بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا دو وکیل دیگر بدون اعتنا به وکیلی که فوت شده می‌توانند سهم خود را در یکی از دفاتر اسناد انتقال قطعی کنند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

سلام قطعه زمینی به سه نفر شریک به صورت وکالتی تنظیمی یکی از دفاتر اسناد رسمی فروخته شده است مبایعه‌نامه هم نوشته شده است یعنی فروشنده در قالب یک وکالت‌نامه فروش زمین را به سه نفر وکالت داده.حال این سه شریک که در آن وکالت‌نامه جزو وکلا محسوب می‌شوند بعد از چند سالی میخواهند بروند از روی وکالت‌نامه سهم خود را از زمین در یکی از دفاتر اسناد رسمی انتقال قطعی بزنند. ولی متوجه میشوند که یکی از وکلا فوت کرده است.و چون این سه وکیل وکالت‌نامه، متفقا نیابت انجام کار را در وکالت‌نامه داشتند.بدون حضور شریکی که فوت کرده نمیتوانند سهمشان را انتقال قطعی بزنند .
سوال این جاست که آیا دو وکیل دیگر بدون اعتنا به وکیل وکالت‌نامه ای که فوت شده می‌توانند سهم خود را از وکالت‌نامه در یکی از دفاتر اسناد رسمی انتقال قطعی کنند؟
اگر فرضا چنین کاری را انجام دهند یعنی فقط نسبت به سهمی خود از وکالت‌نامه ،سهم خودرا در یکی از دفاتر اسناد رسمی انتقال قطعی بزنند.آیا این انتقال قطعی نافذ و معتبر میباشد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

درباره انتقال سهم توسط دو وکیل پس از فوت وکیل سوم اختلاف نظر وجود دارد؛ یک نظر بر امکان انتقال سهم خود وکلا تأکید دارد و نظر دیگر این اقدام را در صورت اجتماع وکلا غیرنافذ و قابل ابطال می‌داند.

این قاعده کلی است و وضعیت انتقال سند در پرونده شما به نحوه اعطای وکالت و شروط مندرج در متن آن بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اعتبار انتقال سهم پس از فوت یکی از وکلا

پاسخ به این پرسش مستلزم مطالعه دقیق متن وکالت‌نامه است. طبق نظر مطرح‌شده، اگر در وکالت‌نامه قید شده باشد که وکلا باید متفقاً و مجتمعاً عمل کنند، حضور تمام وکلا الزامی است و اقدام دو وکیل دیگر غیرنافذ و قابل ابطال خواهد بود. در مقابل، این نظر نیز وجود دارد که دو وکیل زنده می‌توانند منحصراً سهم خود را انتقال دهند و صرفاً حق مداخله در سهم وکیل متوفی را ندارند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۶۰ مشاوره موفق

پاسخ به این سئوال مستلزم مطالعه متن وکالتنامه و شرایط و اختیارات طرفین می باشد . در صورتی که اقدام وکلا به صورت متفقا و مجتمعا قید شده باشد ، حضور تمام وکلا الزامی بوده و هرگونه اقدام دو وکیل باقیمانده غیر نافذ و قابل ابطال خواهد بود .

خدیجه گرامی آخوله ۷ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

سلام وقت بخیر... دو وکیل میتوانند در سهم خود را انتقال دهند.. و ب سهم وکیل فوت شده نمیتوانند مداخله ای کنند..

۲۸۸ وکیل متخصص قرارداد وکالت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال