بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا دادگاه مجوز ازدواج مجدد میده؟

پرسیده شده ۳ سال پیش ۹ پاسخ ثبت شده

با سلام درخواست الزام به تمکین زدم رد شد و زوجه از حق حبس استفاده کرده. مهریه زوجه زیاد هست و تا آخر عمرم هم نمیتونم کامل بدم. حدودا یک سال و خورده از زمانی که زوجه بنده رو ترک کرده گذشته (در عمل رابطه دبر کامل داشتیم که دادگاه علی رقم ارائه صدای ضبط شده و تصویر پیامک قبول نکرد) و بعد اون هیچ ارتباطی باهاش نداشتم. با توجه به این که من تنها تو یه شهر دیگه زندگی میکنم و خونه هم دارم ولی تنهایی زندگی میکنم و از نظر عاطفی و جنسی نیاز به همدم دارم میتونم بابت غیر و حرج دادخواست ازدواج مجدد بدم؟ چقدر باید بگذره تا بتونم؟
زوجه مشکل ناراحتی اعصاب هم داره و کلا در اون مدت هم رفتار درستی با من نداشت.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

در شرایطی که زوجه با استفاده از حق حبس تمکین نکرده، برخی وکلا اخذ مجوز ازدواج مجدد را ناممکن می‌دانند، اما گروهی معتقدند با تقسیط و پرداخت اقساط مهریه می‌توانید مجدداً دادخواست الزام به تمکین بدهید و در صورت عدم تمکین، برای ازدواج مجدد اقدام کنید.

این وضعیت یک مسیر کلی است و امکان‌پذیر بودن آن دقیقاً به وضعیت پرداخت اقساط مهریه و اثبات تمکین عام زوجه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان ازدواج مجدد در صورت استفاده زوجه از حق حبس

تا زمانی که زوجه به استناد حق حبس از تمکین خودداری می‌کند، صدور مجوز ازدواج مجدد دشوار است و برخی وکلا آن را غیرممکن می‌دانند. با این حال، اگر زوجه پیش از این با شما زندگی مشترک را آغاز کرده باشد، طبق آرای قضایی حق حبس او ساقط شده است. در غیر این صورت، تنها راهکار پیشنهادی برخی وکلا تقسیط و پرداخت اقساط مهریه و سپس طرح مجدد دادخواست الزام به تمکین است، هرچند به دلیل باقی ماندن حق حبس در برخی رویه‌ها، نتیجه قطعی نیست.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
رضا مهربانی
رضا مهربانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲ مشاوره موفق

باسلام
در حال حاضر در رویه با توجه رای وحدت رویه ۷۱۸ مورخ ۱۳/۲/۱۳۹۰ هیات عمومی دیوان عالی کشور اگر زن بدون داشتن رابطه جنسی (نزدیکی) از شوهر تمکین عام کرده باشد، فرض کنید در منزل او شروع به زندگی کرده باشد، دیگر امکان استناد به حق حبس ندارد.
اما مطابق رای وحدت رویه۷۰۸و ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی زوجه می تواند تا زمانی که مهریه به او تسلیم نشده از ایفای وظایفی که در مقابل شوهرش دارد امتناع نماید، مشروط بر اینکه مهریه او حال و عندالمطالبه باشد.با توجه به حکم قانونی ماده مذکور که مطلق مهر مورد نظر بوده و با عنایت به میزان مهر که با توافق طرفین تعیین گردیده، صدور حکم تقسیط که صرفا ناشی ازعسر و حرج در پرداخت یکجای مهر بوده مسقط حق حبس زن نیست و حق او را مخدوش و حاکمیت اراده وی را متزلزل نمی سازد، مگر به رضایت زوجه،زیرا اولا حق حبس و حرج دو مقوله ی جداگانه است که یکی در دیگری موثر نمی باشد. ثانیا موضوع مهر به ماده مزبور دلالت صریح به دریافت کل مهر داشته و دریافت قسط یا اقساطی از آن دلیل بر وصول مهریه به معنای آنچه که مورد نظر زوجه در هنگام عقد ازدواج بوده، نیست.

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۷۹ مشاوره موفق

سلام با توجه به تقسیط مهریه و پرداخت آن مجدد الزام به تمکین را مطرح نمایید و در صورت اخذ رای می توانید ازدواج مجدد بنمایید

زهرا رحیمی لولویی
زهرا رحیمی لولویی تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۲۳ مشاوره موفق

سلام میتوانید مجددا دعوای الزام به تمکین مطرح نمودن امانتیجه قابل پیش بینی نیست.

الهام دامغانی ثانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲٬۸۴۴ مشاوره موفق

با سلام
با توجه به پرداخت اقساط مهریه مجدد الزام به تمکین را از محضر دادگاه بخواهید

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
می توانید مجددا دعوای الزام به تمکین مطرح کنید لکن حصول نتیجه مطلوب قابل پیش بینی نیست.

امین احمدی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۸۱ مشاوره موفق

با توجه به تعیین تکلیف مهریه مجدد دادخواست الزام به تمکین بدید و اگر نیامد تقاضای ازدواج مجدد کنید

هشام بهبهانی نژاد ۳ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۰ مشاوره موفق

با درود
در صورتی که به صورت اقساط مهریه رو پرداخت می‌نماید میتوان۸مجددا نسبت به الزام به تمکین اقدام بفرمایید

علیرضا ریاحی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۷ مشاوره موفق

با سلام با فرض سئوال امکان اخذ رای دادگاه مبنی بر اجازه ازدواج وجود ندارد

سعید قیطانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
امکان اخذ حکم ازدواج مجدد وجود ندارد

۱۵۶ وکیل متخصص خانواده آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید