بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا دهداری می‌تواند بدون حکم قانونی مغازه‌ام را تعطیل کند؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

بخشداری با استناد به شکایت یکی از مصرف‌کنندگان، علی‌رغم افزایش نرخ مصوب دولتی فرآورده‌ها و هزینه‌های جانبی حواله که از وظایف فروشنده نیست، اقدام به صحنه‌سازی کرده است. برخی دهداران تلفنی تهدید کرده‌اند که در صورت ادامه فعالیت، به اداره اطلاعات معرفی خواهم شد. همچنین از شوراها و دهداران محل خواسته شده با اینجانب همکاری نکنند. این اتفاق در سال ۱۳۹۰ نیز رخ داد که موفق به تعطیلی نشدند و مدارک آن موجود است. اکنون چه اقدامی باید انجام دهم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

دهداری یا بخشداری اجازه پلمب یا تعطیلی مغازه بدون حکم رسمی مراجع قانونی را ندارد و در صورت اقدام غیرقانونی یا تهدید، امکان پیگیری قضایی وجود دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

غیرقانونی بودن تعطیلی مغازه توسط دهداری

دهیاری یا بخشداری حق ندارد بدون دستور و حکم مراجع صالح مثل دادگاه یا تعزیرات و بدون ابلاغ رسمی، مغازه شما را تعطیل کند. در صورت ممانعت غیرقانونی، تهدید یا صحنه‌سازی، می‌توانید از طریق دادسرا به دلیل سوءاستفاده از مقام و تهدید، یا از طریق دیوان عدالت اداری اقدام به شکایت کنید. همچنین می‌توانید با استناد به شهادت شهود و کسبه محل به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و با دریافت تأییدیه، بازگشایی محل کسب خود را پیگیری نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ ماه پیش
مهدی حمیدی
مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

خیر، دهیاری یا بخشداری حق تعطیلی مغازه را بدون مستند قانونی، حکم مراجع صالح (دادگاه یا تعزیرات) و ابلاغ رسمی ندارد و در صورت تهدید، صحنه‌سازی یا ممانعت غیرقانونی از کسب، می‌توانید با شکایت به دیوان عدالت اداری و دادسرا (به‌سبب تهدید و سوءاستفاده از مقام) و ارائه مدارک سال ۹۰ و شهادت اهالی، حقوق خود را پیگیری کنید.

توحید میدانی
توحید میدانی
۵ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۹ · ۷۳۸ مشاوره موفق

شما میتوانید با استناد به شهادت شهود ( اهالی محل کسب ) و همکاران به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و با تائید شورا و اخذ حکم مربوطه به دهداری مراجعه کرده و درخواست دائر شدن محل کسب را نمایید.

اکرم فرخ
اکرم فرخ
۱۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۰۱۲ مشاوره موفق

شما میتوانید با استناد به شهادت شهود ( اهالی محل کسب ) و همکاران به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و با تائید شورا و اخذ حکم مربوطه به دهداری مراجعه کرده و درخواست دائر شدن محل کسب را نمایید.

موید باشید

۱۵۱ وکیل متخصص دیوان عدالت اداری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید