بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا با رضایت دادن می‌توانم جنبه عمومی ضرب و شتم با چاقو را هم ساقط کنم؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

در یک درگیری خیابانی، چهار نفر به من حمله کردند و از ناحیه سر با چاقو زخمی شدم (دامیه). همچنین ماشینم با قمه تخریب شد. اکنون پیش از تشکیل دادگاه، با وساطت افراد خیر قصد دارم رضایت بدهم؛ می‌خواهم بدانم آیا می‌توانم با رضایت، جنبه عمومی جرم را هم ساقط کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

رضایت شما فقط جنبه خصوصی جرم مانند دیه و خسارت را ساقط می‌کند، اما جنبه عمومی جرم ضرب و جرح با سلاح سرد غیرقابل گذشت است و توسط دادستان پیگیری می‌شود.

این قاعده کلی جرایم غیرقابل گذشت است، اما نوع مجازات حبس یا شلاق در جنبه عمومی به نظر قاضی و شرایط پرونده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

بقای جنبه عمومی جرم علی‌رغم رضایت شاکی

ضرب و جرح با چاقو و استفاده از سلاح سرد از جرایم غیرقابل گذشت محسوب می‌شود. در صورت اعلام رضایت شما، تنها جنبه خصوصی پرونده شامل دیه و جبران خسارت ساقط خواهد شد. با این حال، جنبه عمومی جرم به دلیل برهم زدن نظم عمومی به قوت خود باقی می‌ماند. دادستان همچنان می‌تواند پیگیر مجازات‌هایی نظیر حبس یا شلاق برای متهمان باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۸ ماه پیش
مهدی حمیدی
مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

جنبه خصوصی این جرایم شامل دیه و خسارت با رضایت شما ساقط می‌شود اما به دلیل استفاده از سلاح سرد و اخلال در نظم عمومی، جنبه عمومی آن غیرقابل گذشت است و دادستان می‌تواند مجازات حبس یا شلاق را پیگیری کند.

اکرم فرخ
اکرم فرخ
۱۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۰۱۲ مشاوره موفق

خیر این جرم در صورت رضایت شما هم جنبه ی عمومی خواهد داشت و جزء جرائم غیر قابل گذشت میباشد.

موید باشید

۳۳۳ وکیل متخصص ضرب و جرح آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید