کلی است و نتیجه نهایی پرونده به نحوه دفاع، ادله ارائه‌شده و تشخیص قاضی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اعتبار فایل صوتی و امکان شکایت بدون اطلاع خانواده

فایل صوتی مکالمه و پیام‌های ارسالی می‌توانند به عنوان قرینه و اماره به تشکیل علم قاضی برای اثبات تهدید کمک کنند. فرد به دلیل رسیدن به سن بلوغ و رشد می‌تواند شخصاً اقدام به شکایت کیفری کند و مرجع قضایی خانواده او را در جریان قرار نمی‌دهد زیرا ملزم به حفظ امنیت شاکی است. همچنین صرف وجود تصاویر خصوصی برای شاکی جرمی محسوب نمی‌شود و تهدیدکننده طبق قانون مجازات خواهد شد.

منابع: ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، مقررات کیفری جرایم رایانه‌ای و آیین دادرسی کیفری

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

مخاطب عزیز طبق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی : هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد ؛ به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد. جنانچه این کار را عملی سازد طبق مقررات کیفری جرایم رایانه ای نیز قابل مجازات خواهد بود .بدیهی است که دختر خانم مزبور به لحاظ اینکه رشید و بالغ است میتواند شخصا شکایت خود را انجام دهد و خانواده نامبرده به تصمیم مرجع قضایی در جریان رسیدگی قرارنخواهند گرفت. و مرجع تعقیب طبق مقررات آیین دادرسی کیفری خود ملزم به رعایت امنیت بزهدیدگان و شکات و شهود میباشد. ضمنا فایل صوتی تهدید و یا متن ارسالی شخص میتواند از جمله قراین مثبته و اماراتی باشد که به تکمیل علم قاضی کمک نماید. در مورد اینکه مشکلی برای خود شخص شاکی بوجود خواهد آمد یا خیر پاسخ منفی است و تصاویر خصوصی الزاما به معنی رابطه نامشروع تلقی نمیشود و شاکی نیز بایستی تحت اموزه های دینی جهت عدم اشاعه فحشا در جامعه ارتکاب آنها را از بعد بزه پوشی انکار نموده و بطور کلی موارد یاد شده را انکار نماید.

حسن آرین پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام ،از مشاوره تلفنی بهره مند شوید

۱۹۷ وکیل متخصص تهدید آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید