آیا راهی دارد که ماترک بدون انحصار وراثت به دو فرزند برسد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

با سلام آیا در زمان حیات پدرم راهی وجود دارد که ملک به اسم پدرم باشد و بعد آن در صورت فوت به دو فرزندش برسد بدون نیاز به انحصار وراثت و رفتن به شورای حل اختلاف.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

انتقال اموال پس از فوت بدون دریافت گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف امکان‌پذیر نیست، اما پدر می‌تواند در زمان حیات اموال را به فرزندان صلح کند.

این یک الزام قانونی عمومی است، اما نوع قراردادی که پدر در زمان حیات تنظیم می‌کند نحوه انتقال سند را تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

الزام انحصار وراثت حتی با وجود صلح اموال

پدر شما می‌تواند در زمان حیات اموال خود را به شما صلح کند تا پس از فوت با صلح‌نامه برای الزام به تنظیم سند اقدام نمایید. با این حال، تحت هیچ شرایطی امکان حذف مرحله انحصار وراثت وجود ندارد و دریافت این گواهی از شورای حل اختلاف الزامی است. همچنین پس از فوت باید فهرست دارایی‌ها به اداره دارایی ارائه و همراه تقاضای گواهی به مرجع مربوطه تقدیم شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
یلدا بزرگمهر

یلدا بزرگمهرهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۴٫۸(۳۳۰ نظر)

با سلام ووقت بخیر
پدرشما درزمان حیاتش میتواند اموالش را به شما صلح کند که بعداز فوت شما با صلح نامه برای الزام به تنظیم سند اقدام کنید و لی درهرصورت باید گواهی انحصاروراثت از شورای حل اختلاف محل اقامتگاه متوفی گرفته شود .

نسیم راسخ

نسیم راسخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۸ نظر)

وراث پس از فوت متوفی باید لیست تمامی اموال و دارایی‌های منقول و غیرمنقول او را به اداره دارایی حوزه محل سکونت متوفی ارایه و رسید آن را دریافت کنند و همراه با تقاضای گواهی انحصار وراثت به دادگاه تقدیم کنند.

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

انحصاروراثت ضروری است

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید