بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا بدون اجبار مشروط علیه دعوی رد میشود؟

پرسیده شده ۳ سال پیش ۹ پاسخ ثبت شده

سلام دانشجو نیستم ومیخوام نظر تعدادی ازوکلای محترم رو بدونم تا برای سپردن پرونده واعطای وکالت اقدام نمایم.اگر۲هزارمتر بیع عادی زمینی منعقدشود و دربرگ عادی دیگری شرط فعل مثبتی شده باشدبه اینصورت که(اگرزمین ۲۰هزارمتری ام را دیوار کشیدی وتحویلم دادی بیع۲هزارمتری فوق دستمزدت باشد وگرنه بیع ۲هزارمتری فوق فسخ است وباید برگشت کند،وفقط مشروط علیه امضا وانگشت زده باشد)ومشروط علیه باجعل عنوان وکیل دادگستری اقدام به اخذ ۲هزارمتر بیع نموده باشد مورخ ۱۳۹۳،وتا۱۴۰۰مشروط له را فریب میداده که درحال انجام کارهای اداری میباشد،که مورخ۱۴۰۰مشروط له از مشروط علیه سهوا عنوان ابطال مبایعه نامه را مطرح کرده وتا۱۴۰۱/۱۲/۲۰بطول انجامید که به علت دیر واریز کردن هزینه کارشناس دادخواست مشروط له ابطال گردیده،ومورخ۱۴۰۲/۰۱/۱۲مشروط له اظهارنامه مبنی برفسخ بیع فوق وبلافاصله دادخواست تایید فسخ برای دادگاه ثبت نمود وعلاوه براین مشروط علیه دارای سوپیشینه متعددکیفری میباشد وبا قرارکفالت آزاد میباشد درحال حاضرو طبق تحقیقات محل ازسوی مرجع انتظامی به دستور دادیار مشروط علیه شغل معینی نداشته واقدام به خرده فروشی موادمخدر میکند وازموقعیت اجتماعی خوبی برخوردار نمیباشد.فعل شرط شده هم صرفا به مشروط علیه اشاره دارد وکس دیگری نمیتواند بجایش انجام دهد،سوال اینست که مشروط له اظهارنامه فسخ وبلافاصله دادخواست تایید فسخ ثبت نموده بدون درخواست الزام مشروط علیه به انجام شرط توسط دادگاه،ویا انجام فعل توسط دیگری به خرج مشروط علیه،حال چون مشروط له اجبار مشروط علیه به انجام شرط را از دادگاه نخواسته دعوی رد میشود؟مشروط علیه درصلاحیت دیوارکشی وتحویل زمین به مشروط له نمیباشد وعنوان وکیل را جعل نموده،سوالم فقط درمورد رد دعوی به علت عدم تقاضای اجبار مشروط علیه به وفای شرطه سپاسگزارم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

در شرط فعل اصولا نمی‌توان مستقیما قرارداد را فسخ کرد و ابتدا باید دادخواست اجبار به انجام تعهد ثبت شود، در غیر این صورت احتمال رد یا عدم استماع دعوا وجود دارد؛ هرچند اعتبار خودِ شرط و ارتباط آن با مبایعه‌نامه نیز محل اختلاف است.

این قاعده کلی است و سرنوشت دعوای شما به نحوه دقیق نگارش برگه شرط و رابطه حقوقی آن با قرارداد اصلی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

لزوم دادخواست اجبار قبل از تایید فسخ

در شرط فعل، مشروط‌له ابتدا باید از دادگاه تقاضای اجبار طرف مقابل به انجام تعهد را بخواهد و نمی‌تواند مستقیما دادخواست تایید فسخ ثبت کند. در صورتی که مرحله اجبار طی نشده باشد، دادگاه ممکن است قرار رد یا عدم استماع دعوی صادر کند. علاوه بر این، چنانچه برگه دوم به عنوان شرط معتبر شناخته نشود یا مدت معین نداشته باشد، وضعیت بیع و امکان فسخ آن کاملا تغییر می‌کند. بنابراین مطالعه دقیق متن هر دو سند برای تشخیص مسیر درست ضروری است.

منابع: قانون مدنی، مواد ۱۹۰ و ۲۳۷ الی ۲۴۰

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
رضا مهربانی
رضا مهربانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲ مشاوره موفق

باسلام
باید قرارداد فی مابین بطور دقیق مطالعه شود تا اظهارنظر دقیق انجام شود. اما بطور کلی در شرط فعل چه نفیا چه اثباتا براساس مواد۲۳۷الی۲۴۰ قانون مدنی مشروط له باید به حاکم رجوع کند تقاضای اجبار به وفای شرط نماید و موارد مذکور در مواد اعلامی لذا مستقیم نمی تواند تقاضای فسخ نماید که بسته به شرایط اقرار عدم استماع دعوی یا قرار رد دعوی روبرو خواهد شد.

مهرداد مهرپویا
مهرداد مهرپویا
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۵۵۹ مشاوره موفق

درود بر شما؛
اولا موضوع این پرونده دارای ابعاد زیاد و احتمالا پیچیده ای میباشد که باید توسط وکیل کلیه اسناد و قراردادها مطالعه و بررسی دقیق شود، ثانیا علی الظاهر با توجه به توضیحات شما شرط مذکور اساسا ربطی به مبایعه نامه زمین دو هزار متری ندارد و به دلایل حقوقی مربوط به بحث شروط ضمن عقد، نمیتواند شرط فعل محسوب نمیشود. و شرط مذکور میتواند در اصل خود یک قرارداد جداگانه "کار با اجرت باشد" که اجرت آن، همان زمین دو هزار متری است که این در تعارض با مبایعه نامه اولیه است! به هر حال به نظر میرسد که شرط مذکور اصلا شرط فعل محسوب نشده بلکه خود یک قرارداد معارض با بیع زمین است. حتی اگر آن را نوعی شرط بدانیم به دلیل سالبه به انتفای موضوع بودن و نامقدور بودن باطل است. لکن بیع اولیه به نظر صحیح و غیر قابل فسخ و لازم الاجرا میرسد و حسب مورد هر یک از خریدار و بایع میتوانند الزام طرف مقابل را به تحویل مبیع یا ثمن قرارداد از دادگاه بخواهند. در نهایت توصیه بنده این است که به منظور بررسی دقیق مدارک و اخذ بهترین تصمیم در این زمینه از طریق همین سامانه بنیاد وکلا، اقدام به رزرو وقت جهت مشاوره تلفنی با وکلا یا کارشناسان محترم موسسه و نهایتا ملاقات حضوری نمائید. موفق باشید

مسعود زمانیان ۳ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۳۵ مشاوره موفق

مطابق ماده ۱۹۰قانون مدنی زمانی که دو نفر ، اقدام به انعقاد عقد یا قرارداد میان خود می نمایند ، هدف آن را دارند که با تنظیم معامله ، آثار حقوقی ناشی از آن ، ایجاد گردد . به عنوان نمونه ، قرارداد بیع ، با این هدف منعقد می شود که مالکیت مبیع ، به خریدار تعلق گرفته و مالکیت ثمن نیز ، به فروشنده اختصاص یابد
برای صحت هر معامله شرایط ذیل اساسی است:
۱) قصد طرفین و رضای آنها
۲) اهلیت طرفین
۳) موضوع معین که مورد معامله باشد
۴) مشروعیت جهت معامله
لذا با توجه به توضیحات شما جهت اظهار نظر نیاز به برسی مفاد قرارداد فی مابین می باشد

امین ولی زاده ۳ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۹ مشاوره موفق

با درود ، دوست عزیر، بلحاظ تخصصی بودن موضوع ،شما می‌بایستی با ارائه تصاویر قرارداد فی مابین ،با برقراری مشاوره تلفنی و یا آنلاین با سایت بنیاد وکلا با متخصص حقوقی مشورت کنید.
چون خودتون مفاد قرارداد را تفسیر میکنید که اشتباه است ، ضمنا اگر شرط مذکور مدت نداشته باشد ،قانونا هم شرط باطل است هم عقد باطل است.
به هرحال بنابه اظهارات شما ،اگر شرط مدت داشته باشد، ابتدا باید به طرف اظهارنامه ای بر انجام شرط ارسال نمایید اگر افاقه نکرد باید دادخواست انجام شرط ضمن عقد و ایفای تعهد مطرح نمایید و نهایتا اگر عمل نکرد به هزینه ی مشروط علیه باید تعهد مذکور انجام شود.
البته جهت پاسخ قاطع باید مفاد قرارداد دقیق بررسی شود

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۳ مشاوره موفق

سلام اگر ایشان به تعهد خود عمل ننموده باشد و فسخ فوری مطرح شده باشد امکان تنتیجه گرفتن وجود دارد و البته که باید مفاد قرارداد کامل بررسی گردد

سیدرضا تقوی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۰ مشاوره موفق

باسلام باید قرارداد بررسی شود و استنباط شما از مفاد قرارداد به نظر صحیخ نیست توصیه میشود با وکلای بنیاد ارتباط برقرارنمایید

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
این پرسش به کرات مطرح گردیده است.

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۶ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۹۹۲ مشاوره موفق

سلام بر شما ....پرسش تکراری می باشد......

سعید قیطانی ۱۰ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
پرسش تکراری می باشد

۱۷ وکیل متخصص قرارداد آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید