بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا بعد از طلاق، به جرم ترک انفاق در سال های گذشته محکوم به مجازات می شویم؟

پرسیده شده ۵ سال پیش ۱۵ پاسخ ثبت شده

زوجه به جرم ترک انفاق به مدت ۲ سال در دادگاه کیفری از من شکایت کرده اند.
در دادگاه حقوقی هم اینجانب محکوم به پرداخت نفقه شدم و اجرائیه صادر شده.
سپس گواهی عدم امکان سازش به درخواست من صادر شد و طلاق در دفترخانه ثبت شد.

حال سوال من اینست که با توجه به اینکه الان طلاق گرفتیم، اگر من الان نفقه ی معوقه ی ایشان را پرداخت کنم، باز در دادگاه کیفری محکوم به مجازات به جرم ترک انفاق در سال های گذشته میشوم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

بعد از وقوع طلاق، شکایت ترک انفاق دیگر موضوعیت ندارد و شما باید وقوع طلاق را به دادگاه اعلام کنید و مبلغ محکومیتِ حقوقی را به حساب دادگستری بپردازید. همچنین تا پایان مدت عده ملزم به پرداخت نفقه هستید.

اینکه پرونده کیفری دقیقاً چگونه مختومه شود، به اقدام شما در اعلام طلاق و تودیع بدهی به صندوق دادگاه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

منتفی شدن شکایت ترک انفاق پس از طلاق

با وقوع و ثبت طلاق، جرم ترک انفاق دیگر مصداق و موضوعیتی ندارد. برای جلوگیری از محکومیت در دادگاه کیفری، باید مراتب طلاق را رسماً به دادگاه اعلام کنید. همچنین لازم است مبلغ محکومیتِ پرونده حقوقی را به حساب دادگستری واریز نمایید. توجه داشته باشید که طبق نظر وکلا، پرداخت نفقه تا پایان ایام عده همچنان بر عهده شما خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۷۳ مشاوره موفق

باید مراتب طلاق را به دادگاه اعلام کرده و مبلغ محکومیت را نیز به حساب دادگستری تودیع نمایید .

ویدا سماوات ۸ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹۶ مشاوره موفق

ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱، ترک انفاق زوجه واجد وصف کیفری است و اگر مرد با وجود تمکن مالی، نفقه زوجه را نپردازد و شکایت کیفری مطرح شود، قابل مجازات است؛ حال با توجه به اینکه شکایت ترک انفاق مربوط به ایام زوجیت است و در آن ایام رابطه زوجیت برقرار بوده، طلاق بعدی تاثیری در تحقق جرم ندارد و جرم در زمان زوجیت واقع شده و قابل تعقیب است؛ اما اگر قبل از صدور حکم قطعی کیفری، نفقه معوقه موضوع شکایت کیفری پرداخت شود، حسب رویه قضایی و اصول حاکم بر حقوق کیفری (از جمله قاعده تعزیر به عفو ولی حق و اصل شخصی بودن مجازات)، بسیاری از محاکم این پرداخت را از موجبات تخفیف یا حتی معافیت از مجازات می‌دانند و به استناد ماده ۳۷ قانون مجازات اسلامی ممکن است مجازات را کاهش دهند یا در صورت جلب رضایت شاکی، حکم به برائت صادر شود؛ با این حال، پرداخت نفقه گذشته به‌طور مطلق موجب زوال وصف کیفری نمی‌شود، مگر با رضایت شاکی یا گذشت وی؛ بنابراین توصیه می‌شود پس از پرداخت نفقه معوقه، رضایت کتبی زوجه را اخذ و به دادگاه کیفری ارائه دهید تا موجبات صدور قرار موقوفی تعقیب یا برائت فراهم گردد.

مهدی حمیدی
مهدی حمیدی
۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

مطابق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱، ترک انفاق زوجه واجد وصف کیفری است و اگر مرد با وجود تمکن مالی، نفقه زوجه را نپردازد و شکایت کیفری مطرح شود، قابل مجازات است؛ حال با توجه به اینکه شکایت ترک انفاق مربوط به ایام زوجیت است و در آن ایام رابطه زوجیت برقرار بوده، طلاق بعدی تاثیری در تحقق جرم ندارد و جرم در زمان زوجیت واقع شده و قابل تعقیب است؛ اما اگر قبل از صدور حکم قطعی کیفری، نفقه معوقه موضوع شکایت کیفری پرداخت شود، حسب رویه قضایی و اصول حاکم بر حقوق کیفری (از جمله قاعده تعزیر به عفو ولی حق و اصل شخصی بودن مجازات)، بسیاری از محاکم این پرداخت را از موجبات تخفیف یا حتی معافیت از مجازات می‌دانند و به استناد ماده ۳۷ قانون مجازات اسلامی ممکن است مجازات را کاهش دهند یا در صورت جلب رضایت شاکی، حکم به برائت صادر شود؛ با این حال، پرداخت نفقه گذشته به‌طور مطلق موجب زوال وصف کیفری نمی‌شود، مگر با رضایت شاکی یا گذشت وی؛ بنابراین توصیه می‌شود پس از پرداخت نفقه معوقه، رضایت کتبی زوجه را اخذ و به دادگاه کیفری ارائه دهید تا موجبات صدور قرار موقوفی تعقیب یا برائت فراهم گردد.

نمایش ۱۲ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
فرشید شاه مردانی فیروزجائی ۵ سال پیش

دکترای حقوق

۴٫۹ · ۴۷ مشاوره موفق

با سلام ،وقتی طلاق محقق گردید تا پایان عده ملزم به پرداخت نفقه می باشید.در خصوص محکومیت قطعی نفقه می توانید به صندوق دادگستری واریز نمایید

مهسا خاکپور
مهسا خاکپور
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۳۱ مشاوره موفق

سلام
مراتب طلاق را به دادگاه اعلام کرده و مبلغ محکومیت را به حساب دادگستری واریز نمایید .

عذرا نصرآبادی ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۴۵ مشاوره موفق

سلام. شما مراتب طلاق را به دادگاه اعلام بفرمایید و مبلغ محکومیت را به حساب دادگاه تودیع نمایید .

زهرا حبیبی نیا ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۸ مشاوره موفق

سلام و درود مراتب طلاق را به دادگاه اعلام بفرمایید و مبلغ محکومیت را به حساب دادگاه تودیع نمایید

پریسا استکی ۵ سال پیش

دکترای حقوق

۴٫۳ · ۷ مشاوره موفق

باسلام و احترام ،وقتی طلاق محقق گردید تا پایان عده ملزم به پرداخت نفقه هستید و بعد از آن ترک انفاق موضوعیت ندارد.

علیرضا زرینه پور ۵ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۹ مشاوره موفق

باسلام
خیر ترک انفاق مصداق ندارد لیکن تا پایان عده شما ملزم به پرداخت نفقه هستین

ابوالفضل جهان بخش ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۸۹ مشاوره موفق

باسلام مراتب طلاق را به دادگاه اعلام نمایید.

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود بعد از طلاق ترک انفاق موضوعیت ندارد

حسن آرین پور ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب ،مراتب طلاق را به دادگاه اعلام نمایید

گل نوش ملکی
گل نوش ملکی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

خیر با طلاق ترک انفاق بی معنیست

علی اصغر نادری ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۱۹ مشاوره موفق

مراتب طلاق را به دادگاه اعلام کنید

پژمان کاکاوندی ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام. شما باید مراتب طلاق را به دادگاه اعلام کرده و مبلغ محکومیت را نیز به حساب دادگستری تودیع نمایید .

۸۴ وکیل متخصص ترک انفاق آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال