بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا جهت حضور زوج در دفترخانه ابلاغ و یا اخطار کتبی به وی داده میشود؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۱۶ پاسخ ثبت شده

سلام، زوجه به استناد یکی از شروط عقدنامه دادخواست طلاق به دادگاه تقدیم کرده و دادگاه نیز پس از رسیدگی، دعوی وی را وارد تشخیص داده و حکم طلاق ایشان را صادر کرده است و دادنامه مذکور نیز به قطعیت رسیده است.زوجه با اخذ گواهی قطعیت دادنامه طلاق، به دفترخانه مراجعه نموده است و لیکن زوج در دفترخانه حضور نیافته و قصد حضور هم ندارد و تاکنون نیز هیچ اخطار و یا ابلاغی جهت حضور برایش صادر نشده است.(فقط یکبار سردفتر تلفنی از زوج درخواست حضور داشته است)
لازم به ذکر است دادگاه صادرکننده حکم طلاق ذیل ماده ۳۳ در رای صادر شده بر نمایندگی سردفتر در اجرای صیغه طلاق در صورت امتناع زوج تصریح نکرده است.
مع الوصف کیفیت این موضوع به چه صورت است ؟

اگر زوج در دفترخانه حضور پیدا نکند و صیغه طلاق جاری شود آیا مراتب به وی جهت استحضار از موضوع و انجام شدن صیغه طلاق ابلاغ می‌شود؟
با تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

دفترخانه موظف است جهت حضور زوج به وی ابلاغ رسمی ارسال کند و در صورت عدم حضور یا امتناع، با اجرای صیغه طلاق مراتب به او ابلاغ می‌شود. چنانچه نمایندگی سردفتر در دادنامه قید نشده باشد، دفترخانه بر اساس مفاد رای عمل کرده یا برای اجرای صیغه از دادگاه استعلام یا تقاضای اصلاح رای می‌نماید.

این یک روند قانونی کلی است اما اجرای صیغه بدون حضور زوج به عبارات دقیقِ درج‌شده در دادنامه شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه ابلاغ و اجرای طلاق در غیاب زوج

دفترخانه برای حضور زوج اخطاریه رسمی صادر می‌کند و مهلتی برای حضور وی تعیین خواهد شد. اگر زوج بدون عذر موجه حاضر نشود یا از اجرای صیغه امتناع کند، پس از جاری شدن صیغه طلاق مراتب کتبا به وی اطلاع داده می‌شود. با توجه به اینکه نمایندگی سردفتر در دادنامه شما ذکر نشده است، سردفتر مستقلا نمی‌تواند صیغه را جاری کند و باید از دادگاه صادرکننده حکم استعلام بگیرد یا درخواست اصلاح رای مطرح شود.

منابع: قانون حمایت خانواده، ماده ۳۳

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
محمدرضا امیرسهرابی

کارشناس ارشد حقوق

درود و احترام؛ در ماده۳۳ قانون حمایت خانواده که بدان اشاره نموده اید، پیش بینی لازم من باب عدم حضور زوج شده است.
«.... هرگاه حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم شود، در صورتی که زوج ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ مراتب در دفترخانه حاضر نشود، سردفتر به زوجین ابلاغ می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی وی یا امتناع او از اجرای صیغه، صیغه طلاق جاری و ثبت می شود و مراتب به زوج ابلاغ می گردد. در صورت اعلام عذر از سوی زوج، یک نوبت دیگر به ترتیب مذکور از طرفین دعوت به عمل می آید.
تبصره ـ دادگاه صادرکننده حکم طلاق باید در رای صادرشده بر نمایندگی سردفتر در اجرای صیغه طلاق در صورت امتناع زوج تصریح کند.
در باب عدم اعمال تبصره فوق نیز سردفتر باید از دادگاه استعلام نمایند.

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

چنانچه زوجه برای اجرای گواهی عدم امکان سازش که به درخواست زوج صادر گردیده در دفترخانه حاضر نشود، در صورتی که زوج حقوق مالی زوجه، موضوع ماده ۲۹ قانون، را تحویل اجرای احکام دادگاه صادرکننده گواهی عدم امکان سازش نماید، به تقاضای زوج صیغه طلاق جاری و در دفتر طلاق ثبت و مراتب به زوجه اطلاع داده می شود. از جهت حفظ و نگهداری حقوق مالی زوجه، اجرای احکام به ترتیب مقرر در مواد ۴۵ و ۷۸ قانون اجرای احکام مدنی عمل خواهد کرد. هزینه نگهداری اشیا و اموال و سکه ها از زمان تحویل توسط زوج، به عهده زوجه خواهد بود.
هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه می رسد. - فاصله بین ابلاغ اخطاریه و جلسه اجرای صیغه نباید از یک هفته کمتر باشد. در مواردی که زوج یا زوجه مجهول المکان باشند، دعوت از شخص مجهول المکان از طریق نشر آگهی در جراید کثیر الانتشار یا هزینه درخواست کننده به وسیله دفترخانه به عمل می آید.

رضا گلریز
رضا گلریز
۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۹ · ۱٬۱۷۲ مشاوره موفق

سلام سر دفتر وفق مطالب موجود در دادنامه عمل خواهد کرد و نمی توان بدون حضور زوج صیغه طلاق را جاری نمود مگر در حکم تصریح شده باشد اعم از وکالت در طلاق یا عدم حضور زوج ،می توانید از دادگاه صادر کننده حکم درخواست اصلاح رای را بخواهید

امیر ضیغمی ۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۸۹۰ مشاوره موفق

درود فراوان
با توجه به رای صادره که بر مبنای شروط ضمن عقد بوده است ، و با توجه به اطلاع رسانی قبلی و امتناع زوج از حضور ، سردفتر راسا میتواند بدون حضور زوج اقدام به جاری نمودن صیغه طلاق نماید .

نمایش ۱۲ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۷۴ مشاوره موفق

سلام
بله مراتب به ایشان ابلاغ میشود و در صورت امتناع از حضور سردفتر به نمایندگی اقدام به ثبت میکند

ابراهیم صفری
ابراهیم صفری تأیید‌شده
۴ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۰۴ مشاوره موفق

با سلام
طبق مفاد قید شده در متن حکم اصداری عمل خواهد شد در صورت عدم حضور زوج ، دادگاه تصمیم مقتضی را خواهد گرفت

فائزه احمدی
فائزه احمدی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۴۶۲ مشاوره موفق

باسلام چنانچه زوج بدون عذرموجه حضور پیدا نکنند سردفتر مطابق رای صادره عمل خواهد کرد

محمدحسین انصاری مهیاری ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۷۶ مشاوره موفق

سلام از طرف دفترخانه ازدواج و طلاق به زوج ابلاغ میشود جهت طلاق مراجعه نماید چنانچه ظرف مدت تعیین شده بدون عذر موجه حاضر نشد به نمایندگی زوج صیغه طلاق جاری میگردد

مجتبی اسکندری ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۰

با سلام
چون دادخواست طلاق به استناد شروط عقدنامه بوده که به نوعی، احراز اعمال وکالت در طلاق از آن یاد می شود. دفترخانه راسا با ابلاغ به زوج و در صورت عدم حضور زوج می تواند صیغه طلاق را جاری نماید.

سیدفرخ امام ۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

۵٫۰ · ۲۳ مشاوره موفق

باسلام
سردفترمیتواند رسما اقدام نماید وصیغه طلاق را جاری نماید بدون حضور زوج چون قبلا به ایشان اعلام گشته.

وحید قاسمی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۷ مشاوره موفق

سردفتر ازدواج و طلاق براساس اجراییه صادره در خصوص اجرای صیغه ی طلاق اقدام می نماید

وحید عاکفی قاضیانی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۵۴ مشاوره موفق

درود سردفتر مطابق با مفاد رای و هر آنچه در رای آمده است عمل خواهد کرد.

گل نوش ملکی
گل نوش ملکی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

بله بدوا برای ایشان ابلاغ صورت می گیرد

حسین مظاهری تهرانی ۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
بله مراتب به ایشان ابلاغ می گردد.

فرشته نوری ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳۱۶ مشاوره موفق

با سلام،سردفتر مطابق مفاد رای عمل خواهد نمود.

سیدمحمد سجادی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

با سلام،
بله برای ایشان ابلاغیه صادر میشود

۲۳۱ وکیل متخصص خانواده آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید