بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا عدم پرداخت نفقه بدون شکایت قبلی می‌تواند دلیل عسر و حرج باشد؟

پرسیده شده ۲ ماه پیش ۴۳ پاسخ ثبت شده

از همسرم جدا زندگی می‌کنم. در این مدت، حکم عدم تمکین من به دلیل عدم تهیه مسکن از سوی همسرم ساقط شد. در آن دوره، نفقه‌ای دریافت نکردم، اما هیچ شکایتی در این خصوص مطرح نکردم. اکنون که درخواست طلاق داده‌ام، آیا می‌توانم از عدم پرداخت نفقه به‌عنوان دلیل عسر و حرج استفاده کنم، حتی اگر در آن زمان شکایت نکرده باشم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

عدم پرداخت نفقه حتی بدون شکایت قبلی می‌تواند به عنوان دلیل عسر و حرج در دادگاه طلاق مطرح شود، اما بار اثبات آن بر عهده شماست. در عین حال برخی وکلا معتقدند اثبات عسر و حرج بدون محکومیت قبلی شوهر سخت‌تر است و پذیرش آن کاملاً به نظر قاضی بستگی دارد.

امکان استناد به عسر و حرج وجود دارد، اما نتیجه پرونده شما به نحوه اثبات عدم پرداخت در دادگاه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اثبات عسر و حرج با عدم پرداخت نفقه

استناد به عدم پرداخت نفقه بدون شکایت یا حکم قبلی به عنوان دلیل عسر و حرج ممکن است، اما نیازمند اثبات موضوع در دادگاه است. برخی وکلا داشتن حکم قبلی محکومیت زوج را برای دفاع مؤثرتر ضروری می‌دانند و گروهی دیگر معتقدند می‌توان با سایر ادله نیز عدم پرداخت را ثابت کرد. تصمیم نهایی درباره احراز عسر و حرج با قاضی است و بهتر است عدم پرداخت نفقه در کنار سایر نشانه‌های مشقت زندگی مطرح شود و تنها دلیل شما نباشد.

منابع: قانون مدنی، ماده ۱۱۲۹

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ ماه پیش
علیرضا باقری

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳۴ مشاوره موفق

بله، صرف اینکه در زمان عدم پرداخت نفقه شکایت مستقلی مطرح نکرده‌اید، مانع استناد به آن وضعیت در دعوای طلاق به علت عسر و حرج نیست. مهم این است که بتوانید ثابت کنید در آن دوره، با وجود استحقاق شما به نفقه و فراهم نبودن شرایط مناسب زندگی مشترک از سوی زوج، نفقه پرداخت نشده و این وضعیت در مجموع موجب مشقت و سختی غیرقابل تحمل شما شده است.

در پرونده شما، حکم یا تصمیمی که نشان دهد عدم تمکین شما ناشی از فراهم نکردن مسکن مناسب از سوی زوج بوده، دلیل مهمی است. اگر بتوانید ثابت کنید با وجود استحقاق به نفقه، زوج در آن مدت نفقه‌ای پرداخت نکرده و وضعیت ایجادشده موجب سختی و مشقت قابل‌توجه شما شده است، می‌توانید این موضوع را همراه با سایر دلایل در دعوای عسر و حرج مطرح کنید. ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی نیز مصادیق عسر و حرج را محدود به موارد احصاشده ندانسته و تشخیص نهایی را به احراز دادگاه واگذار کرده است.

البته عدم پرداخت نفقه به‌تنهایی و بدون توجه به مدت، شرایط زندگی و سایر اوضاع پرونده، الزاما موجب احراز عسر و حرج نمی‌شود. پیشنهاد می‌شود در دادخواست یا لایحه خود، حکم مربوط به مسکن، دلایل عدم پرداخت نفقه و مدت آن را به‌صورت منظم ارائه کنید. همچنین شما همچنان می‌توانید نفقه گذشته همان مدت را نیز جداگانه مطالبه کنید؛ زیرا مطابق ماده ۱۲۰۶ قانون مدنی، عدم طرح دعوا در همان زمان، حق مطالبه نفقه ایام گذشته را از بین نمی‌برد.

امیر مهدی‌زاده ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

درود بر شما؛
عدم طرح شکایت کیفری یا دعوای مطالبه نفقه، فی‌نفسه مانع استناد به عدم پرداخت نفقه به‌عنوان یکی از قرائن عسر و حرج نیست. با توجه به سقوط حکم عدم تمکین به علت فقدان مسکن از سوی زوج، اصل استحقاق نفقه قابل استناد بوده و مطابق مواد ۱۱۰۶، ۱۱۰۷ و ۱۱۱۱ قانون مدنی و بند ۱ ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، در صورت احراز استمرار امتناع زوج از پرداخت نفقه و ایجاد مشقت غیرقابل تحمل، می‌تواند در احراز عسر و حرج مؤثر باشد.

با این حال، صرف عدم پرداخت بدون اثبات مدت، میزان و استطاعت یا امتناع زوج، الزاما برای طلاق کافی نیست؛ به‌ویژه که دادگاه مجموع اوضاع و احوال زندگی زوجین را بررسی می‌کند. رای قطعی مربوط به مسکن و عدم تمکین، سوابق مطالبه نفقه، شهادت و سایر ادله می‌تواند در این ارزیابی تعیین‌کننده باشد.

آیا رای قطعی سقوط عدم تمکین و مستندات مدت عدم پرداخت نفقه را دارید تا بتوان بر مبنای آن، قوی‌ترین استدلال برای احراز بند ۱ ماده ۱۱۳۰ و تنظیم دادخواست طلاق به علت عسر و حرج را تعیین کرد؟

امیر فراستی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

سلام پیرو سوال شما، بله، می‌توانید عدم پرداخت نفقه را به‌عنوان یکی از دلایل عسر و حرج مطرح کنید و اینکه در آن زمان شکایت نفقه نکرده‌اید، به‌خودی‌خود مانع استناد شما نیست؛ به‌ویژه اینکه حکم عدم تمکین نیز به علت عدم تهیه مسکن توسط زوج ساقط شده و این موضوع می‌تواند نشان دهد عدم سکونت شما ناشی از تقصیر یا امتناع زوج بوده است. ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، عسر و حرج را وضعیتی می‌داند که ادامه زندگی را با مشقت غیرقابل‌تحمل همراه کند و ماده ۱۱۲۹ نیز استنکاف از پرداخت نفقه و عدم امکان الزام زوج به پرداخت را از موجبات مراجعه زوجه برای طلاق می‌داند. بنابراین بهتر است در دادخواست طلاق، عدم تامین مسکن، عدم پرداخت نفقه و استمرار جدایی را مجموعا مطرح و با رای عدم تمکین، مدارک اقامت جداگانه و سایر دلایل اثبات کنید؛ صرف «عدم شکایت قبلی» موجب سقوط حق شما نیست.

حمیدرضا قاسمی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۶۰ مشاوره موفق

عدم پرداخت نفقه میتواند به عنوان یکی از دلایل عسر و حرج در دادگاه طلاق مطرح شود، حتی اگر در آن زمان شکایت نکرده باشید. برای اثبات، حکم تمکین ساقطشده و شهادت شهود یا استعلام بانکی که نشان دهد نفقه واریز نشده، مدارک معتبری هستند. دادگاه با بررسی این مدارک، در صورت احراز عسر و حرج، میتواند رای به طلاق صادر کند. ارائه این مدارک به دادگاه، شانس موفقیت شما را در اثبات عسر و حرج افزایش میدهد.

نمایش ۳۹ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
فاطمه حورا طبرسی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۱ مشاوره موفق

سلام و درود
بله ترک انفاق به مدت شش ماه پیاپی از موارد عسر و حرج می باشد اگر اکنون نیز نفقه نمی دهند که ابتدا باید کیفری ترک انفاق از همسرتان شکایت کنید و پس از اخذ رای می توانید دادخواست طلاق بدهید و رای کیفری را نیز ضمیمه نمایید
ولی اگر فقط در آن زمان ترک انفاق نموده بودند و اکنون نفقه پرداخت می نمایند و شما نیز دادخواست نفقه در آن زمان ندادید و ایشان محکوم نشده اند، اثبات آن امری دشوار می باشد و به نظر می رسد به صرف آن از موارد عسر و حرج نباشد خصوصا که در حال حاضر این مورد رفع شده است اما اگر دلایل دیگری برای طلاق دارید می توانید به عدم پرداخت نفقه در آن زمان نیز استناد کنید و شهود معرفی نمایید.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۵۰۲ مشاوره موفق

سلام
اصولا اثبات عسرحرج ناشی از عدم پرداخت نفقه منوط به مطالبه نفقه و محکومیت زوج به پرداخت است به همین دلیل در صورت عدم اامه دعوا نفقه احتمال پذیرش درخواست شما ضعیف است

مصطفی فودازی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

با سلام
بله، صرف اینکه در آن زمان برای نفقه شکایت نکرده‌اید، مانع استناد به عدم پرداخت نفقه برای اثبات عسر و حرج نیست.
اما باید بتوانید ثابت کنید که نفقه بر عهده زوج بوده، شما مستحق نفقه بوده‌اید و زوج با وجود امکان پرداخت، آن را پرداخت نکرده است. حکم یا تصمیمی که عدم تمکین را به دلیل فقدان مسکن مناسب از سوی زوج منتفی کرده، می‌تواند دلیل مهمی باشد.
در نتیجه می‌توانید در پرونده طلاق به عدم پرداخت مستمر نفقه و شرایط ایجادشده استناد کنید؛ ولی برای احراز عسر و حرج، دادگاه مجموع شرایط زندگی را بررسی می‌کند و صرف عدم طرح شکایت قبلی به‌تنهایی مانع نیست.

ابراهیم باقریان خوزانی ۲ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۶۴ مشاوره موفق

بله، در اصل می‌توانید؛ نداشتن شکایت نفقه در آن زمان، به‌خودی‌خود مانع استناد به آن وضعیت برای اثبات عسر و حرج نیست.
اما نکته مهم این است که در پرونده شما، حکم قبلی عدم تمکین به علت عدم تهیه مسکن از سوی زوج می‌تواند دلیل مهمی باشد که نشان دهد عدم سکونت شما ناشی از امتناع یا تقصیر شما نبوده است. بنابراین اگر در همان دوره، با وجود استحقاق نفقه، همسرتان نفقه پرداخت نکرده باشد، می‌توانید این وضعیت را به‌عنوان یکی از قرائن و ادله عسر و حرج مطرح کنید.

مریم حاج منوچهری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۰۳ مشاوره موفق

باسلام
بله، می‌توانید عدم پرداخت نفقه در دوره‌ای که شکایت نکرده بودید را به‌عنوان یکی از دلایل عسر و حرج مطرح کنید. نبود شکایت قبلی به‌تنهایی آن دلیل را از بین نمی‌برد؛ ولی دادگاه باید از مجموعه مدارک و اوضاع پرونده، عسر و حرج فعلی و قابل‌اثبات شما را احراز کند.

سعید بزرگی کازرونی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۱۰ مشاوره موفق

بله شما می‌توانید عدم پرداخت نفقه را به عنوان دلیلی برای عسر و حرج مطرح کنید حتی اگر در آن زمان شکایتی نکرده باشید عدم پرداخت نفقه به ویژه در دوره‌ای که حکم عدم تمکین شما ساقط شده نشان‌دهنده‌ی ترک وظایف مالی از سوی همسرتان است دادگاه این موضوع را بررسی خواهد کرد که آیا این وضعیت موجب عسر و حرج شما شده یا خیر.

ندا شکری ۲ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۷ مشاوره موفق

سلام عرض ادب بله زوجه میتواند در صورتی که زوج نفقه پرداخت نکرده باشد تقاضای طلاق کند به شرطی که زوج حاضر به پرداخت نباشد. و این به تنهایی دلیل طلاق میتواند باشد .مطابق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی “در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرا حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه، زن می‌ تواند برای طلاق به حاکم ‌رجوع کند و حاکم، شوهر او را اجبار به طلاق می نماید، ‌همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.”

مسعود زمانیان ۲ ماه پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۳۵ مشاوره موفق

مطابق قاعده کلی «البینه علی المدعی»، اثبات ادعای عدم پرداخت نفقه بر عهده شماست. اما رای قطعی مبنی بر اینکه عدم تمکین به علت فراهم نکردن مسکن از سوی زوج بوده، می‌تواند دلیل مهمی برای موجه بودن عدم تمکین شما باشد؛ سپس باید عدم پرداخت نفقه را نیز اثبات کنید

حدیث محمودی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

عدم شکایت مستقل در زمان عدم پرداخت نفقه مانع از استناد به این موضوع در دعوای طلاق به علت عسر و حرج نمی‌شود مهم این است که بتوانید ثابت کنید در آن بازه زمانی با وجود استحقاق خود به نفقه و فراهم نبودن شرایط مناسب زندگی مشترک از سوی زوج وضعیت مشقت‌بار و سختی غیرقابل تحمل برای شما ایجاد شده است

حمیدرضا مددی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۱ مشاوره موفق

در صورت احراز استمرار و ایجاد مشقت، از مصادیق عسر و حرج باشد. طرح قبلی دعوای نفقه یا شکایت کیفری شرط قانونی تحقق عسر و حرج نیست.

با استناد به ماده ۱۱۲۹ ق.م. مسیر مستقل طلاق به‌علت استنکاف از نفقه را پیش‌بینی کرده است.

همچنین عدم پرداخت صرفا با ادعا ثابت نمی‌شود و دادگاه باید وضعیت مشقت‌بار و استمرار آن را احراز کند

محمود رئیسی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۶۱ مشاوره موفق

سلام
با توجه به اظهارات شما ، زوجه می بایست با استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و با ارائه دلائل عسر و حرج خود را اثبات نماید عسر و حرج زوجه باید احراز و اثبات گردد

بر اساس قانون و شرط مقرر در عقدنامه نکاح اگر زوج به مدت حداقل ۶ ماه از ابلاغ نفقه زوجه را پرداخت ننماید زوجه می تواند دادخواست طلاق را مطرح نماید

الیکا فخرایی لطف آبادی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۱ مشاوره موفق

سلام. بله می‌توانید از عدم پرداخت نفقه برای اثبات عسر و حرج استفاده کنید، زیرا عدم مطالبه در گذشته مانع از مطالبه حقوق گذشته و اثبات وضعیت فعلی شما نمی‌شود. برای این کار باید با ارائه مدارک یا شهود، عدم پرداخت مبالغ مذکور را به عنوان عاملی که زندگی را برای شما دشوار کرده است به دادگاه ارائه دهید.

شهاب الدین آقاجری ۲ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

با سلام و عرض ادب
بله، اینکه در آن مقطع بابت نفقه شکایت یا دادخواست جداگانه‌ای مطرح نکرده‌اید، به‌خودی‌خود مانع استناد شما به عدم پرداخت نفقه در دعوای طلاق نیست. مهم این است که بتوانید در دادگاه ثابت کنید در مدتی که استحقاق دریافت نفقه داشته‌اید، همسرتان از پرداخت آن خودداری کرده و این وضعیت در کنار سایر شرایط زندگی، ادامه زندگی مشترک را برای شما با مشقت جدی همراه کرده است.

البته صرف ادعای پرداخت نشدن نفقه معمولا برای اثبات عسر و حرج کافی نیست و دادگاه مجموع شرایط و دلایل را بررسی می‌کند. در پرونده شما، اگر دعوای تمکین زوج به دلیل فراهم نکردن مسکن مناسب به نتیجه نرسیده باشد، این موضوع می‌تواند در کنار دلایل دیگر از جمله مدت جدایی، عدم پرداخت نفقه و وضعیت فعلی زندگی مشترک مورد استناد قرار گیرد.

بنابراین نداشتن شکایت قبلی بابت نفقه، حق شما برای مطرح کردن این موضوع در پرونده طلاق را از بین نمی‌برد؛ ولی اثبات اصل عدم پرداخت و همچنین تاثیر آن در ایجاد عسر و حرج، نهایتا با نظر دادگاه خواهد بود.

امیر صراف ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۲ مشاوره موفق

با شرایطی که بیان کردید، به نظر می‌رسه عدم پرداخت نفقه قابل استناد به عنوان یکی از مستندات عسر و حرج است، حتی بدون شکایت قبلی؛ اما برای موفقیت در طلاق، بهتره عدم پرداخت نفقه را در کنار سایر قرائن و استمرار وضعیت مشقت‌بار زندگی مطرح کنید، نه به‌عنوان تنها دلیل.

سجاد ابراهیمی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

بله، عدم پرداخت نفقه می‌تواند در دعوای طلاق به عنوان یکی از جهات عسر و حرج مطرح شود، حتی اگر در زمان وقوع آن شکایت جداگانه‌ای بابت نفقه نکرده باشید. ملاک ماده ۱۱۳۰، احراز وضعیتی است که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه کند. 

با توجه به اینکه قبلا حکم عدم تمکین به علت فقدان مسکن مناسب از سوی زوج رد یا ساقط شده، این موضوع می‌تواند قرینه مهمی به نفع شما باشد؛ زیرا در چنین شرایطی عدم پرداخت نفقه لزوما ناشی از عدم استحقاق شما نیست.

با این حال، صرف عدم طرح شکایت در آن زمان به‌تنهایی اثبات‌کننده عسر و حرج نیست؛ بهتر است  حکم عدم تمکین، دلایل عدم تهیه مسکن، مدت جدایی، شهادت شهود و سایر مدارک مربوط به عدم پرداخت نفقه را ارائه کنید.

همچنین می‌توانید در صورت وجود شرایط،  مطالبه نفقه معوقه را نیز جداگانه مطرح کنید؛ ماده ۱۱۱۱ قانون مدنی امکان مطالبه نفقه از طریق دادگاه را پیش‌بینی کرده است.

نفیسه اصولی صفار ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۲۱ مشاوره موفق

ابتدا باید زوج بابت نفقه جاریه محکوم شود و اجراییه صادر شود و در صورتی که ظرف ۶ ماه از صدور اجراییه نفقه را پرداخت نکند میتوان از آن به عنوان دلیل عسر و حرج و مبنای درخواست طلاق استفاده کرد

شادی علی پور ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۰ مشاوره موفق

می توانید به عدم تهیه مسکن به عنوان دلیل عسر و حرج استناد کنید. ولی در خصوص عدم پرداخت نفقه اصولا بایستی حکم به پرداخت گرفته باشید و زوج امتناع نموده باشد تا بتوانید به عنوان دلیل مطرح نمایید.

جاوید محمدی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۸۷ مشاوره موفق

با سلام کاربر گرامی
پیرو سوال شما
می‌توانید از عدم پرداخت نفقه توسط زوج ادله‌ای در جهت اثبات عسر و حرج خود قرار دهید اما توصیه می‌شود ابتداا جهت حل و فصل موضوع به مشاور خانواده رجوع نمایید

حامد صادقیان مهر ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۴ مشاوره موفق

با سلام

اگر بتوانید اثبات کنید که منزل و شرایط زندگی از ناحیه زوج تامین نشده و نفقه تا این تاریخ پرداخت نشده و موجبات عسر و حرج شما را فراهم نموده ، قابلیت رسیدگی وجود دارد .

علی قاسمی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰

عدم شکایت قبلی موجب سقوط حق شما نخواهد بود اما در نظر داشته باشید که صرف نپرداختن نفقه هم نمیتواند مطلقا موجب عسر و حرج باشد لذا توصیه میشود مدارکی مانند شهادت شهود،پیامک،مستندات پرونده عدم تمکین و... نیز اگر در اختیار دارید ارائه دهید.

سمانه پیرانی ۲ هفته پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۷ مشاوره موفق

بله می‌توانید از عدم پرداخت نفقه به عنوان مصداق عسر و حرج استفاده کنید زیرا تکلیف زوج به پرداخت نفقه قانونی است و عدم انجام آن حتی بدون شکایت قبلی در دادگاه طلاق قابل استناد است

محمدباقر سلیمانگلی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۵ مشاوره موفق

با سلام اگر حکم عدم پرداخت نفقه بود بهتر قابل دفاع بود ولی در پرونده طلاق نیز میتوانید با دلایل عدم پرداتت را ثابت نمایید و عسر و حرج برای دادگاه محرز گردد

سارا زینل زاده ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۴ مشاوره موفق

سلام و احترام
ابتدا باید برای مطالبه نفقه اقدام نمایید و حکم نفقه علیه زوج اخذ کنید و در صورت نپرداختن نفقه، میتوانید اسناد آن را به عنوان ادله اثبات عسر و حرج به دادخواست طلاق ضمیمه نمایید

حانیه محمدیان ۲ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

درود
مانعی وجود ندارد. در این فرض نیاز است که شما از راه‌های دیگر و با استفاده از ادله موجود، عدم پرداخت نفقه را به اثبات برسانید تا وجود عسر و حرج در زندگی زناشویی برای دادگاه احراز شود. موفق باشید

سارا جوربنیان ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۶ مشاوره موفق

با سلام
بله امکان تقدیم دادخواست طلاق از ناحیه زوجه وجود دارد ولی احراز عسر و حرج بر عهده دادگاه است. باید مدارک و مستندات محکمه پسند ارائه نمایید در غیر این صورت با درخواست شما موافقت نخواهد شد.

اعلا قدیمی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۶ مشاوره موفق

سلام
با توجه به عدم مطالبه در صوتی که بتوانید عدم پرداخت را ثابت نمائید می‌تواند مورد استناد در دادگاه باشد

معصومه حیدری ۲ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۷ مشاوره موفق

درود
بهتر است ابتدا عدم پرداخت نفقه را به اثبات نمایید تا سپس عسر و حرج در زندگی زناشویی برای دادگاه احراز شود

زهرا فرج ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۶۱ مشاوره موفق

چنانچه بتوانید عدم پرداخت نفقه را اثبات نمایید امکان اثبات عسر و حرج وجود دارد.

تهمینه جعفری زرمهری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

بله، عدم پرداخت نفقه حتی بدون شکایت قبلی، می‌تواند به‌عنوان دلیل عسر و حرج در دادگاه مطرح شود.

منا خسروی ۲ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

عدم شکایت از نفقه در زمان وقوع، مانع از استناد به آن برای اثبات «عسر و حرج در دعوای طلاق نیست، مشروط بر اینکه ثابت شود این وضعیت موجب مشقت غیرقابل تحمل شده است.

همچنین، طبق قانون، عدم طرح دعوای نفقه در گذشته، حق شما را برای مطالبه آن در حال حاضر از بین نمی‌برد و می‌توانید آن را به‌صورت جداگانه نیز درخواست کنید.

فرنوش شریفی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۶ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام بله البته اثبات عسر و حرج ناشی از عدم پرداخت نفقه منوط به مطالبه نفقه و محکومیت زوج به پرداخت است، موفق باشید.

زهرا رفیعی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۲ مشاوره موفق

بله، عدم پرداخت نفقه می‌تواند در کنار سایر اوضاع و احوال برای اثبات عسر و حرج مطرح شود

الهام اسحاقیان درچه ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۳ مشاوره موفق

درود بله می‌توانید عدم پرداخت نفقه خودرا بعنوان دلایل عسروحرج مطرح نمایید و اینکه درآن زمان شکایت کیفری نکرده اید مانع از استناد شما نمی‌باشد واینکه حکم عدم تمکین توسط زوج ساقط شده می‌تواند نشان دهد عدم تمکین شما ناشی از کوتاهی وامتناع زوج باشد

فرشته محمودی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام
خیر ابتدا پرونده مطالبه نفقه را نطرح نمایید و به جریان بیندازید و عدم پرداخت نفقه توسط ایشان باید ثابت ومنتهی به صدور اجراییه شود تا از این طریق بتوانید طلاق بگیرید، مگر اینکه دلیل عسر و حرج شما میایل دیگری علاوه بر عدم پرداخت نفقه باشد.

نسیم روشنفکر ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۳ مشاوره موفق

میتونید بع عسر و حرج استناد کنید ولی پذیرش آن با قاضی میباشد

علیرضا زرینه پور ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۶ مشاوره موفق

بادر.ود
به ترک انفاق می توانید شکایت نمایید

علی فتحی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۲ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی بله میتوانید نفقه را مطالبه نمایید

فاطمه فرهیخته راد ۲ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

بله امکان استناد به عسر و حرج به دلیل عدم پرداخت نفقه وجود دارد اما بهتر است تنها دلیل شما نباشد .

عباس حاتمی ۲ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

خیر باید حکم عدم پرداخت نفقه رو گرفته باشید صرف ادعا کافی نیست

۲۸۹ وکیل متخصص طلاق از طرف زن آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید