بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا خریدار خونه می تونه درخواست ضرر و زیان کنه؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

سلام
من خونه ام فروختم و تعیین کنند قیمت هم خودم بود حال درخواست غبن کردم، اون شخص خونه رو برای ساختن دامداری خرید و الان به خاطر شکایت من نتونسته دامداری بزنه، آیا من خریدار می تونه از من به خاطر ضرر وزیانی که تو یکسال گذشته به خاطر شکایتم بهش وارد کردم درخواست غرامت کن؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

میان وکلا در این باره اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی معتقدند اگر ادعای غبن شما رد شود و خریدار ورود خسارت را در دادگاه اثبات کند احتمال محکومیت شما وجود دارد، اما دیدگاه دیگری طرح دعوا را حق قانونی شما دانسته و مطالبه خسارت را ناممکن می‌داند.

اینکه خریدار بتواند از شما خسارت بگیرد، مستقیماً به نتیجه دعوای غبن و نحوه دفاع شما در برابر ادعای خسارت بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان مطالبه خسارت بابت طرح دعوای غبن

در صورتی که دادخواست شما برای غبن اثبات شود و حق فسخ داشته باشید، موضوع ورود ضرر به خریدار منتفی است. با این حال اگر ادعای شما رد شود، درباره حق خریدار اختلاف نظر هست؛ برخی کارشناسان معتقدند در صورت تقدیم دادخواست و اثبات خسارت احتمال محکومیت شما هست، در حالی که دیدگاه دیگر طرح دعوا را حق قانونی شما دانسته و مطالبه غرامت بابت آن را نمی‌پذیرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
مصطفی عزتی راد

کارشناس حقوقی

در صورتی که دادخواست شما مبنی بر غبن اثبات شود و اصطلاحا برای شما خیار غبن وجود دارد که شما مختار بر فسخ هستید، در اینصورت ضرر شخص مقابل موضوعیتی ندارد اما در صورت عدم اثبات غبن نسبت به شما و دادخواست متقابل فرد مورد نظر برای جبران خسارت و اثبات آن در دادگاه، ضرر ایشان باید جبران شود

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۸۰ مشاوره موفق

در صورت اثبات موضوع ورود خسارت برای دادگاه ، احتما محکومیت شما وجود دارد .

روح الله یزدانی ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

با سلام جواب منفی است زیرا طرح و اقامه دعوی حق هرشخصی است که احتمال تضییع حقش را داده و بقانون مراجعه نموده همانطوریکه اگر کسی در طرح دعوی کیفری نتواند اتهامی را اثبات ماید طرف مقابل نمیتواند مدعی اعاده حیثیت گردد.

۱۷۴ وکیل متخصص قراردادهای خرید و فروش آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال