بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا راهی که رفته ام صحیح است یا بهتر بود از طریق اجرائیات اداره ثبت موضوع شکایت را پیش می بردم ؟

پرسیده شده ۳ سال پیش ۹ پاسخ ثبت شده

در یک قرارداد مشارکت در ساخت در سال ۱۳۹۳ ، سازنده با مالک زمین توافق می نماید که پس از ساخت آپارتمان (۱۰واحد) ، طبقه همکف بعلاوه حق استفاده از حیاط را بصورت اختصاصی به مالک زمین واگذار کند و این در حالی است که پس از ساخت آپارتمان و تقسیم واحدها و اتمام کار اداره ثبت برای صدور سندها ، دیواری بین رمپ و حیاط کشیده می شود و در قراردادهای فروش واحدها که در طول سالهای بعد به اشخاص دیگر فروخته می شود ، استناد توافق اولیه بین سازنده و مالک ، از حق استفاده از حیاط محروم نموده اند و حالا که به مالک طبقه همکف مراجعه می کنیم ، استناد به ماده ۱۰ قانون مدنی می کند ، این در حالی است که در سند مالکیت هیچکدام از واحدها بحث حیاط اختصاصی مطرح نشده است ولی در قراردادهای دستی که بین فروشندگان و خریداران بعدی قید شده است ، حق استفاده از حیاط را سلب نموده است.
اینجانب که از فروشنده دست دوم واحد آپارتمان را خریداری نموده ام و هیچ شرطی هم در قراردادم قید نگردیده ، به استناد ماده ۳ قانون تملک آپارتمانها ، دادخواستی به طرفیت مالک طبقه هم کف مبنی بر الزام به تخریب دیوار به لحاظ ساخت و ساز در مشاعات و ممانعت از حق ارتفاق عبور از حیاط به دادگاه شکایت نموده ام و همزمان چون مالک طبقه همکف در حال نقل و انتقال ملک است به شهرداری منطقه هم مراجعه نمودم و شکایت کردم .
سوالم این است ، آیا راهی که رفته ام صحیح است یا بهتر بود از طریق اجرائیات اداره ثبت موضوع شکایت را پیش می بردم ؟ لطفا راهنمایی فرمایید.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اقدامات قضایی انجام‌شده صحیح و قانونی است و اگر در سند رسمی حیاط اختصاصی قید نشده باشد، جزو مشاعات ساختمان محسوب می‌شود.

این قاعده در صورتی پابرجاست که مندرجات سند رسمی واحدها وضعیت دیگری برای حیاط تعیین نکرده باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

صحت مسیر قضایی برای رفع تصرف از مشاعات

مسیر قانونی که از طریق دادگاه و شهرداری در پیش گرفته‌اید صحیح است. چنانچه در سند رسمی مالکیت طبقه اول یا همکف، حیاط به صورت اختصاصی قید نشده باشد، این بخش جزو مشاعات ساختمان به شمار می‌رود. بنابراین طرح دعوا برای الزام به رفع مانع و تخریب دیوار در مشاعات اقدامی معتبر و مطابق قانون است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

سهیل فیضی عظیمی
سهیل فیضی عظیمی
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲۸۹ مشاوره موفق

با سلام
حیاط جزو مشاعات محسوب می‌شود و مسیر طی شده صحیح است.

علیرضا زرینه پور ۳ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۹ مشاوره موفق

بادرود
در صورتیکه در سندرسمی طبقه اول حیاط قید نشده باشد جزو مشاعات خواهد بود

سعید قیطانی ۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
اقدام شما مطابق قانون بوده است

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
ندا فرخ نیا ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۱۴۰ مشاوره موفق

با سلام
مسیر طی شده قانونی و معتبر است

امین ولی زاده ۳ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۹ مشاوره موفق

با درود ، اقدام تون صحیح و قانونی است

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۰ مشاوره موفق

سلام اقدام شما صحیح می باشد

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
اقدام شما صحیح می باشد.

مینا امیری ثانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۷۶ مشاوره موفق

با درود
اقدامات شما صحیح است

مریم جمشیدیان ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۹ مشاوره موفق

سلام
اقدامات شما صحیح بوده است

۲۶۴ وکیل متخصص قرارداد آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال