لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا خانمم می‌تواند بدون بخشش مهریه طلاق بگیرد؟

پرسیده شده
۳۴ پاسخ ۱,۰۲۹

با سلام

بنده و همسرم بر سر مسئله کوچکی دعوا کردیم. من با پشت دست خواستم به دهانش بزنم، ولی به دماغش خورد و منجر به شکستگی شد. بعد از آن، برای دلجویی، به او علاوه بر هدیه‌های قبلی، یک گوشی جدید، یک سرویس طلا، یک النگو و یک انگشتر هدیه دادم. خانمم هم تا نه ماه بعد از شکستگی دماغش با من خوب بود.

اما یک روز با نقشه قبلی به بنده زنگ زد تا به خانه‌شان بروم و پدر و دایی‌هایش را هم ترغیب کرده بود تا بنده را بزنند. به محض اینکه به خانه‌شان مراجعه کردم، پدر و دایی‌های همسرم به شدت بنده را مورد ضرب و جرح قرار دادند. بعد بنده از دست دایی‌ها و پدر همسرم شکایت کردم و آنها محکوم به زندان و دیه شدند.

خانم بنده نیز بابت شکستگی دماغش بعد از نه ماه شکایت کرد و بنده به شش ماه زندان تعلیقی و دیه محکوم شدم. حال با توجه به چیزهایی که گفتم و اینکه بنده بعد از شکستگی دماغ همسرم کاملا با هدایا از دلش درآوردم و خود همسرم هم به نوعی با ترغیب پدر و دایی‌هایش باعث ضرب و جرح بنده شد، می‌تواند بدون بخشش مهریه طلاق بگیرد؟

۳۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام،در صورتی که عسر و حرج خود را ثابت کند می تواند.پرونده نیاز به بررسی دقیقتری دارد.

گفتگو با وکلای آنلاین ۲۲ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی شرکت ها ثبت اسناد اجرای احکام قرارداد وصول مطالبات اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
قرارداد ملکی شرکت ها دیوان عدالت اداری جرایم اینترنتی خانواده کیفری ثبت احوال جرایم علیه امنیت کشور جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال اداره کار
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی شرکت ها جرایم اینترنتی خانواده کیفری داوری دیوان عدالت اداری اداره کار اجرای احکام مالکیت معنوی جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۷۱۰,۰۰۰ تومان
۵۸۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
اموال و مالکیت ملکی وصول مطالبات خانواده کیفری
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری جرایم علیه اشخاص داوری جرایم علیه اموال ثبت اسناد قرارداد ملکی وصول مطالبات انحصار وراثت ثبت احوال اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۶۳۰,۰۰۰ تومان
۵۲۵,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
کیفری ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم اینترنتی خانواده ثبت احوال جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال ثبت اسناد قرارداد
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
قرارداد خانواده اجرای احکام ملکی داوری انحصار وراثت وصول مطالبات اموال و مالکیت جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص کیفری
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
قرارداد کیفری جرایم علیه امنیت کشور ملکی دیوان عدالت اداری خانواده اداره کار بیمه اجرای احکام شرکت ها جرایم اینترنتی جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری اداره کار قرارداد جرایم علیه اموال ملکی وصول مطالبات جرایم علیه اشخاص انحصار وراثت جرایم اینترنتی ثبت اسناد
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
وصول مطالبات کیفری قرارداد خانواده ملکی ثبت احوال مالیات شرکت ها جرایم اینترنتی داوری ثبت اسناد
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت ها خانواده داوری انحصار وراثت اموال و مالکیت ملکی کیفری اجرای احکام قرارداد
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی خانواده کیفری قرارداد انحصار وراثت جرایم اینترنتی وصول مطالبات ثبت احوال داوری
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
وصول مطالبات خانواده کیفری داوری ملکی جرایم اینترنتی ثبت احوال ثبت اسناد جرایم علیه امنیت کشور جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۶۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی اموال و مالکیت وصول مطالبات خانواده قرارداد
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی انحصار وراثت اموال و مالکیت وصول مطالبات خانواده کیفری جرایم علیه اشخاص داوری جرایم علیه اموال ثبت اسناد قرارداد
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده اداره کار اجرای احکام انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم علیه اموال بیمه جرایم علیه اشخاص کیفری جرایم علیه امنیت کشور جرایم اینترنتی
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی قرارداد ثبت اسناد انحصار وراثت اموال و مالکیت وصول مطالبات خانواده کیفری اجرای احکام جرایم علیه اشخاص داوری جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده اموال و مالکیت کیفری جرایم علیه اموال قرارداد ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم علیه اشخاص ثبت احوال
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۷,۰۰۰ تومان
ملکی خانواده کیفری جرایم اینترنتی وصول مطالبات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی وصول مطالبات قرارداد جرایم اینترنتی خانواده کیفری انحصار وراثت ثبت احوال اداره کار اجرای احکام جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
انحصار وراثت خانواده کیفری اجرای احکام داوری قرارداد وصول مطالبات ثبت اسناد ملکی جرایم اینترنتی اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی خانواده جرایم علیه امنیت کشور جرایم علیه اموال کیفری جرایم علیه اشخاص داوری قرارداد جرایم اینترنتی وصول مطالبات اموال و مالکیت ثبت اسناد
شروع قیمت از
۵۹۰,۰۰۰ تومان
۴۸۹,۰۰۰ تومان
ملکی قرارداد وصول مطالبات خانواده کیفری
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده کیفری ملکی شرکت ها انحصار وراثت
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات خانواده کیفری ثبت احوال اداره کار قرارداد
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
ملکی اموال و مالکیت وصول مطالبات خانواده کیفری اجرای احکام
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی دیوان عدالت اداری اموال و مالکیت وصول مطالبات جرایم اینترنتی خانواده ثبت احوال اجرای احکام جرایم علیه اموال بیمه ثبت اسناد قرارداد
شروع قیمت از
۹۶۰,۰۰۰ تومان
۸۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
اجرای احکام جرایم علیه اشخاص ملکی خانواده کیفری جرایم علیه اموال داوری قرارداد شرکت ها اموال و مالکیت وصول مطالبات ثبت اسناد
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان

با سلام در صورتی عسر و حرج اثبات بعله امکان پذیر است صرف یک بار صرب و جرح دلیل بر عسر وحرج نخواهد شد

درود بر شما
در صورت اثبات عسر و حرج توسط زوجه ،امکان پذیر است‌.

با سلام
در حال به طور کلی بدون بخشش امکان طلاق هست.

با سلام در صورت اثبات عسر و حرج بله می تواند

با توجه به شرایطی که توضیح دادید، پاسخ به چند بخش تقسیم می‌شود. موضوع شما دو جنبه کاملا جدا دارد: ۱. مهریه و ۲. طلاق.

۱. آیا بدون بخشش مهریه می‌تواند طلاق بگیرد؟

پاسخ کوتاه: بله، او می‌تواند بدون اینکه مهریه را ببخشد، طلاق بگیرد.
طلاق و مهریه دو مقوله جدا هستند. دادگاه برای طلاق، ابتدا تکلیف مهریه را مشخص می‌کند، اما طلاق منوط به بخشش مهریه نیست.

اما نوع طلاق مهم است:

· طلاق توافقی: اگر هر دو同意 کنید، طلاق می‌گیرید و در همان جلسه تکلیف مهریه را مشخص می‌کنید (مثلا می‌گویید مهریه را بعدا می‌پردازد یا به صورت اقساط). در این نوع طلاق، بخشش مهریه الزامی نیست.
· طلاق از سوی زن (طلاق خلع و مبارات): اگر زن بخواهد از خودش طلاق بگیرد (بدون اینکه مرد موافق باشد)، باید «بذل مهریه» کند (یعنی تمام یا بخشی از مهریه را به شما ببخشد یا بابت آن مالی به شما بدهد). در این حالت، بخشش مهریه شرط طلاق است.
· طلاق قضایی (درخواست زن به دلیل عسر و حرج): اگر زن ثابت کند زندگی با شما برایش غیرقابل تحمل است (عسر و حرج)، دادگاه می‌تواند حکم طلاق دهد و در این حالت، زن بدون بخشش مهریه می‌تواند طلاق بگیرد، مگر اینکه دادگاه تشخیص دهد که خود زن مقصر بوده است.

در مورد شما:
همسرتان به دلیل شکستگی دماغ (که شما عامل آن بوده‌اید) می‌تواند ادعای عسر و حرج کند. حتی اگر شما هدیه داده‌اید و او بعدا با شما خوب بوده، اما شکستگی دماغ یک آسیب جسمانی ماندگار است و دادگاه می‌تواند آن را مصداق عسر و حرج بداند. در این صورت، دادگاه حکم طلاق می‌دهد و مهریه همچنان به عنوان یک دین بر عهده شما می‌ماند (بدون نیاز به بخشش از سوی او).

۲. آیا می‌تواند از شما شکایت کند و همزمان طلاق هم بگیرد؟

بله، این دو کاملا مجزا هستند. او قبلا از شما شکایت کرده و شما محکوم به دیه و شش ماه زندان تعلیقی شده‌اید. این محکومیت به تنهایی برای دادگاه خانواده دلیل محکمی برای اثبات عسر و حرج است. او می‌تواند با استناد به همان رای دادگاه کیفری، در دادگاه خانواده درخواست طلاق دهد و دادگاه به نفع او رای می‌دهد.

۳. نقش «ترغیب پدر و دایی‌ها» در این پرونده

این موضوع در پرونده شکستگی دماغ او تاثیری ندارد. چون شما ضربه را زده‌اید، صرف نظر از رفتار بعدی او، آن ضربه جرم محسوب می‌شود. اما در دادگاه خانواده (برای طلاق) می‌توانید از این موضوع استفاده کنید که خود او باعث تحریک دیگران برای ضرب و جرح شما شده است. این موضوع می‌تواند تقصیر او را در اختلافات اثبات کند و دادگاه را به این نتیجه برساند که هر دو در نابودی زندگی مشترک مقصر بوده‌اید. در این حالت:

· اگر دادگاه تشخیص دهد که هر دو مقصر هستید، زن نمی‌تواند از طریق طلاق قضایی (عسر و حرج) طلاق بگیرد (چون تقصیر او هم هست) و باید یا طلاق توافقی کنید یا شما طلاق بدهید (طلاق رجعی) و در این صورت مهریه کامل به او تعلق می‌گیرد.

جمع‌بندی نهایی (پاسخ به سوال شما):

· آیا بدون بخشش مهریه می‌تواند طلاق بگیرد؟
بله، از طریق طلاق قضایی به دلیل عسر و حرج (با استناد به شکستگی دماغ) می‌تواند بدون بخشش مهریه طلاق بگیرد. در این صورت شما هم ملزم به پرداخت مهریه هستید و هم طلاق می‌گیرید.
· آیا دادگاه به نفع او رای می‌دهد؟
احتمالا بله، مگر اینکه شما بتوانید ثابت کنید که ضربه عمدی نبوده (که خودتان گفتید عمدی بوده) یا اینکه همسرتان خودش باعث اختلاف بوده و عسر و حرج مستند به عملکرد خود اوست.

توصیه عملی:

· برای جلوگیری از طلاق یک‌طرفه: اگر نمی‌خواهید طلاق دهید، بهترین راه این است که خودتان از همسرتان طلاق نگیرید و او هم از طریق عسر و حرج نتواند ثابت کند (که با وجود رای محکومیت کیفری، سخت است).
· برای کاهش مهریه: اگر طلاق حتمی است، سعی کنید با او به طلاق توافقی برسید و در آن توافق کنید که مهریه به صورت اقساط بلندمدت (مثلا ماهی ۵۰۰ هزار تومان) پرداخت شود. در این صورت نیازی به بخشش مهریه نیست اما فشار یکجا پرداخت را ندارید.
· حتما وکیل بگیرید: یک وکیل متخصص دعاوی خانواده و کیفری می‌تواند با توجه به رفتار بعدی همسرتان (ترغیب دیگران به ضرب و جرح شما) در دادگاه خانواده پرونده را به نفع شما ختم کند و مانع از طلاق قضایی او شود.

در نهایت، این پرونده پیچیده و دوجنبه‌ای است. هر چه سریعتر به وکیل مراجعه کنید تا از محکومیت‌های بیشتر جلوگیری شود.

سلام و درود خیر همسر شما برای طلاق الزامی به بخشش مهریه اش ندارد

سلام همسر شما برای طلاق الزامی به بخشش مهریه ندارند

با سلام ؛
بله، اصلا می‌تواند مهریه را نگه دارد و هم‌زمان برای طلاق اقدام کند؛ اتفاقات بعدی مثل درگیری خانوادگی یا هدیه‌دادن، مهریه را خودبه‌خود از بین نمی‌برد.

اگر بخواهید دقیق‌تر بررسی شود که در پرونده شما تاثیری بر دعوای طلاق یا مهریه دارد یا نه، باید وکیل خانواده پرونده و احکام را ببیند.

درود وقت بخیر
با توجه به اثبات ضرب و جرح زوج علیه زوجه به موجب حکم کیفری و نیز اختلافات شدید خانوادگی احتمالا دادگاه خانواده در ازای بذل بخش کوچکی از مهریه حکم به طلاق صادر نماید.

درود
در صورت اثبات عسر و حرج می تواند .

سلام، اگر بتوانند عسر و حرج خود را ثابت کنند، این امکان وجود دارد

سلام..زوجه باید ادعای عسرحرج را ثابت نماید

سلام

زوجه باید ادعای عسرحرج را ثابت نماید

بله، در صورت اثبات ضرب‌وجرح مؤثر و محکومیت کیفری شما، همسرتان می‌تواند به استناد عسر و حرج تقاضای طلاق کند و الزام قانونی به بخشش مهریه ندارد.

سلام
همسرتان می‌تواند درخواست طلاق دهداما باید ثابت کند که ادامه زندگی مشترک برای او غیرقابل‌تحمل است.اگر بخواهد طلاق خلع بگیرد، معمولا باید بخشی یا تمام مهریه را ببخشد، مگر اینکه شما توافق دیگری کنید.ضرب و جرح شما توسط پدر و دایی‌های همسر می‌تواند به‌عنوان دفاع حقوقی مطرح شود و ممکن است در دادگاه به نفع شما باشد.

بادرود
اگر همسر شما بتواند عسر و حرج را ثابت کند یا از وکالت در طلاق (در صورت وجود در عقدنامه) استفاده کند، ممکن است بتواند بدون بخشش مهریه طلاق بگیرد.
اقدامات همسرتان در ترغیب پدر و دایی‌هایش برای ضرب و جرح شما می‌تواند به‌عنوان دفاع در دادگاه مطرح شود، اما به‌تنهایی مانع طلاق نیست.
•هدایای شما از نظر حقوقی تاثیری مستقیم بر حق مهریه یا طلاق ندارند.

سلام وقت بخیر 🌿
سه موضوع کاملا جدا باید بررسی شود تا روشن شود همسرتان می‌تواند «بدون بخشیدن مهریه» طلاق بگیرد یا نه و شما چه ادعاهایی مقابل او دارید:

۱) حق زوجه برای طلاق و مهریه
۲) تاثیر ضرب و جرح و محکومیت‌های متقابل
۳) وضعیت هدایایی که بعد از حادثه به او داده‌اید

───────────────────────────────
۱) آیا زوجه می‌تواند بدون بخشش مهریه طلاق بگیرد؟
───────────────────────────────
الف) طلاق به درخواست زوجه سه مسیر اصلی دارد:

۱. طلاق توافقی ← لازمه-اش توافق دو طرف بر همه چیز، معمولا زن چیزی از مهریه را می-بخشد تا شما هم امضا کنید.
۲. طلاق به استناد «عسر و حرج» (ماده ۱۱۳۰ ق.م.) ← اگر زن ثابت کند زندگی برایش مشقت‌بار است، دادگاه اجازه طلاق می‌دهد و مهریه-اش را کامل می‌گیرد.
۳. طلاق به دلیل «ترک انفاق یا سوء‌رفتار شدید» (مواد ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰) ← ضرب و جرح منجر به شکستگی بینی + محکومیت کیفری شما، قوی-ترین دلیل سوء‌رفتار است.

بنابراین:
چون شما به جرم ضرب و جرح عمدی محکوم شده‌اید، زن می‌تواند با استناد به بند «سوءرفتار و ضرب و جرح مستمر/غیرقابل تحمل» از ماده ۱۱۳۰، دادخواست طلاق بدهد و نیازی به بخشیدن مهریه ندارد؛ دادگاه معمولا کل مهریه را برایش محفوظ نگه می‌دارد.

ب) هدایا و دلجویی بعد از حادثه
دادگاه فقط نتیجه را می‌سنجد: «آیا امنیت جانی و روانی زن در زندگی مشترک مخدوش شده یا نه؟»
پرداخت هدیه و گوشی و طلا، حق طلاق زن را از بین نمی‌برد و فقط در ارزیابی حسن‌نیت شما ممکن است اندکی مؤثر باشد.

جمع‌بندی محور (۱):
بله، زن می‌تواند بدون بخشش مهریه طلاق بگیرد به شرطی که با مدارک (برگه پزشکی قانونی، رای کیفری شش-ماه تعلیقی) عسر و حرج خود را اثبات کند؛ و این مدارک را دارد.

───────────────────────────────
۲) تاثیر ضرب و جرح شما توسط پدر و دایی‌های زن
───────────────────────────────
• محکومیت کیفری آن‌ها جداگانه ثبت شده و به ضرر شما نیست.
• مشارکت یا ترغیب زن در این ماجرا اگر ثابت شود، ممکن است در دادگاه خانواده «حسن معاشرت» او را زیر سؤال ببرد، اما:

– حق مهریه زن را ساقط نمی‌کند (مهریه یک دین مستقل است).
– مانع طلاق عسر و حرج به استناد ضرب و جرح نخست نمی‌شود؛ زیرا اصل آسیب جدی به زن ناشی از رفتار شما بوده است.
– در مقام دفاع، می‌توانید بگویید زندگی برای شما هم غیرقابل تحمل شده و خودتان طلاق به درخواست شوهر بدهید (ماده ۱۱۳۳) اما باید حقوق مالی زن را بپردازید.

───────────────────────────────
۳) تکلیف هدایای پس از حادثه (گوشی، سرویس، النگو…)
───────────────────────────────
هدایا عرفا «هبه» محسوب می‌شوند:

• چون زن خویشاوند نسبی شما نیست، طبق ماده ۸۰۳ ق.م. هبه بلاعوض «قابل رجوع» است مگر عین آن تلف شده یا در تصرف غیر باشد.
• اگر گوشی یا طلا هنوز موجود است و وضعیت همان است، در صورت طلاق می‌توانید دعوای «رجوع از هبه» یا «استرداد هدایای زوجیت» مطرح کنید.
– باید ثابت کنید که این اموال را بلاعوض داده‌اید.
– اگر زن ثابت کند هدیه معوض بوده (مثلا در ازای حسن گذشت یا بخشش دیه) یا آن‌ها را فروخته و مصرف کرده، رجوع منتفی است.

───────────────────────────────
پاسخ رو-در-رو به سؤال شما
───────────────────────────────
۱. بله؛ با وجود محکومیت شما بابت شکستگی بینی و استناد به عسر و حرج، همسر می‌تواند بدون اینکه مهریه را ببخشد حکم طلاق بگیرد.
۲. ادعای شما مبنی بر «دلجویی با هدایا» یا این‌که او خانواده‌اش را تحریک کرده، مانع حق طلاق نیست، اما می‌توانید از این موضوع برای دفاع اخلاقی و نیز دعوای استرداد هدایا استفاده کنید.
۳. اگر قصد جلوگیری یا مذاکره دارید، بهترین راه مصالحه و توافق است؛ چون در محکمه شانس زن برای دریافت حکم طلاق همراه با کل مهریه نسبتا بالاست.

───────────────────────────────
چه کار می‌توانید بکنید؟
───────────────────────────────
• اگر زندگی‌ مشترک را نمی‌خواهید: خودتان طبق ماده ۱۱۳۳ دادخواست طلاق بدهید و با زن بر سر مهریه و حضانت معامله کنید (طلاق توافقی).
• اگر زندگی را می‌خواهید:
– مدارکی درباره تحریک زن در ضرب و جرح خود جمع کنید تا در مشاوره دادگاه ارائه دهید.
– دوره مشاوره خانواده، ترک خشونت، یا تعهد رسمی به عدم تعرض بسازید تا قاضی را قانع کنید خطر تکرار وجود ندارد.
• برای هدایا: در صورت طلاق قطعی، دعوای «رجوع از هبه» نسبت به اموال موجود را مطرح کنید.

موفق باشید 🌷

با درود
زوجه جهت طلاق باید عسر وحرج خویش را اثبات نماید

سلام برای طلاق از جانت زوجه می‌بایست عسر و حرج اثبات گردد و ربطی به مهریه ندارد.

با سلام و احترام باید عسر و حرج خود را در دادگاه ثابت کند

با سلام ،زوجه جهت طلاق باید عسر وحرج خویش را اثبات نمایند.

با سلام و عرض ادب ،زوجه برای طلاق ، عسر و حرج خود را باید اثبات کند.

زوجه بدون دلیل نمی‌تواند طلاق بگیرد و باید شرایط ذکر شده در قانون را داشته باشد تا بتواند طلاق بگیرد.
گرفتن مهریه هم ربطی به طلاق ندارد و به محض انعقاد عقد نکاح زوجه مالک مهریه و پرداخت بر ذمه زوج است،حتی بدون طلاق هم می‌تواند آنرا بخواهد.

با سلام و درود
زوجه برای طلاق می بایست عسر و حرج خود را اثبات نماید

با سلام
مهریه دینی است بر ذمه زوج و از حقوق مالی زوجه ،و در طلاق از سوی زوجه عسر و حرج زوجه باید اثبات شود و لزومی به بخشش مهریه نیست .

با سلام.. زوجه می‌تواند با اثبات عسر و حرج و گواهی پزشکی قانونی حاکی از ضرب و جرح عمدی بوجود آمده تقاضای طلاق مطرح نماید و صدور رای بسته به نظر قاضی پرونده می‌‌باشد، که اگر رای طلاق صادر شود زوج به پرداخت کلیه حقوق مالی زوجه منجمله مهریه وی نیز محکوم خواهد شد، ضمنا قضیه ضرب و جرح واقع شده از ناحیه اقوام زوجه پرونده مجزایی هست که رای آن هم مطابق شرحی که دادید صادر گردیده است و به پرونده طلاق ارتباطی نخواهد داشت.

سلام برای طلاق لزومی به بخشش مهریه نیست. اگر شرایط طلاق وجود داشته باشد ایشان می تواند اقدام کند.

سلام
ایشان باید عسر و حرج را اثبات نماید

درود زوجه جهت طلاق باید عسر و حرج خود را نزد قاضی اثبات نماید.

با سلام
زوجه جهت طلاق بایستی عسر و حرج خود را اثبات نماید.

سلام، وقت بخیر مهریه از حقوق مالی زن است واین در اختیار خانم است که بخواهد مهریه را دریافت کند یا ببخشد.

سلام خانم می‌توانند از دادگاه بخاطر سوءرفتار و عسروحرج تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش نمایند.درخصوص مهریه حتما لازم به بخشش نیست هرچند مواردی هم جهت دفاع از ناحیه زوج وجود دارد که در صورت لزوم از همکاران سایت مشاوره بگیرید

عرض سلام و احترام، در صورت اثبات عسر و حرج حاصله از ضرب و جرح می تواند دادخواست طلاق دهد و مهریه خویش را هم طلب نماید.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۶,۶۴۹ مشاوره حقوقی طلاق تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۳۸۸ وکیل طلاق آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا