بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا عدول از دستور تخلیه پس از تایید دادگاه تجدیدنظر معتبر است؟

پرسیده شده ۹ ساعت پیش ۱۹ پاسخ ثبت شده

کارخانه‌ای را به‌مدت ده سال اجاره کردم و سپس با اخذ چک تضمین و ودیعه، آن را به مستاجر با قرارداد سه‌ساله واگذار نمودم. مالک اصلی به‌دلیل بدهی به بانک، سند ملک را از طریق اجرای ثبت به نام بانک منتقل کرد. پس از انقضای قرارداد، از شورای حل اختلاف دستور تخلیه فوری گرفتم که اجرا شد و ملک تحویل من شد. مستاجر در دادگاه حقوقی درخواست توقف عملیات اجرایی داد و بانک را نیز طرف دعوا قرار داد، اما دادگاه رابطه استیجاری را محرز دانست و حکم به تخلیه در حق من صادر کرد؛ اعتراض مستاجر به دستور تخلیه نیز در دادگاه و سپس در تجدیدنظر رد شد. پس از دو ماه، قاضی شورا از دستور تخلیه عدول کرد، اما پس از انحلال شورا و ادغام با دادگاه صلح، قاضی جدید با استناد به رای قطعی تجدیدنظر، دستور ادامه عملیات اجرایی تخلیه را صادر کرد و اعلام نمود عدول قبلی پس از تایید مرجع بالاتر فاقد وجاهت قانونی بوده است. آیا این روند حقوقی صحیح است و احتمال ممانعت مجدد مستاجر از اجرا وجود دارد؟

۱۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ ساعت پیش
مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۸۳ مشاوره موفق

باسلام
رای قطعی تجدیدنظر اهمیت اساسی دارد و قاضی مرجع اجرایی نمی‌تواند برخلاف مفاد آن تصمیم بگیرد.
عدول قاضی قبلی، اگر در تعارض با رای قطعی دادگاه بوده باشد، الزاما نمی‌تواند مبنای جلوگیری از اجرای رای قطعی قرار گیرد.
اما اینکه قاضی جدید دقیقا حق ادامه عملیات اجرایی را داشته یا خیر، به این بستگی دارد که رای قطعی تجدیدنظر دقیقا چه چیزی را تایید کرده و دستور تخلیه در چه مرحله‌ای اجرا شده است.
احتمال اقدام مجدد مستاجر وجود دارد، ولی اگر رای قطعی و مستندات اجرایی به‌درستی در پرونده باشد، صرف اعتراض مجدد نباید به‌تنهایی مانع اجرا شود.

سلمان غفرانی کجانی ۵ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۶ مشاوره موفق

با سلام به شما دوست عزیز، با فرض اینکه رای تجدیدنظر قطعی، رابطه استیجاری و استحقاق شما برای تخلیه را تایید کرده باشد، ادامه عملیات اجرایی بر مبنای رای قطعی اصولا صحیح است و عدول بعدی قاضی شورا نمی‌تواند رای قطعی مرجع بالاتر را بی‌اثر کند.مستاجر صرفا با ادعای جدید نمی‌تواند مانع اجرا شود و برای توقف عملیات اجرایی باید از طریق قانونی و با ارائه دلیل مؤثر اقدام کند؛ بنابراین احتمال ممانعت مجدد وجود دارد، اما ممانعت وی به‌خودی‌خود مانع ادامه اجرای رای قطعی نیست.با توجه به انتقال ملک به بانک و سابقه اعتراض‌های مستاجر، بهتر است اجرای تخلیه از طریق اجرای احکام و با تنظیم صورت‌جلسه رسمی تحویل ملک انجام شود تا امکان ایجاد ادعا یا ممانعت مجدد کاهش یابد.

سیما حشمتی ۸ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۹ مشاوره موفق

با سلام واحترام
با توضیحاتی که دادید، ادامه اجرای تخلیه قابل دفاع و منطبق با رای قطعی تجدیدنظر است
به‌ویژه که اعتراض مستاجر به دستور تخلیه در دو مرحله رد شده است. عدول قبلی قاضی شورا، اگر برخلاف رای قطعی مرجع بالاتر بوده، نمی‌تواند مانع اجرای رای قطعی شود.
مستاجر ممکن است مجددا درخواست توقف یا اعتراض کند، اما صرف طرح درخواست، اجرای تخلیه را متوقف نمی‌کند و نیاز به دستور مرجع صالح دارد.
فقط باید وضعیت ودیعه و چک تضمین نیز مطابق ماده ۴ قانون روابط موجر و مستاجر تعیین تکلیف شده باشد.

زهرا فرج ۶ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۸۴ مشاوره موفق

با توجه به قطعیت رای تجدیدنظر و تایید دستور تخلیه، ادامه عملیات اجرایی بر مبنای رای قطعی اصولا قانونی و لازم‌الاجرا است و عدول قبلی قاضی شورا، پس از قطعیت رای مرجع بالاتر، اثر حقوقی در توقف اجرا ندارد. ممانعت مجدد مستاجر نیز جز با اخذ دستور قضایی مؤثر از مرجع صالح، مانع اجرای رای قطعی نخواهد بود.

نمایش ۱۵ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
زهرا بانی رشید ۷ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۱ مشاوره موفق

بااحترام
با توضیحاتی که دادید ادامه اجرای تخلیه از نظر حقوقی قابل دفاع است چون رای قطعی تجدیدنظر عملا مبنای ادامه اجرا قرار گرفته و عدول قبلی قاضی شورا در برابر رای قطعی مرجع بالاتر نمی‌تواند مانع اجرای آن باشد و مستاجر فقط در صورت ارائه دلیل یا دعوای جدید و مؤثر می‌تواند درخواست توقف تازه مطرح کند بنابراین احتمال ممانعت حقوقی مجدد وجود دارد ولی صرف اعتراض قبلی یا تکرار همان ادعا نباید مانع اجرا شود و ممانعت فیزیکی هم مانع قانونی اجرای دستور نیست

فاطمه شکیبایی ۳ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲ مشاوره موفق

اگر رای قطعی صرفا رابطه شما و مستاجر را احراز کرده باشد، ممکن است بانک در آینده نسبت به سمت شما برای اجرای تخلیه ایراداتی مطرح کند؛ هرچند با توضیحاتی که داده‌اید، ظاهرا دادگاه قبلا حضور بانک به‌عنوان طرف دعوا را دیده و این موضوع را نیز بررسی کرده است.
با فرض صحت مفاد آرایی که گفتید، ادامه عملیات تخلیه بر مبنای رای قطعی، اصولا مسیر صحیح‌تری از عدول قبلی قاضی شورا دارد و صرف اعتراض مجدد مستاجر نباید مانع اجرا شود.

فاطمه زهرا رحیمی ۵ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

با فرض قطعی بودن رای تجدیدنظر، ادامه عملیات تخلیه اصولا صحیح است و عدول قبلی قاضی شورا نمی‌تواند برخلاف رای قطعی اثرگذار باشد. انتقال ملک به بانک نیز به‌تنهایی اجاره را از بین نمی‌برد.
مستاجر فقط در صورت اخذ دستور توقف از مرجع صالح می‌تواند مانع اجرا شود؛ صرف اعتراض یا طرح دعوای مجدد، مانع اجرای رای قطعی نیست.

ابراهیم باقریان خوزانی ۵ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۴ مشاوره موفق

طبق ماده ۱۷ آیین‌نامه اجرایی قانون روابط موجر و مستاجر، اعتراض مستاجر اصولا مانع اجرای دستور تخلیه نیست؛ فقط اگر دادگاه اعتراض را مدلل بداند، می‌تواند با اخذ تامین، عملیات را متوقف کند. وقتی اعتراض نهایتا با حکم نهایی رد شده، مبنای توقف قبلی از بین می‌رود

اللهیار نیازی ۲ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

درود ، تصمیم قاضی دادگاه صلح کاملا صحیح و منطبق بر قانون است، زیرا عدول از دستوری که به تایید دادگاه تجدیدنظر رسیده وجاهت ندارد؛ با توجه به قطعیت آرای سابق و رد دعاوی مستاجر در تجدیدنظر، مستاجر دیگر راهکار قانونی مؤثری برای توقف یا ممانعت از اجرای حکم ندارد و تخلیه قطعی است.

فرهود مدبر خاک نژاد ۸ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴ مشاوره موفق

با سلام
صمیم قاضی دادگاه صلح کاملا درست است؛ وقتی حکم در دادگاه تجدیدنظر قطعی شده، قاضی شورا حق عدول نداشته و آن دستور بی‌اعتبار بوده است. مستاجر دیگر راه قانونی برای توقف تخلیه ندارد و هرگونه اقدام بعدی او صرفا سنگ‌اندازی بیهوده است که نباید مانع اجرای حکم نهایی شود.

سمانه پیرانی ۹ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳ مشاوره موفق

بله روند فعلی کاملا قانونی و صحیح است قاضی پایین تر حق لغو تصمیم تایید شده مرجع بالاتر را ندارد و کار قاضی دادگاه صلح درست بوده است با توجه به رای قطعی تجدیدنظر دیگر راه قانونی برای ممانعت مستاجر وجود ندارد و حکم تخلیه اجرا میشود

الهام موسوی ۹ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

تا زمانی که حکم قطعی دادگاه اعتبار دارد اجراییه بایست روند خود را طی کند،مگر اینکه ذینفع در قالب طرق فوق العاده اعتراض به رای مانند اعتراض ثالث،اعاده دادرسی یا اعمال ماده ۴۷۷ مجددا پرونده باز کند و درخواست توقف عملیات اجرایی صادر شود

سیدمحسن میری ۸ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۱ مشاوره موفق

درودبا فرض صحت اسناد و اینکه اجاره‌دادن به غیر ممنوع نبوده،اصل رابطه استیجاری شما قابل دفاع است؛ انتقال ملک به بانک نیز اصولا اجاره را خودبه‌خود از بین نمی‌برداما اگر ملک قبلا تخلیه و تحویل شما شده، عملیات تخلیه عملا پایان یافته و موضوع ادامه اجراباید با پرونده اجرایی تطبیق داده شود. عدول بعدی از دستور، به‌تنهایی رای قطعی تجدیدنظر را بی‌اثر نمی‌کندمستاجر می‌تواند در صورت وجود شرایط، دستور موقت بخواهد؛ ولی صرف اعتراض، مجوز ممانعت خودسرانه از اجرا نیست

سارا تک روستا ۸ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۴۰ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی دو رای باید مورد بررسی و بازبینی قرار گرفته شود

امیر تاری ۹ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۷ مشاوره موفق

درود
با توضیحی که ارائه نموده ایدپاسخ‌منفی است

علیرضا زرینه پور ۶ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۲ مشاوره موفق

بادرود
دستور تخلیه قابل تجدیدنظر نیست

زهرا عباس ۸ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

نظر دادگاه صلح صحیح بوده و روند اجرای دستور تخلیه ادامه می یابد . و مانع قانونی وجود ندارد.

نوشین اشگرف ۹ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

با توجه به اینکه حکم تخلیه صادر شده اجرا میشود و مستاجر باید از حکم تمکین کند

هومن زمانی ۹ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۹ مشاوره موفق

به این پرسش قبلا پاسخ داده شده است اجرای احکام مورد را پیگیری کنید مستاجر به دستور اولیه باید تمکین کند

۲۶ وکیل متخصص دستور تخلیه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال