بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا شکایت مجهول المکان در سامانه ثنا قابل رویت است؟

پرسیده شده ۱ سال پیش ۱۶ پاسخ ثبت شده

عرض سلام و احترام‌

می‌خواستم بدانم، شکایت تحت عنوان مجهول هویت و مجهول مکان بودن، در قسمت اطلاع از شکایت‌های غیابی سامانه ثنا، قابل دیدن است؟

مثلا دو نفر که در فضای مجازی با هم بحث‌شان شده باشد، یکی به آن یکی بگوید ازت شکایت کردم یا شکایت می‌کنم، در حالی که همدیگر را نمی‌شناسند. می‌خواستم بدانم، منظور از اطلاع‌یابی از شکایت غیابی که در سامانه ثنا وجود دارد، همین است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

تا زمانی که هویت و کدملی شما در شکواییه مشخص نباشد، هیچ شکایتی در سامانه ثنای شما ثبت یا قابل مشاهده نخواهد بود. بخش اطلاع از شکایت یا رأی غیابی تنها در صورتی کاربرد دارد که هویت فرد مشخص شده باشد اما آدرس یا محل سکونت او در دسترس نباشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

عدم نمایش شکایت‌های مجهول‌الهویه در ثنا

تا زمانی که مشخصات دقیق هویتی و کدملی شما در شکواییه ثبت نشده باشد، هیچ اخطاریه‌ای در سامانه ثنا برای شما درج نخواهد شد و صرف تهدید در فضای مجازی ردی در حساب کاربری ایجاد نمی‌کند. بخش اطلاع از آرای غیابی مربوط به مواردی است که مشخصات فرد معلوم است اما آدرس مشخصی ندارد و با درج هویت، روند ابلاغ یا آگهی برای او انجام می‌گیرد. به این ترتیب در صورت مجهول‌الهویه بودن طرفین، پرونده در سامانه مخاطب نشان داده نمی‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱ سال پیش
محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

سلام

پاسخ کوتاه
• تا وقتی در شکواییه «کد ملی شما» به عنوان مشتکی‌‌عنه درج نشده باشد، هیچ پرونده یا ابلاغی در سامانه ثنا برایتان بالا نمی‌آید؛ چه شکواییه به صورت «مجهول‌الهویه» ثبت شده باشد، چه «مجهول‌المکان».
• گزینه «اطلاع از وجود شکایت یا رای غیابی» در ثنا فقط وقتی چیزی نشان می‌دهد که دادگاه یا مراجع انتظامی، شما را با مشخصات هویتی دقیق شناسایی کرده و به عنوان متهم / خوانده در سیستم ثبت کرده باشند ولی نتوانسته باشند نشانی‌تان را پیدا کنند؛ در این حالت ابلاغ الکترونیک یا آگهی روزنامه تولید می‌شود و پیام ثنا فعال می‌شود.
• بنابراین تهدید معمول در فضای مجازی («ازت شکایت می‌کنم») تا زمانی که اطلاعات هویتی شما به مرجع قضایی داده نشود، هیچ ردی در ثنا ایجاد نمی‌کند و شما هم با بخش «اطلاع از شکایت غیابی» چیزی نمی‌بینید.

توضیح مرحله‌به‌مرحله
۱. انواع ثبت متهم یا خوانده
الف) مجهول‌الهویه: هویت نامعلوم (اسم، کد ملی، نشانی ندارند). سیستم ثنا بدون کد ملی کسی را طرف دعوا نمی‌کند، پس هیچ ابلاغی به فرد واقعی نمی‌رود.
ب) مجهول‌المکان: هویت معلوم (کد ملی درج می‌شود) ولی نشانی فیزیکی ندارند. در این حالت:
• اگر فرد، حساب ثنا داشته باشد ابلاغ به همان حساب می‌رود و «تابلو» (مجهول المکان) محسوب نمی‌شود.
• اگر حساب ثنا نداشته باشد یا دادگاه نتواند ابلاغ کند، وارد فرایند «ابلاغ از طریق آگهی» می‌شود که عنوان آن در سامانه به صورت «ابلاغ به مجهول‌المکان» ثبت می‌شود.

۲. سرویس «اطلاع از شکایت غیابی» در ثنا چیست؟
• این سرویس صرفا یک استعلام است که بررسی کند آیا شما در پرونده‌ای به عنوان شخصی که ابلاغش از طریق روزنامه یا آگهی صورت گرفته، طرف دعوا هستید یا خیر.
• لازمه‌اش همان ثبت شما با کد ملی در سامانه سمپ (سیستم مدیریت پرونده) یا سجل الکترونیک است. بدون آن، استعلام هیچ داده‌ای برنمی‌گرداند.

۳. دعواهای فضای مجازی
• بیشتر شکواییه‌های مرتبط با توهین، نشر اکاذیب، یا تهدید در شبکه‌های اجتماعی در مرحله اول «مجهول‌الهویه» ثبت می‌شود. پلیس فتا بعدا با دستور قضایی، آی‌پی یا اکانت را ردیابی و هویت را استخراج می‌کند؛ تازه بعد از آن کد ملی به پرونده اضافه می‌شود.
• تا زمانی که این اتفاق نیفتاده، نه ابلاغی صادر می‌شود، نه در حساب ثنای شما چیزی می‌آید، نه در استعلام غیابی اثری دیده می‌شود.

جمع‌بندی
اگر فقط اختلاف کلامی در فضای مجازی رخ داده و طرف مقابل هویت شما را ندارد، تهدید «شکایت کردم / غیابی حکم می‌گیرم» در همان مرحله حرف باقی می‌ماند. در عمل، ابتدا باید با دستور مقام قضایی هویت واقعی شما مشخص شود و در پرونده درج گردد؛ بعد از آن، هر ابلاغ یا رایی باشد مستقیما در بخش «ابلاغیه‌های جدید» حساب ثنای شما قابل مشاهده خواهد بود (نه الزاما در قسمت استعلام غیابی).

احمد علوی رنجبری نشقی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۶ مشاوره موفق

عرض ادب ، چنین شکایتی قابل ثبت نیست مگر جزو جرائم مشهود و با حضور پلیس و باقی بودن آثار حاصله از جرم و طبق گزارش پلیس انجام شود .
منظور از قسمت آگهی های قضایی در سامانه ثنا هم تشابه اسامی است که از طرف ثبت احوال به دادگاه اعلام شده و آگهی روزنامه مربوط به ابلاغ محاکم در آن قسمت درج می شود بدین معنا که هرگونه تشابه اسمی با پیشوند یا پسوند کم یا اضافه در آن درج می شود .

امیر مهدی‌زاده ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

درود بر شما؛
با توجه به تکلیف قانونگذار در انجام امور قضایی از جمله شکایت یا دادخواست حقوقی،بایستی در سامانه ثنا ثبت گردد و این امر از طریق ثبت در قسمت مربوط به اشخاص مجهول الحویه یا مجهول المکان ابل رویت و پیگیری می‌باشد.
موفق باشید.

الهام دامغانی ثانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲٬۸۵۲ مشاوره موفق

با سلام و درود
در صورت عدم ثبت نام در سامانه ثنا اطلاع پیدا نمی کنند

نمایش ۱۲ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۶ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۸۶ مشاوره موفق

سلام

با مراجعه به دفتر خدمات قضایی اقدام نمایید

حسین مظاهری تهرانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
به توضیحات بیشتری نیاز است. از مشاوره ‌وکلای بنیاد بهره ببرید.

محمدرضا توکلی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۰۳۰ مشاوره موفق

با سلام استفاده از قسمت اطلاع رسانی منوط به ثبت نام در سامانه است

حسن آرین پور ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب، چنانچه در سامانه ثنا ثبت نام نکرده باشد اطلاع پیدا نمی‌کند

مرتضی حاتمی فر ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۵۶ مشاوره موفق

درود چنانچه در سامانه ثنا ثبت نام نکرده باشند اطلاع پیدا نمی‌کنند

داود فروغی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۱ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب چنانچه در سامانه ثنا ثبت نام نکرده باشند اطلاع پیدا نمی‌کنند

آسیه فتاحی امیردهی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۳۴۹ مشاوره موفق

با سلام در صو ن مجهول المکان معرفی شدن خیر

مجتبی ایروانی ۱ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۲۳ مشاوره موفق

سلام با توجه به سوال شما وثبت نام در سامانه داشته باشید بله موفق باشید

مرتضی قمبر ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۸ مشاوره موفق

سلام
خب وقتی طرف مجهول الهویت باشه داخل سامانه اش ثبت نمیشه . چه طور اطلاع پیدا کنه؟

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام کنید

فریما ریشهری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵ مشاوره موفق

با سلام،
خیر توسط متهم قابل رؤیت در سامانه ثنا نیست.

محمد اکبری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

عرض سلام و احترام،خیر،قابل روئیت نیست.

۲۶۱ وکیل متخصص جرایم اینترنتی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید